HP puhul on ka alternatiivne tugiteenus Kungla Dialoogi näol. Nendega mul siiamaani OK kogemused. Samuti on HP printerid minul täitsa normaalselt vastu pidanud. Samas, oli õnnetu juhus omada miskit Canoni kombaini. Sai siis mindud ja oma vajadused ära seletatud ja siis müüdi miski suur peletis maha meile.
Ok, välja arvates selle, et draiveritega oli täielik õudusunenägu (tänapäeva kombele omaselt oli viisardi tüüpi install draiveritel, tema muudku detektib ja stuff ja otseloomulikult ei töötanud see detektimine eest ega tagant ja käsitsi ma miskit asetada ei saanud), töötas keskmiselt, tahtis ca iga kolme päeva tagant restarti, sest läks ise-endaga pidevalt tülli.
siis. tugiteenusest. Ilmselt neid vendi kasvatatakse kusagil kasvuhoones. Esiteks müüdi meile maha ilma võrgukaardita/printserverita printer. Misest, et sai selgelt seletatud, et võrgus hakkame kasutama. Siis, helistasime, et nüüd oleks vaja sinna miskit sisse panna. Läks neli päeva mööda. Saabus tunkedes tehnik... küsis, mis mureks. Seletasin. Selle peale tüüp, et aaaaa, teil vaja võrgukaart sisse panna. hmmm, jaaa, selle peab tellima. kohe lasen ära tellida. Tarneaeg kusagil kaks nädalat. Ja nii ta läks siis. Valikult polnud.
Ehk siis. kokkuvõtteks. sama saast, teine nimi

Pigem on küss selles, et milline mudel osta, mitte milline brand valida. Kui on kõvasti tööd vaja teha, siis tuleb ka miski vastav PRO mudel soetada, millel kvaliteetsemad pulgad sees. Otseloomulikult ei pea 400 kroonine tindikas või laser siis kontorikoormusele vastu.
EDIT: et siis analoogselt autodega, vaadata ikkagi nö. läbisõitu. Ehk siis, mitu lehte (impressions) kuus on ettenähtud selle printeri max töövõimsuseks. Ja siis vaadata, palju ise reaalselt kasutate. Mina olen arvutand nii, et max koormus / 31, saab lehtede arvu päevas ja siis vaadanud, kas mahub enda kantoora töörütmi. Ca 20% varu peab jääma. Kui ei mahu, siis vaadata kangemat mudelit. Loomulikult need lendavad, kui võtta miski 8000 lehene printer ja siis lajatada sinna 20000-ne koormus selga. Tähele peab panema ka seda, et kui nüüd on selline seis, et ohhh, tegelt see 8000 mahub kuu sisse ära, AGA ma teen selle tegelt ühe päeva jooksul. No good. Siis peab ikkagi vaatama printerit, mis selle koguse päevas välja kannatab.