Pirnide vahetus armatuuris

Vasta
anry

Tere!

Küsimus selline, kas peale Viking Motorsi saab armatuuri jaoks pirne osta ka mujalt ja odavamalt, kui 7 euri tükk. Selline vist oli hind, kui hiljuti küsisin ning kokku pidi neid olema 33 tk.Kas nad on kõik ühesugused või mõni erineb massist? Mõistliku pirni hinna puhul sooviks kõik ära vahetada, mitte kakkuda kogu aeg lahti-kinni, kui esinduses kuluv aeg nende vahetusele on ca 2 tundi. Võrgust leitud piltide pealt tunduvad pirni kõrvadega soklid nagu minu Volvo B10 reisibussi armatuuris, kus küll nende vahetus võtab aega 5 minutit. Küsin, kuna spidokas hakkab pimedaks jääma kiiruse algusest ja lõpust.
Kasutaja avatar
saabu14jr
Saabiklubi liige

Viimati kui ma nägin kuidas seda tehti, siis täitsa reaalne, et võib kuluda 2 tundi. Armatuuri esipaneel tuleb ju maha kiskuda et spidoplokki kätte saada, plus tagasi panemine ka veel. Mäletamist mööda oli spidoplokis pirnid ühesugused, kas ka lülitites, seda mälu enam ei võta.

pirnid iseenesest on mõõtmetel suht väiksed, kuskil suvalises autopoes ma igatahes selliseid pirne pole müügil näinud. võimalik, et kuskil tehnikapoes nagu elfa on neid saada, kuid kahtlen veidi selles.

Ei tea jah miks need pirnid nii kallid on, kuid suhteliselt sarnased pirnid maksavad ühe jaapani auto margiesinduses(1.2W, sokkliga) 20 eur tk. Räägitakse, et kallimatel pirnidel on kauem eluiga, palju see tõele vastab, oskavad targemad öelda.
Kasutaja avatar
uralavto

Mul ng900 aga saabid vist väga ei erine.
Möödund nädal tegelesin täpselt sama asjaga, et spido taustavalus paremas nurgas kustus. Elfas ei ole selliseid pirne ja ega autopoodideski neid ei ole. Ikka Vikingusse tuli minna ja see raha välja käia. Aga pirni vahetasin ise u. 2h. Pean ütlema, et päris meeldiv töö oli, kõik laabus. Panin ka selle vaja mineva pirni pildi. Tausta valguse pirn. 3,4w vist oli :mad:
Märgutulede taga on teistsugused pirnid.

Lisatud failid
Viki
SaabiJumal
Auto: Saab 92 1954, Saab 9-5 2005, Transit

7 euri maksavad lülitite valgustuse pirnid. kellade ploki taustvalgustusele lähevad tavalised 1,2W ilma soklita pirnid. maksavad kopikaid ja kui vahetada, siis mõistlik kõik korraga. läheb 8 tk.
ei ole küll kunagi pidanud neid ise poest ostma, aga arvan, et neid müüvad suvalised kohad kus autodele pirne osta saab.
Trionic
Saabiguru

NG`l on kahjuks "omad pirnid",nagu uralavto pildil.Neid pole kusagilt b`na leidnud.
Kasutaja avatar
saabu14jr
Saabiklubi liige

siis mäletasin valesti. neid 7 euriseid pirne ei läinud spidoplokki ühtegi?
sigaelmar

7 euri maksavad lülitite valgustuse pirnid. kellade ploki taustvalgustusele lähevad tavalised 1,2W ilma soklita pirnid. maksavad kopikaid ja kui vahetada, siis mõistlik kõik korraga. läheb 8 tk.
ei ole küll kunagi pidanud neid ise poest ostma, aga arvan, et neid müüvad suvalised kohad kus autodele pirne osta saab.

Kas ma saan õigesti aru, et 9-5 '00 kellaplokis on tavalised ilma soklita 1,2W pirnid?
Kas seda ka keegi oskab õelda, kas see süüteluku ümber olevad kirjad peavad ka valgustatud olema?
sigaelmar

NG`l on kahjuks "omad pirnid",nagu uralavto pildil.Neid pole kusagilt b`na leidnud.

Pildi peal tundub nagu oleks sellised kahe pika sabaga pirnid, mida saab sinna pesa sisse "punuda". Neid on küll müüa erinevate suurustega.
Viki
SaabiJumal

Kas ma saan õigesti aru, et 9-5 '00 kellaplokis on tavalised ilma soklita 1,2W pirnid?
Kas seda ka keegi oskab õelda, kas see süüteluku ümber olevad kirjad peavad ka valgustatud olema?

jah. mulle tundus, et teema algataja räägib 9-5-st. paraku tekib alati segadus kui teiste mudelite omanikud hakkavad oma versioone välja käima.
alates 2002 on 9-5-l juba dioodid
süüteluku ümbris ei valgustu
mortenx

kaugtule lamp ei tööta armatuuris, kas seda saab üldse vahetada lihtsate meetoditega?
Viki
SaabiJumal

kui sa räägid oma 9-5-st, siis sellel juba dioodid. tõenäoliselt ei põle sul ka vasak kaugtuli ja viga lamp control relees. külmjooted tuleb üle tinutada.
mortenx

ei põle vasak kaugtuli jah, kus need külmjooted on täpsemalt?
Trionic
Saabiguru

"Lamp control " moodulis.
mortenx

tänud:)

ülejootmine lahendas probleemi
Vasta