Saablastega virmaliste jahile.
-
- Pealik
- Auto: Saab 9-5 Aero Hirsch Performance 2006
Saab 9-3 Aero TTiD Hirsch Performance 2009
Mingi pidu on siin vahepeal käinud :D
http://tartu.postimees.ee/3097217/video-louna-eesti-taevas-sahvisid-virmalised
http://tartu.postimees.ee/3097217/video-louna-eesti-taevas-sahvisid-virmalised
Saab, Saab, Saab - Ükskord ikka Saab
Hetkel on väga tugev show käimas ning praegune ennustus näitab, et päikese loojumise ajal saame ka meie sellest osa.
Kaameraakud laadima ja välja tuleb minna igal juhul :thumb:
Ennustusi vaadates peaks see olema kõik ka palja silmaga nähtav.
terv, teager
Kaameraakud laadima ja välja tuleb minna igal juhul :thumb:
Ennustusi vaadates peaks see olema kõik ka palja silmaga nähtav.
terv, teager
-
- Saabiklubi liige
Parandasin typod ära :D
Täna on see päev kus võimalik kaadrisse saada Saab, ilutulestik ja virmalised samaaegselt. Väga ilus ja lai roheline kaar laiub taevas juba tükk aega.
Terv, teager
-
- Auto: Saab 9-5 Aero, BMW 540i, Mercedes E350 4Matic
Krt, huvitav asi on see, et kuigi ma käin üsna tihti põhjas, st. teispool polaarjoont, ei ole mul paraku õnnestunud ka seal virmalisi veel näha. Viimati oli täiesti selge ilm ning madalaim temperatuur oli -43, kuid ikkagi... Pagan küll, ma ütlen!
Natuke rohkem kui aasta möödas hetkest mil eelmine aasta Eesti taevas virmalistest helendas. Seekord see helendumine ei ole nii intensiivne kuid käisime koos pojaga nii tund tagasi Viimsi poolsaarel mere ääres helerohelist vöbelevat pöhjataevast vaatamas.
Öhutemperatuurist aga ei söltu virmalised üldse. Üldjuhul mööda Soome ja Rootsi riiki söites olen virmalisi rohkem näinud sügise poole ehk siis septembris , oktoobris , novembris. Ja iga aasta ikka mitmeid kordi.Eelmine aasta märkasin virmalisi ka Tornio lähistel ja Jyväskyläs mis polaarjoonest löunapool aga ka Sodanküläs ja Kirunas ( Ruotsi ) paaarsada km polaarjoonest pöhjasuunas. Söidan peamiselt öösiti kui liiklus höredam. Ja kuna juba mingi pilt silme ees millised on virmalised ja milline asulate valguse kuma taevas siis piisab ainult neid rohekaid triipe kusagil märgata kui esimesel vöimalusel veoki pimedal metsavahelöigul peatan ja kohvihetke taevast vaadates endale luban.
Öhutemperatuurist aga ei söltu virmalised üldse. Üldjuhul mööda Soome ja Rootsi riiki söites olen virmalisi rohkem näinud sügise poole ehk siis septembris , oktoobris , novembris. Ja iga aasta ikka mitmeid kordi.Eelmine aasta märkasin virmalisi ka Tornio lähistel ja Jyväskyläs mis polaarjoonest löunapool aga ka Sodanküläs ja Kirunas ( Ruotsi ) paaarsada km polaarjoonest pöhjasuunas. Söidan peamiselt öösiti kui liiklus höredam. Ja kuna juba mingi pilt silme ees millised on virmalised ja milline asulate valguse kuma taevas siis piisab ainult neid rohekaid triipe kusagil märgata kui esimesel vöimalusel veoki pimedal metsavahelöigul peatan ja kohvihetke taevast vaadates endale luban.
Mis weebilehtedel on hetel parim info virmaliste esinemise kohta? Siinses sönumiketis märgitud mitmed leheküljed enam ei toimi ja ka paljud pildid ei ole nähtavad. Täna on vist Kanadas ja USA pöhjaosariikides taevas kirju kuid meil ehk mingi örn roheline vöbelus täna varavarahommikul kuid Espoos oli taevas pilves ja midagi erilist linnatulede valguses ei märganud.
-
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
https://virmalised.ee/et/ ilmselt...