Meetri ametlik nimetus?

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
Saabiiir

Siin on koos erinevate elualade esindajad, ehk keegi oskab vastata. Mis on selle riistapuu ametlik nimetus, mida kasutati (kasutatakse?) maastikul lühemate vahemaade mõõtmiseks?
Näeb välja nagu suur sirkel, kahe haara vaheline vahemaa on 1 meeter. Mina olen seda eluaeg nimetanud lihtsalt meetriks (sest nii nimetas mu vanaisa), selle nimetuse alusel pole võimalik kusagilt tema hinda leida, aga tööasjus oleks vaja teada.
Tänud ette!
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Oled sa kindel, et keegi sellist arhailist töövahendit üldse müüb? Näinud küll ei ole. Selline asjapulk tehakse omale ise. Igasugu tänapäevased vahendid sisaldavad endas lasereid jms.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Küsisin vastavatest organitest järgi. Vastus on selline: tänapäeval on selle nimi ajalugu.

Seega sellist asja mäletatakse küll veidi, aga nimetust enam mitte.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

ma teeks selle sulle; aga millisest materjalist ja mis tingimused veel....
ja siis teeme hinna ka.....
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
Saabiiir

Point on selles, et meil tööl on see koos kõikvõimalike muude vahenditega kasutusel (kas see on kuskilt ostetud või teha lastud, ei tea) ja mul oleks vaja tema hinda teada - kasvõi sedagi, palju sihukese asja tehalaskmine maksta võiks (endale teeks ma selle muidugi ise, aga tööasjus ei saa ühegi asja hinnaks kirjutada 0 krooni).
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Sihuke asi ei tohiks olla kallim kui "1 aitähh"
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Parem väike raha kui suur aitäh...

Pane asjale lambist mingi 10 EEK hind.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Borat

10EEK + Metroserdis taatlemine;)
suur

Võid ise välja arvutada. Puidu tihumeeter maksab vahemikus 2000-3000 krooni.
Kui oletada, et materjaliks kulub 5m 25x25mm liistu, siis ümmarguselt kulu puidule 10 krooni. Naelte -kruvide peale ka kroon-paar. Seega 10-20 krooni eest peaks selle hind olema (sõltub kust materjali hankida ja kes teeb :)
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

Algselt postitas: suur
Võid ise välja arvutada. Puidu tihumeeter maksab vahemikus 2000-3000 krooni.
Kui oletada, et materjaliks kulub 5m 25x25mm liistu, siis ümmarguselt kulu puidule 10 krooni. Naelte -kruvide peale ka kroon-paar. Seega 10-20 krooni eest peaks selle hind olema (sõltub kust materjali hankida ja kes teeb :)
siia juurde veel materjalide toomiseks kuluv aeg ja inimese tööraha+ ärge unustage makse!! ja viimistusmaterjalid. ega tööriista ei tehta ju yheks päevaks. seegatund materjalide toomiseks, + valmistamine, mingi 450 kr. + 33% ehk 149 kr ja kokku 599 kr.

edit: samas selle taatlemise kohapealt võiks kuslit hinda pärida.
samas nimi võiks olla maamõõdusirkel
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
Saabiiir

Aitähh kõigile (eriti ivometsale)! :)
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

Tegin ka selle kunagi ise ja leiab siiani väga tihti kasutamist.
Meie peres on seda läbi aegade nimetatu 'A täheks'.
Proovi selle nimetuse järgi kaubandusest otsida ;)
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Mul on sihuke tunne, et ivomets on mõneski mõttes tõele päris lähedal, et kui sihuke asi kusagilt täiesti ametlikult tellida, siis võibki hind just sihuke olla (kui mitte rohkem) + taatlemine vajadusel. Ja antud valemisse tuleb number paraku just sellest ametlikust vaatenurgast saada.
Hoopis teine asi on kui teed endale või heale sõbrale - siis on jah vaid materjal + mõned tunnid aega + mõni õlu, mis kokku võib ka suure aitähhi vääriline olla.

Ja ka nimi maamõõdusirkel ongi selle riistapuu nimi, mis praegu kipub juba paljudel unarusse vajunud olema (kaasa arvatud mul endal, kes ma kunagi keskkooli ajal topograafia-geodeesia-tehnilise joonestamise eriklassis õppisin :red: )
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

googeldades ju piltki olemas

Lisatud failid
mardikas

selle asjanduse nimetus on ASPEL e. mõõtsirkel
Mart900

Mina, olles olnud Metroserdi ridades, võin öelda et ennem taatlemist on vaja saada mõõtevahendile ka EU tüübi kinnitus, ilma (loe: ise tehtud või hiinas toodetud kaubale) on võimalik vaid kalibreerimine.
Borat

my bad. termini viga
Mart900

Ei pruugi olenevalt sellest milleks mõõtevahendit kasutada võib vaja olla ka taatlust, kalibreerimine on endale, taatlus müügi tehinguteks. Kalibreerimine määrab vea kliendi soovitud täpsusega, taatlus aga ütleb kas viga jääb riigi poolt lubatud piiresse.
Algselt postitas: Borat
my bad. termini viga
isakene

Otsi kusagilt paar vana alumiiniumsuusakeppi ja keera asi nendest paari poldiga kokku. Otsad painuta pisut sissepoole, nii tuleb mõõtmine õigem. Saab täpsem ja kergem - kui puust sirklikobakaga pead pool päeva ringi vehkima, võtab käe ja õla korralikult valusaks ka treenitud inimesel.

*isakene teab - oli nimelt kunagi põllumees*:cool:
Vasta