sain lõpuks aega, et siia oma Saab üles riputada. Olen viimased 4 kuud sellega ringi sõitnud ja meeldivalt üllatunud. Oma väärika vanuse kohta pakub ta palju rõõmu ja mugavust. Teel püsib hästi ja möödasõitu tehes tekib alati totter naeratus näole

Saab 9-5 Aero, 2,3T 169kw, manuaal
Sn 212 600 km (Ostes 204 000 km)
Hõbedane
Varustus: Nahkpolster, ventileeritavad istmed, elektrilised istmed mäludega, automaatne kliimaseade, stereo + orig subwoofer, püsikiirusehoidja, manuaalkast, 2x17" veljed (originaal 2000 a aero veljed ja uuema põlvkonna aero veljed) Puudu on istmesoojendused, ootan põnevusega talve.
Miks Saab? Saabid ja nende disain on mulle poisikesest peale meeldinud. Põhjalikumalt hakkasin Saabe uurima alles see kevad. Kuna otsisin ca 10a vanust autot, siis ma ei leidnud ühtegi teist marki, mille disain oleks ajahambale nii hästi vastu pannud.
Miks 9-5? Tegelikult esimene mõte oli 9-3 OG, olin sellest palju head kuulnud ja sai ka mõnega proovisõitu tehtud, kuid ei olnud nagu päris see. Mõtlesin, et prooviks ka 9-5 sõita. Esimene 9-5 ja hetkel ka ainuke mida proovisin oli see, ja nagu näha võlus ära.
Miks universaal? Alati universaal

Miks Aero? Kui korra seda kiirendust 2.-3. käiguga oled kogenud on raske muud valida

Auto ajalugu Eestis on kajastatud siin foorumis eelmise omaniku poolt mm17, kellele tänud masina heas korras hoidmise eest ja sujuva ostu-müügi tehingu eest. Enne ostu sai Audaceris masin lastud üle vaadata ja kõik leitud vead kirja pandud ja hinnastatud. Nii nagu müüjaga kokkulepe oli tuli see summa hinnast alla.
Need vead said ka kohe korda tehtud ja siin nimekiri ka (29.06.2010 Sn 204 951km)
- Tagasilla silikoonpuksid
- tagasilla uretaanpuksid
- Esiõõtsa tagumine puks
- Õli + filter
- Salongiõhufilter
- Õlivõtturi o-rõngas
- Õlirõhuandur
- Põhjaplastid (yks puudu ja teine katki)
Prooviti ka SIDi remontida, kuna sellel piksleid yksjagu puudu, aga selgus, et seda oli juba näpitud ja remontimine võimatu.
Siis tekkis mingi müstiline kolks esimese parema ratta juurde, sai seda taga aetud korduvalt. Kõik tundus korras olevat, aga kolks ikka alles. Lõpuks vahetati ära rattalaager ja kolks kadus ära. Selle otsingu jooksul sai ka käigukastiõli ära vahetatud. (21.07.2010 Sn 206207km)
Kuna tehniline pool oli ok, siis tekkis soov ka välimuse osas midagi teha ja ammu oli silma jäänud uuema põlve Aero veljed, mis on minu arvates väga õnnestunud disainiga ja annavad auto välimusele palju juurde. Veljed leidsin ka foorumist ja lisaks sai ostetud pagasiruumi originaal kummimatt. Nüüd on autol talveks ja suveks eraldi veljepaar.
Eile sai tehtud õlivahetus ja reguleeritud esitulesid, talverattad alla ja ka muu kiire kontroll, et kõik oleks talve tulekuks valmis. (20.10.2010 Sn 212400km)
Enne talve sai vee kiiresti ka mõned pildid hullumaja pargis klõpsitud. Proovin need ka kohe siia lisada.
Lisatud failid