Saab 9000 CSE 2.3T, 1996, Cyber
Juu never nouu:poke:Algselt postitas: teager
Hetkel saaks kõik liivapritsiga üle käia ja siis vikerkaarevärvi värvida - hiljem kena kapotialune
terv, teager
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Cyber, vaatan vanu postitusi ja mitte ei saa aru, miks sul auto laiali on. Kas ikka sama teema jätkumine, mis sai alguse sügisel või on vahepeal juhtunud midagi, millest rääkinud pole. SAABIpäästmise üritusel olid ju ikka sama tonnisega? Või olen mina midagi täiesti kahesilmavahele jätnud
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Sama teema ikka .. kolvirõngaste vahetus seoses rämeda õlikuluga. See põhjus ka eespool mainitud. Vanad rõngad olid nii kinni olnud, et neid pidi kolvi küljes jõumeetoditega eemaldama. Lihtsalt ma vahepeal põletasin õli seni kuni pisut raha kogusin, et suurem töö ette võtta...
- Cyber
- Kontakt:
Uuendaks teemat.
Ülalpool piltidel nähtav lego on nüüdseks juba tükk aega koos olnud jälle. Masin käib nagu kell. Lausa uskumatult ilusti võrreldes eelnevaga (ja see eelnev tundus mulle ka täitsa hästi käivat). Õli enam ei söö, kütusekulu tundub, et on langenud mingi liiter kuni kaks isegi (seda peab küll veel pisut kauem testima).
Aprilli lõpus sai ülevaatus läbitud ilma suuremate tõrgeteta (üks parktuli ei põlenud .. ).
Salongi temperatuuri andur hakkas hiljuti jälle sirisema. Kunagi seda juba sai lahti kistud ja puhastatud. Nüüd enam puhastama ei hakanud ja ostsin uue. Milline meeldiv vaikus tekkis autosse ..
Juhtmed said ECU-st autosse veetud ja möödunud nädalavahetusel ka pisut logitud... Tundub, et softivahetus ootab ees. See, mis logidest paistis, ei olnud kõige meeldivam. Kippus täiesti mõttetu boostiga juba detoneerima. Igatahes saab see Maptun-i algetega soft millegi muu vastu vahetatud, kui isand Sebastianil aega leidub.
Mingeid kiirendusi sai mõõdetud, 0-100 - 6.9-7 sek, 70-120 on ka kusagil logides, Seb äkki vaatab järgi..
Ülalpool piltidel nähtav lego on nüüdseks juba tükk aega koos olnud jälle. Masin käib nagu kell. Lausa uskumatult ilusti võrreldes eelnevaga (ja see eelnev tundus mulle ka täitsa hästi käivat). Õli enam ei söö, kütusekulu tundub, et on langenud mingi liiter kuni kaks isegi (seda peab küll veel pisut kauem testima).
Aprilli lõpus sai ülevaatus läbitud ilma suuremate tõrgeteta (üks parktuli ei põlenud .. ).
Salongi temperatuuri andur hakkas hiljuti jälle sirisema. Kunagi seda juba sai lahti kistud ja puhastatud. Nüüd enam puhastama ei hakanud ja ostsin uue. Milline meeldiv vaikus tekkis autosse ..
Juhtmed said ECU-st autosse veetud ja möödunud nädalavahetusel ka pisut logitud... Tundub, et softivahetus ootab ees. See, mis logidest paistis, ei olnud kõige meeldivam. Kippus täiesti mõttetu boostiga juba detoneerima. Igatahes saab see Maptun-i algetega soft millegi muu vastu vahetatud, kui isand Sebastianil aega leidub.
Mingeid kiirendusi sai mõõdetud, 0-100 - 6.9-7 sek, 70-120 on ka kusagil logides, Seb äkki vaatab järgi..
