Reeglina arutleme siin rohkem vormi kui sisu üle. ja valikuline lähenemine mõistagi on mugavam, kuid samas ei tohiks siin välistada võimalust, et tegu võib olla kontseptualistliku käsitluse, leebema suuna esindajaga, kus oluline on esitletud idee ja vormistuslik külg mitte nii väga, või üldse mitte, kus tööd esitatakse tihtipeale visandite, jooniste või primitiivsete fotomontaazidena.
Mõttele, et keskendutud on peamiselt just kontseptsiooni loomisele, viib mind auto katusel asetsev salapärane kerajas objekt, mis lihtsustatud käsitluse puhul oleks nonsenss ja vasakult üle lumise välja lähenev jääkaru.
Väidet, et foto on "maaliline, võtaksin komplimendina, huvitav ja intrigeeriv pilt kahtlemata.
Mina olen aru saanud, et pildid esitatakse siin kalendri konkursile, st et tähtis on just vormistuslik külg. Tulemuseks peaks olema tarbitav kalender, mitte visandite või jooniste kogum. Kas olen asjast valesti aru saanud? Ja veel, minu kommentaar ei olnud väide. Pilt ise on ilus, juhtisin lihtsalt tähelepanu detailidele.
Vaatasin ka esmalt parimate traditsionide kohaselt,kuid mõistsin kiirelt, et kui pilti muuta ei saa, tuleb muuta suhtumist.
Edasi lähtusin teooriast, et kriitika on pildi väärtustamine, muutes hindamisaluseid, ei häiri mind selle pildi juures enam miskii.
Auto taga olev ümmargune vigur on päikesekalender muideks. Selle pildiga oli selline värk, et tehtud külmal talvehommikul, kui valgust oli suhteliselt vähe veel ja seetõttu auto väljajoonistamine oleks eeldanud lausa kuskilt eemalt lisavalgustamist. Kuna taamal olevad asjad olid kerge udu tõttu niikuinii mitteteravad, siis sai nad muudetud veelgi pehmemaks joontelt. Samas sai nii roosasid kui ka siniseid toone veidi võimendatud. Pildistan küll RAW formaati pilte, aga kasutan veidi mänguruumi, mida annab LightRoom. Aga mu pildi tegemised on tõesti sellised, et ega ma ei oska nagu seda autot alati paigutada parimasse asendisse. Enamasti piirdub asi ikkagi jalgadega suumimisel ja nurga otsimisel. Aga mingid detailid või jamad avastan alles siis kui pilt ammu arvutis .
Enesekriitika on hea isikuomadus, aga ei kujuta ette, mis hakkab saama kui oma potentsiaali täielikult avad, sest hinded räägivad selget keelt , et tegu on parima pildiga terve aasta lõikes üldse. Meile, lihtsurelikele ei jää vist mingit võimalust.
Edu Sulle ja eks siis järgmisel aastal uue hooga!
Mõttele, et keskendutud on peamiselt just kontseptsiooni loomisele, viib mind auto katusel asetsev salapärane kerajas objekt, mis lihtsustatud käsitluse puhul oleks nonsenss ja vasakult üle lumise välja lähenev jääkaru.
Väidet, et foto on "maaliline, võtaksin komplimendina, huvitav ja intrigeeriv pilt kahtlemata.
Edasi lähtusin teooriast, et kriitika on pildi väärtustamine, muutes hindamisaluseid, ei häiri mind selle pildi juures enam miskii.
Edu Sulle ja eks siis järgmisel aastal uue hooga!