EGR klapi sulgemine

Diislelmootoriga autode omanike rõõmustamiseks nüüd ka eraldi alajaotus.
Vasta
Tarvo86

Tere!

Oskab keegi öelda, kas Saab 9-3 2,2 TiD (2003a) annab EGR klappi kinni panna, et jamadest lahti saada? On kellelgi kokkupuuteid olnud selle tegevusega ja juhul kui on, siis kuidas tagajärjed?
mihkel95

tere.
Minul küll masin 9-5 2.2 TiD (2003) 88 kw ja proovisin seda EGR-i kinni panna kuid auto seda omaks ei võtnud ja viskas mootori avarii resiimile.Selleks kasutasin ühte vana klappi,eemaldasin mootori küljest klappi liigutava hoova ja surusin klappi kinni.Rohkem selle asja kohta miskit öelda ei oska.
Gals

Mis tulemus siis on kui klapp kogu aeg kinni on?
mihkel95

Nagu mina aru saan,et siis ta ei suuna heitegaase taas põletusse aga miks ta siis mootori avariiresiimile viskas seda ei tea??
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Kas heitgaaside pealevooli ei saa vähendada? Või on selleks ma mõni andur. Lükkad sinna pimeda ette, puhastad EGRi ja las ta siis toimetab.
mihkel95

Tõttöelda on see EGR suhtmõttetu asi,eks mingite roheliste eelnõu :wall: ja nüüd meie kempleme sellega siin.
Kasutaja avatar
vallikas

Avastasin oma tellisel, et selle audi 103 kw diisel on EGR pimedaks pandud ja uurisin natuke foorumitest. Mitmed soovitavadki seda ja siis veel kat vahelt välja visata, kuna meil diiselmootoritel kati abil muutuvaid heitgaase ei mõõdeta. Esialgu olevat mõnel tossanud mõned kilomeetrid nagu segane....mul tundub kat alles olevat. Aga saabi mootori spetsiifikaga pole sel mingit pistmist. Mõtlesin lihtsalt uue kogemusteta dislavennana mõne sõna sekka öelda. Vabandust.
mihkel95

Huvitav küll,miks siis Saabi elektroonika ei luba sellist asja?Plokib kohe mootori avari resiimile.Kuigi jälgisin,et EGR-i klappi mootori võll jääks vabalt liikuma.:freak:
Vasta