Saabneti mälumäng
Kahe peale kokku said Rästas ja Rala peaegu õige vastuse.
Sisaldab 671g soola 1kg vee kohta. Avastati 1961 USA mereväe kopteri poolt ülelennul.
Rästas anna tuld:poke:
Sisaldab 671g soola 1kg vee kohta. Avastati 1961 USA mereväe kopteri poolt ülelennul.
Rästas anna tuld:poke:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kauplusesse astus poiss, kes tahtis osta raadiot. Pärast mõtlemist otsustas ta 76-kroonise vastuvõtja kasuks. Ostja pani lauale 100-kroonise. Müüjal ei olnud aga kassas küllalt vahetusraha. Ta läks kõrvalkauplusesse ning vahetas 100-kroonise peeneks, millest andis 24 krooni poisile tagasi. Noormees lahkus kauplusest raadioaparaat kaenlas ning teda enam ei nähtud.
Poole tunni pärast tuli tormates raadiokauplusesse kassapidaja kõrvalkauplusest, sajakroonine rahatäht käes:"See on valeraha, makske mulle kohe minu raha tagasi!" Müüja veendus, et rahatäht ei olegi ehtne ning andis naabermüüjale tagasi 100 krooni õiget raha.
Millist kahju oli saanud raadiokaupluse müüja?
Poole tunni pärast tuli tormates raadiokauplusesse kassapidaja kõrvalkauplusest, sajakroonine rahatäht käes:"See on valeraha, makske mulle kohe minu raha tagasi!" Müüja veendus, et rahatäht ei olegi ehtne ning andis naabermüüjale tagasi 100 krooni õiget raha.
Millist kahju oli saanud raadiokaupluse müüja?
Vale.Algselt postitas: cilpkonn
76 krooni
Kuidas sa selle said?
EDIT: 100 krooni ON ÕIGE. Rästas puterdas, ütlesin enne, et see ei ole õige - palun vabandust!Algselt postitas: Mart900
100 krooni. poiss ei andnud müüjale midagi aga sai 76 krooni makk pluss 24 tagasi.

oot oot mina ei saa nüüd aru, aga ega ma eriti hommiku inimene kah pole. raha vahetus tehingut ei ole mõtet ju üldse arvestada, müüja andis väärtuse 0 ja sai vastu 100, hiljem pidi andma need 100 tagasi seega see tehing on igati null. kahju sai ta saada ainult poisilt ja seda maki ja 24- krooni näol.
edit: matemaatiliselt on ju nii
Poiss annab 0, müüja talle vastu 100.- (makk + 24) = müüja kahjum 100.-
Raha vahetus tehing: müüja1 annab müüjale2 0.- ja saab vastu 100.-, müüja1 kasum 100.-.
Pool tundi hiljem peab müüja1 andma tagasi 100.- müüja2-le talle ennem antud 0.- eest. Müüja üks kasum/kahjum 0.-
seega lõpp kahjum on makk + 24 mille poiss sai valeraha eest.
edit: matemaatiliselt on ju nii
Poiss annab 0, müüja talle vastu 100.- (makk + 24) = müüja kahjum 100.-
Raha vahetus tehing: müüja1 annab müüjale2 0.- ja saab vastu 100.-, müüja1 kasum 100.-.
Pool tundi hiljem peab müüja1 andma tagasi 100.- müüja2-le talle ennem antud 0.- eest. Müüja üks kasum/kahjum 0.-
seega lõpp kahjum on makk + 24 mille poiss sai valeraha eest.
Mart900, sul on õigus, ma ise unise peaga ajasin kõik sassi. Vabanda Iisak, ma puterdasin, Mart900-l on õigus.
Poiss andis paberitüki, mis ei maksa midagi ja sai 100 krooni eest kasu.
Vihje oli, et kahju ei saa olla kasust suurem. Müüja sai kahju 100 eeku.
Mart900 jätkab
Poiss andis paberitüki, mis ei maksa midagi ja sai 100 krooni eest kasu.
Vihje oli, et kahju ei saa olla kasust suurem. Müüja sai kahju 100 eeku.
Mart900 jätkab

Humanitaariga pole siin midagi peale hakataAlgselt postitas: cilpkonn
Ma sain ka ringiarvutusel 124.-
OT: kas meil humanitaare ka on?![]()

Ostja andis valeraha 100 eek.
Müüja vahetas vale 100 õige 100 vastu= 100 eeku kasu
Andis ostjale saatja väärtusega 76 eek + 24 sularaha = -100 eeku kahju
Vahekokkuvõte on null.
Siis tuleb naabermüüja ja nõuab oma 100 tagasi = raadiopoe müüja on -100ga miinuses.
Mart900 lase tulla...
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
krt.. mul pole ühtegi head küsimust...
Aga Aljoga küsimuse vastust ma tean...
Teeme nii, et ma vastan ära ja Salenga küsib uue??
Friedrich Nietzsche, Twilight of the Idols, 1888 (saksa keeles Götzen-Dämmerung)
EDIT: huh.. õnneks MadMan jõudis ette..

Teeme nii, et ma vastan ära ja Salenga küsib uue??
Friedrich Nietzsche, Twilight of the Idols, 1888 (saksa keeles Götzen-Dämmerung)
EDIT: huh.. õnneks MadMan jõudis ette..