Saabneti mälumäng
napoleon ja teager kahe peale said õige vastuse kokku. Materjal siis kipsplaat ja põhjuseks inimese tervisele kahjulikult mõjuvate mkikroseente vohamine sel materjalil, niipea kui see vähegi niiskust saab.
Just kipsi kooslus taaskasutatud paberiga on neile niivõrd soodne, et tihti võib leida seenekolooniaid veel seina panemata ja alles kilepakendis plaatideltki.
Puhas kips siiski nii hästi seeni ligi ei võta.
Aga ma nüüd ei teagi, kummale see küsimisjärg üle anda ... napoleonil olid põhjused õiged, aga teager pani selle materjali täpselt paika
Ah, las teager küsib ja kui tal parasjagu midagi head küsida pole, andku järg napoleoni kätte.
All siis nimekiri seenekestest, kellega oma vannitoas kohtuda võite (siin Kloostrimetsas on pühapäevani neid ka näitusel näha).
Lisatud failid
Just kipsi kooslus taaskasutatud paberiga on neile niivõrd soodne, et tihti võib leida seenekolooniaid veel seina panemata ja alles kilepakendis plaatideltki.
Puhas kips siiski nii hästi seeni ligi ei võta.
Aga ma nüüd ei teagi, kummale see küsimisjärg üle anda ... napoleonil olid põhjused õiged, aga teager pani selle materjali täpselt paika
Ah, las teager küsib ja kui tal parasjagu midagi head küsida pole, andku järg napoleoni kätte.
All siis nimekiri seenekestest, kellega oma vannitoas kohtuda võite (siin Kloostrimetsas on pühapäevani neid ka näitusel näha).
Lisatud failid
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! 

Ei olnudki väga teemaväline, just nii see ju ongi.Algselt postitas: Aimar
Teageri vastus peaks vist õigem olema. Paljas kips ei ole nii ohtlik kui just
kipsplaat (paberiga kaetud). Hallitusseen just nimelt sinna paberi peale tekibki. Ja see hallitus pidi mürgiseid ensüüme eritama.
Ja ei aita siin ei plaadi määrimine super-hüper tõketega ega ka korralik ventilatsioon.
Vabandan OT pärast.

Kell on 14.38 teisel veebruaril ja kuna reeglistiku kohaselt "kes ees see mees", siis võtan omale vabaduse ja panna uus küsimus kaas-saablastele puremiseks.
Seekord google ei aita
Sedamoodi siis:
Omnia mea mecum porto - Kannan kõike oma vara endaga
Üks väga tuntud ja hinnatud eesti kirjanik on ühes oma teoses kasutanud seda ladinakeelset väljendit ja sellist tõlget.
Kes ja milline teos?
p.s. otsingumootor annab ka teistsuguseid vasteid antud väljendile ja võimalik, et seda lauset on kasutanud ka teised kirjanikud, ent küsitav on kasutanud just sellist tõlget.
Seekord google ei aita

Sedamoodi siis:
Omnia mea mecum porto - Kannan kõike oma vara endaga
Üks väga tuntud ja hinnatud eesti kirjanik on ühes oma teoses kasutanud seda ladinakeelset väljendit ja sellist tõlget.
Kes ja milline teos?
p.s. otsingumootor annab ka teistsuguseid vasteid antud väljendile ja võimalik, et seda lauset on kasutanud ka teised kirjanikud, ent küsitav on kasutanud just sellist tõlget.
ma ei tea millise päeva lõunat herr iisak silmas pidas aga 24h on täis tiksunud ja ma paneks siis ajaviiteks uue küsimuse üles.
Me kõik teame ja tunneme seda ning paljud on ka söönud. Enamus peab seda puuviljaks, ometigi ei ole tegu botaanilises mõistes puuviljaga. Nimeta see.
Täpsustuseks, et küsimusele võib olla rohkem kui üks õige vastus, piisab ühest.
Me kõik teame ja tunneme seda ning paljud on ka söönud. Enamus peab seda puuviljaks, ometigi ei ole tegu botaanilises mõistes puuviljaga. Nimeta see.
Täpsustuseks, et küsimusele võib olla rohkem kui üks õige vastus, piisab ühest.
loen ka ananassi õigeks kuna tõesti osa inimesi peab seda puuviljaks. Tegelikult pidasin silmas banaani, mis ei kasva üldsegi puu otsas vaid on suurekasvulise rohttaime vili. Botaanika mõistes peaks banaan mari olema? Botaanikud korrigeerivad kui mööda panin.
suur jätkab.
suur jätkab.
Suur ei taha jätkata. Annab jätkamise järje üle näiteks Iisakule - temalt jäi üks hea küsimus ju tulemata. Kui Iisak ei viitsi, siis küsib keegi teine.
Aga ananassi nimetab puuviljaks näiteks toidutare.ee
http://www.toidutare.ee/termin.php?id=17
Aga ananassi nimetab puuviljaks näiteks toidutare.ee
http://www.toidutare.ee/termin.php?id=17
ÕS ütleb:Algselt postitas: iisak
Ok,minu küsimus siis.
Eestis on kasutusel selline nimi nagu Pede.
Keda või mida see tähistab?
pede <7> argi pederast -> pederastia harrastaja
pede.rastia <8> suguline vahekord kahe mehe vahel, eriti: poisipilastus
http://www.eki.ee/dict/qs2006/index.cgi ... =M&O=1&E=0
EDIT: Tõesti, Iisak kirjutas Pede suure tähega - siis tegu ju nimega ning minu vastus jooksis tühja. Allpool toodud jõe nimega olen kursis.
Keda või mida kutsub (või kutsus) rahvasuu "siberlase jutuvadaks"?
Täiendus: Vihjeks niipalju, et selle "pähkli" õigeks vastuseks ei ole "pähkel"
Täiendus: Vihjeks niipalju, et selle "pähkli" õigeks vastuseks ei ole "pähkel"

Algselt postitas: mm17
sihvkade söömine ehk?
Ma just vihjasin, et päevalilli seal ei kasva, seega langevad päevalilleseemned ehk sihvkad ära. Kuigi suund on õige, see on miski, mida õhtutel jutu kõrvale põske pistetakse. Ehh, püüdke vähemast ära arvata!