Kliima puhub paremkurvis külma?

Vasta
Kasutaja avatar
Rauno

Oskab keegi arvata, mis viga võiks olla?
Nimelt seatud kliima puhuma 21 kraadist õhku, kuid paremkurvis hakkab puhuma külma õhku, peale kurvist väljumist paari sekundi jooksul hakkab taas õige temperatuuriga õhku tulema.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Mingit klappi liigutav hoob katki ja kurvis loksub klapp valesse asendisse. See võiks kalibreerimise juures isegi viga näidata äkki?
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

suvel ise tundsin oma masinas, et kurvitades läks masinas jahedamaks. arvan, et see võis olla külmade-soojade õhuvoolude liikumine lihtsalt.. põrandalt tuli külm üles..
Kasutaja avatar
ErQ
Auto: 6GT

See on huvitav tähelepanek. Olen isegi seda tundnud ja mitmes erinevas automargis sõites. Püüdsin isegi mingit füüsikalist seletust leida netiavarustest, leidsin ka, aga ei mäleta enam :)
erx112

Minul küll kliimat pole, kuid sarnast õhu liikumist kurvis olen tähele pannud küll, eriti kui autot eriti saunaks olen proovinud kütta :D
napoleon
Auto:

Kas põhjus ei või olla väga lihtne - autos ei ole temperatuur ühtlane ja paremkurvis liigub lihtsalt jahe õhk juhi poole. Ehk alustuseks peab kindlaks tegema, kas kliima puhub jahedamat õhku või läheb olemine lihtsalt jahedamaks.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Tuleb auto saunaks kütta, puhur välja ja kurvi lennata. Kui siis ka sellist asja tunned, saad kliima välistada. Tõenäoliselt liigub kurvis põrdandal olev külm õhk mööda ust üles. Inerts mõjub ju õhule ka, nagu siin enne juba mainiti;)
Kasutaja avatar
Rauno

Veakoodid kliimal olid vist juhipool 8 ja kõrval 19.

Mina hästi seda õhuvoolude liikumist uskuda ei tahaks.

Vb peaks katsetuse mõttes proovima tõesti kuumas autos ilma kliimata kurvi minemist.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

8 - Left blend door loose
19 - heater circulation pump open/short

Ehk siis see 8 on ikka väga sedamoodi, et üks klapp laperdab niisama seal.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Rauno

Algselt postitas: Cyber
8 - Left blend door loose
19 - heater circulation pump open/short

Ehk siis see 8 on ikka väga sedamoodi, et üks klapp laperdab niisama seal.

Jah, aga huvitav, et muul ajal töötab kõik kenasti, muidu peaks klapp jäämagi sellesse asendisse nagu ta kurvis loksub. Loodan, et ma nüüd seda ära ei sõnunud.

Aga SAAB'i puhul pole vist mõtet loogikast lähtuda :red:
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

vabalt liikuv klapp liigub ikka sinna asendisse, kuhu gravitatsioon ja tsentrifugaaljõud ta liigutavad. Kurves avatakse, sirgel kukub kinni tagasi, mis seal ebaloogilist on?
Pilt
Vasta