Algselt postitas: Cyber
No palju sa ikka pooliku mootoriga masinast soovid saada
- Jaanus
- Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16
Mul on päris hea soft ja gps olemas, mis möödab päris täpselt 0-10(-250km)km/h välja. Endal möötsin, uskumatult normaalsed olid, kuid peaks ainult parema raja leidma, kus testida
Algselt postitas: Jaanus
Mul on päris hea soft ja gps olemas, mis möödab päris täpselt 0-10(-250km)km/h välja. Endal möötsin, uskumatult normaalsed olid, kuid peaks ainult parema raja leidma, kus testida
*cough* Kiltsi *cough*
Iga ratas veab and then some!
- Cyber
- Kontakt:
Polegi tükk aega miskit kirjutanud. Peale kevadist mootoriremonti 10k km läbitud ja aeg mõningaseks hoolduseks. Õlivahetus nii kastis, kui mootoris. Rihmamajanduse vahetus, 2.5 aastaga pinguti täiesti seebiks ja rullid ka sellised poolpidused. Salongi sai kõrvalistuja juurde tasku muretsetud.
Kevadise mootoriremondi tulemusena võib öelda, et õlikulu ei ole enam. Tõeliselt marginaalne vähenemine, kui sedagi.
Millalgi suvel sai veelkord softi vahetatud autol (peale seda kui need eelmised testimised sai tehtud). Ideeliselt peaks suht knockivaba olema nüüd.
Kevadise mootoriremondi tulemusena võib öelda, et õlikulu ei ole enam. Tõeliselt marginaalne vähenemine, kui sedagi.
Millalgi suvel sai veelkord softi vahetatud autol (peale seda kui need eelmised testimised sai tehtud). Ideeliselt peaks suht knockivaba olema nüüd.
- Cyber
- Kontakt:
Jääkonarused lõpetasid summuti elu. No eks ta oli juba ka piisavalt läbi ussitanud selleks, et natuke kõvema raputamise peale kinnituskonksu kohale auk tekitada. Lisaks oli mõlema flantsi juures juba uss vähe pitsiliseks närinud toru. Peale mõningat aega lörinat (ise olin laisk) sai täna uus keskosa alla ja saabus jällegi vaikus. Vahepeal mõtlesin isegi, et äkki peaks kogu tagumise osa upgradema, aga sis mõtlesin ikkagi ringi.
- Cyber
- Kontakt:
Nii, homme hommikul saab sooja autosse istuda ehk... Nimelt Osavate Käte Ring herr Trionicu näol installeeris plokisoojenduse ja salongipuhuri. Tootjaks Defa. Töökojas olles sai auto ka altpoolt jääst ja lumest puhtaks kraabitud, täiesti vaikseks muutus asi, ei mingeid kahtlaseid kolinaid enam.
- Cyber
- Kontakt:
TFK mainitud on siis plokisoojenduselemendi juhtmed, Salongisoojenduse korral tasub võtta juba komplekt, kus salongivent olemas on, seal ka kõik juhtmed, millele siis vaid küttekeha lisaks vaja. Autoeksperdi hinnakiri kusagil 30-da lehekülje kandis Defa asjad. Komplektiga odavam, kui jupphaaval.
EInoh, härg värk, väljas oli -17, autos sees +10....
Et Defa enda taimer haiget hinda maksis (no mingi 100+€ vist), siis lahendasin asja umbes 10 €-ga. Ostsin progetava taimeri ja panin voolujuhtme vahele. Et õues oleva pistikupesa külge ei mahu ükski taimer mul, siis pidin natuke seespool juhet vedama, ühe lisapistikupesa seina peale panema ja õuepesa juhtme läbi taimeri siis ühendama. Nüüd progen soojas toas kasvõi 7 erinevat aega/intervalli.
EInoh, härg värk, väljas oli -17, autos sees +10....
