Probleem kesklukustusega

Tonnised ja nende mured
Vasta
Airflow

Probleem sis kesklukuga, mis töötab võtmest.
Tavaliselt töötab kõik ilusti ja ei ole probleemi. Aga kui on sellised vihmased ja niisked ilmad sis ei tööta ülse, kui võtmega avad sis teeb ainult juhiukse lahti ja teisi ei tee. Mõnikord ka peale autoga pesulas käimist sama jama. Et mis võiks viga olla?:conf:
IFF
Saabiklubi liige

Keskluku mooduli külm jooted. On ravitav.
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: IFF
Keskluku mooduli külm jooted. On ravitav.
on raviatav, kui keegi soss-sepp eelnevalt seda juba teha pole üritanud... Mul on täpselt sama probleem hetkel, aga releed avades vaatas vastu kellegi oskamatu käega läbi laki jootmise teema. Ühesõnaga, teist korda seda enam teha seal ei anna..:(
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Airflow

Eks ma üritan nv asjaga tegeleda ja eks sis paistab mis saab:D
Veiko

tee pilte ka ja jaga näpunäiteid. mul ka seda teha vaja, aga ei ole viitsinud siiamaani.
Nimevahetus vl -> Veiko
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Nagu ma poole kõrvaga kuulsin, siis põhiprobleemiks on umbes-täpselt trükkplaadi keskel asuva relee jalad tavaliselt. Umbes 6 tk siis. Kui tahate korralikult teha, siis eemaldage lakk!! Muidu keerate asja lihtsalt tuksi. Laki eemaldamiseks on spets möginad.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Factor

See läbikäidud teema ja asub siin
Koos paari pildiga.
Algselt postitas: Cyber
Nagu ma poole kõrvaga kuulsin, siis põhiprobleemiks on umbes-täpselt trükkplaadi keskel asuva relee jalad tavaliselt. Umbes 6 tk siis. Kui tahate korralikult teha, siis eemaldage lakk!! Muidu keerate asja lihtsalt tuksi. Laki eemaldamiseks on spets möginad.

Jah mulle soovitati ka mingeid spets möginaid, kuna lakk seal on väga tugev ja tavalised lahustid seda ei pidavat lahustama.

Minul aga polnud aega ja tahtmist, tõenäoliselt väga kõva ja ohtliku keemiaga mässata ning joodetavaid pinne pole seal kuigipalju, siis rookisin eetevaatlikult kipsinoa otsaga komponentide jalad puhtaks, mis ei olnudki keeruline.
Algselt postitas: Cyber
on raviatav, kui keegi soss-sepp eelnevalt seda juba teha pole üritanud... Mul on täpselt sama probleem hetkel, aga releed avades vaatas vastu kellegi oskamatu käega läbi laki jootmise teema. Ühesõnaga, teist korda seda enam teha seal ei anna..:(
No siis on eeldatavasti plaadi vaskrajad ära lõhutud, seega jah puhast ülejootmist seal kasutada ei saa. Aga katki ei ole veel midagi, kuna korda saab teha küll.
See plaat ühepoolne ja radu on ka väga vähe, seal võib sisuliselt kõik rajad asendada õhkmontaažiga (näiteks juhtmetega). Muidugi ega see päris kena pärast välja ei näe aga peaasi, et toimib. :headbang:
Kui on lõhutud loogika kivijalad (see on lihtne counter up), siis on ka uut kivi tarvis.
Vabandage neiu, mis kell on.... mul seisab
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Eks jah, kel tahtmist ja pisut nuppu, saab hakkama. Ma siin vahendasin teadmisi, mida isand Trionic jagas, kui ma seal majas viimati käisin.
Pilt
Trionic
Saabiguru

Ma pakkusin lihtsalt lihtsaimat varianti.Et nuiad kusagilt odava näppimata mooduli,mille siis ise ära näpime.
Radade asendamine pole probleem,lihtsalt aeganõudev tegevus.
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

Just täna jootsin oma keskluku plokil releede jalad üle ja hakkas jälle toimima. Ei hakanud mingite lakieemaldajatega jamama, jootsin 400 kraadiga julmalt läbi laki ja tõmbasin tinapumbaga möga ära. Jootsin uue tina peale ja hakkaski tööle. Kokku 10 min.

PS pakkuda ka üks täiesti näppimata relee. Oleks muidu omale pannud, aga sportlikust huvist tahtsin ikka enda oma üle joota.
http://www.saabnet.ee/varuosad/
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
Airflow

Nii...võtsin siis selle relee lahti ja oioii..milline see seest oli. Proovisin need jalakesed ülejoota ja siis olid veel need rajad suhteliselt pekkis, ühendasin juhtmetega. Panin uuesti kokku ja ei miskit tegi natuke häält ja see oli ka kõik. Ei toimind:conf: seega ehk kellegil on mulle pakkuda seda releed. Peaks olema selline mis sobib 87a omale. :)

Lisatud failid
Trionic
Saabiguru

Mul peaks vedelema.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Zazou-l oli ka üks selline.
Pilt
Airflow

Kellel pakkuda sis 56756066.
Võtaks hea meelega ära :D
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

Mul pakkuda. Täiesti töötav variant oli auto peal (pole parandatud):

www.robolabor.ee
Airflow

Algselt postitas: Zazou
Mul pakkuda. Täiesti töötav variant oli auto peal (pole parandatud):

Kas sul pole mitte teistsugune pistik sellel?:conf:
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Seda uuemat tal enam ei ole..;) Vanema pistikuga (nagu sul vaja) ma täitsa nägin Zazou käes..;)
Pilt
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

Kontrolli tootekoodi, siis on kindel. Vanem, mis mul veel järel, on: 41 028 51
www.robolabor.ee
Airflow

Ml see kiri suht maha kulund aga loen miskit sellist välja 8591 208 :conf:
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

8591208 öeldakse klassiku ('86 kanti) oma olevat..:P Aga samasugune näeb välja..:D "electronic unit"..:D
Pilt
olaviv

86a moodul on küll seest teise elektroonikaga aga toimis edukalt 92a masina peal. Kas ka uuematega töötab - ei oska öelda.
Airflow

Et sis leidub kellegil seda vidinat?:conf:
Oleks hädasti vaja:D
Factor

Algselt postitas: monsieurtaavi
Avastasin ka ise eile, et puldist kunde poolne tagumine uks lukku ei lähe. Kas on mõtet ka kõigepealt antud moodul üle joota? Kus antud moodul autos võiks asuda, viiks tuttava elektrooniku kätte kui üles leiaks.

Rooli allt jalgadejuurest kate maha ja seal vasakus nurgas, minul sellise valgest plastist raami küljes.
Vabandage neiu, mis kell on.... mul seisab
Vasta