Ise paigaltatud xenonid

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
M2ndul

Tere. Selline lugu kingiti xenon pirnide komplekt sai need paigaldatud, ise kartsin kohe, et politseiga läheb raskeks.
Olen sõitnud juba aasta,täna siis politsei võttis mind maha, aga selgus, et tulede peal on xenon pirnide tähis peal, politsei ei osanud midagi teha.
Ainuke mis ei sobinud, et mul pole automaatset tulede reguleeriat. Ja mulle nüüd jäi arusaamatuks, kas tohivad olla xenonid või ei.Kas keegi oskab aidata?
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Seda teemat on erinevates kohtades nii ja naa seletatud. Päris konkreetset ja vettpidavat argumenteeritud vastust ei olegi nagu saanud... (või ei ole aru saanud)
Ühestküljest räägitakse et igasugused xenon tulede piirangud kehtivad autodele teatud väljalaskeaastast alates...
Samas on juttu olnud et tuleklaasidel peab olema vastav märge....
Automaatset tulede regulaatorit ei ole vanematel autodel tehase poolt niikuinii.

Et siis teeme selle asja ükskord selgeks, nii et kõik foorumi kasutajad mõistaksid.

Sõna on nüüd seadusandlusega TÄPSELT kursis olevatel kodanikel :)
suvekas

Ja tuletame võhikutele meelde (nagu mina) milline see markeering seal tuledel peab olema?
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
Kasutaja avatar
saab1208

Seadusega küll TÄPSELT kursis ei ole, aga kui kunagi seda asja vähe rohkem uurisin, siis öeldi mulle, et ise xenonite paigaldamine on keelatud. Aga kui autol on tuleklaasidel vastav märge, tulepesurid ja üle 06/2000 aasta autol ka automaatne tulederegull, siis ei näe probleemi, kui on viisakalt ja korralikult ise paigaldatud.
Vasta