Et Defa enda taimer haiget hinda maksis (no mingi 100+€ vist), siis lahendasin asja umbes 10 €-ga. Ostsin progetava taimeri ja panin voolujuhtme vahele. Et õues oleva pistikupesa külge ei mahu ükski taimer mul, siis pidin natuke seespool juhet vedama, ühe lisapistikupesa seina peale panema ja õuepesa juhtme läbi taimeri siis ühendama. Nüüd progen soojas toas kasvõi 7 erinevat aega/intervalli.
- Cyber
- Kontakt:
Ventikas käib "sahtlis". Hetkel on asi lõpuni viimistlemata, aga põhimõtteliselt hakkab käima klambriga kõrvalistuja jalgade juures tasku külge. Kui keegi autos istub, siis võib lihtsalt tõsta sahtlisse sisse. Ja suveks võib üldse koju riiuli peale tõsta, ei ole juhetpidi autosse laulatatud, pistik on vahel. Ja see puhur on tegelikult vaid 35mm paks. Miski uuem variant. Vana poleks ilmselt sinna kuidagi mahtunud nii.
- Cyber
- Kontakt:
Kurat, tänane päev algas "hästi". Asi, mida ma juba mitu aastat olen kartnud (ja üldse mitte ainult selle autoga), juhtuski. Tuul puhus väravast välja tagurdades värava ilusti peegli ja kere vahele kinni ja nii ma omale mõlgu kõrvalistuja ukse sisse saingi... Peegli keeras ka ilusti tagurpidi, see õnneks tuli enam-vähem paika tagasi.
See hetk, sekund, kui pea teisele poole peeglisse vaatamiseks ära keerasin.... kurat!
See hetk, sekund, kui pea teisele poole peeglisse vaatamiseks ära keerasin.... kurat!
- Cyber
- Kontakt:
Näe pole 2 kuud midagi kirjutanud....
Mai kuuga sai ülevaatus läbi. Loomulikult jõudsin ma viimasel päeval alles TÜV punkti. Muidu oli kõik enam-vähem, aga tagapidurite pidurdusjõud nii palju erinev, et onud palusid mul lähiajal tagasi tulla (54%, tohib olla 30%). Sama asja näitas käsipidur. No mis seal ikka, eks ma teadsin ka tegelikult, et seal mingi väike ikaldus on, talvel hakkas ühe poole kässar trikitama jms. Ikaldus osutus siiski pisut suuremaks. Tulemus on nüüd see, et mul on uued tagapidurid ja klotsid, vahetatud pool piduritorustikust ja sisse läks Castrol Response pidurivedelik, mis loodetavasti pisut rohkem pidurdamist kannatab ilma keema minemata. Üsna paras investeering oma ohutusse.
Ja noh.. peale seda oli pidurikontrollis erinevuseks mingi 2% vist.. See aparaat ei tundu ka ise just eriline täppisriist olema, niiet võib mõõteveaks selle lugeda..
Mai kuuga sai ülevaatus läbi. Loomulikult jõudsin ma viimasel päeval alles TÜV punkti. Muidu oli kõik enam-vähem, aga tagapidurite pidurdusjõud nii palju erinev, et onud palusid mul lähiajal tagasi tulla (54%, tohib olla 30%). Sama asja näitas käsipidur. No mis seal ikka, eks ma teadsin ka tegelikult, et seal mingi väike ikaldus on, talvel hakkas ühe poole kässar trikitama jms. Ikaldus osutus siiski pisut suuremaks. Tulemus on nüüd see, et mul on uued tagapidurid ja klotsid, vahetatud pool piduritorustikust ja sisse läks Castrol Response pidurivedelik, mis loodetavasti pisut rohkem pidurdamist kannatab ilma keema minemata. Üsna paras investeering oma ohutusse.
Ja noh.. peale seda oli pidurikontrollis erinevuseks mingi 2% vist.. See aparaat ei tundu ka ise just eriline täppisriist olema, niiet võib mõõteveaks selle lugeda..