Kuidas perele seletada, et opel tuleb maha müüa ja Saab asemele osta?

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Nii kui opel meie ukse ette sattus olin mina selle vastu. Alguses ütlesin lihtsalt, et oleks võind ju mingi muu auto osta. Siis kui saabiga tuttavaks sain hakkasin muidugi sellega neile pinda käima. Kahe aasta jooksul on opelil kaks starterit tuksi läinud, genekas uus ostetud ja kommutaator uus ostetud ja lagunemisel lõppu ei paista. Kiliseb, koliseb, lonkab ja möliseb. Onul on ka sellest asjast muidugi oma arvamus, "milleks on vaja mingit uut logu osta". Tal muidugi hea öelda, krdi firma omanik. Ema oleks auto vahetusega nõus aga vada vanaisa on selline vanamoodne ja tema sellest aru ei saa. Ootan teie poolt huvitavaid vastuseid. Meeldivat koostööd soovides Kristjan :)
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Võid rõhuda põhjamaa massinale. Rootsi teras hoopis midagi muud ju.
andreas

Vii korras Saabiga proovisõitu tegema.
Arno

Ma ei saa aru, milles probleem. Kui vaba raha on, ka remontimiseks, siis ei pea ju eriti midagi põhjendama. Põhjendamise korral aga ise tead, oma tervisega riskid :)

Kui just uut Aerot ei plaani osta.
Kasutaja avatar
ptrt

Iga inimene sõidab sellise autoga, mis talle endale millegipärast selle ostmise hetkel kõige paremini sobinud on. Midagi muud soovitada võib, aktiivne propaganda auto kohe väljavahetamiseks on aga juba liigne, kui inimene tahab (või siis usub, et tahab) Opeliga sõita, las siis sõidab.

Ise (oma praeguse autoga sõites igatahes :) ) olen nõus p.. p.. puu taha saatma inimesed, kes sooviksid mulle selgeks teha, millise autoga mina nende arvates sõitma peaks. Samas, ma olen heameeelga nõus ära kuulama nende argumendid, miks just neile see konkreetne auto meeldib ja mis seal head on. Aga oma auto valin ma endale siiski ise.
S9K
Leidur Leo

Ma üritan sellepärast pinda käia, sest mina pean seda remontima koguaeg. Ja ta tõesti laguneb. Soovitaksin neile mõnda muud autot, aga kuna olen saabi fänn, siis minu jaoks teisi autosi eriti ei eksisteeri. Nemad arvavad veel seda ka, et mida väiksem mootor, seda väiksem kütusekulu. Krt see 1.4 astra ei jõua ennast isegi ringi ajada, kui õues -10 või rohkem kraadi on.
andreas

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Nemad arvavad veel seda ka, et mida väiksem mootor, seda väiksem kütusekulu.

no mingi tõde siin siiski ju on.
S9K
Leidur Leo

mingi tõde on siis kui sul auto ka kerge on. Vanaisa toob opeliga maalt puid pidevalt. Nad praegu loodavad selle peale, et kui mina oma saabiku korda saan siis hakkavad nad sellega sõitma ja puid vedama. Ma enda oma neile küll puude vedamiseks anda ei taha :(, sest ta paneb puud ju pagassi.
vulkanus
Auto: Saab 99 gle ja hunnik teiste markide esindajaid.

Astra on küll nuhtlus eriti vanem varjant, kuid omega kohta ei ütle ühtegi paha sõna ja olen istunud ka omegas mis alla 5 seka sajani tõmbab suu jäi igal juhul lahti.
Aga muidugi saab on ikka parem kui opel.
Su vanale mõni klassik taguotsa alla need head tugevad masinad ja kannatavad ka puudevedu kenasti
S9K
Leidur Leo

Meil Astra 95 aasta. Ilge peldik ja laguneb. Mugavusest ja turvalisusest pole haisugi ning ega see küttekulu ka eriti väike ei ole. Ühesõnaga on tegu autoga mis ei ole tehtud kestma vaid raha tootma.
sigaelmar

Muidu ei maksa vanade Opelite põhjal veel üldistusi teha, tänapäeval kestab Opel saksa autodest kõige paremini!
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

minu arvamus asja kohta on, et ega see opel nüüd kõige halvem ka ei ole.
nagu sa SAABNINETHOUSAND tead, seisab mul seal õue peal ka üks opel ja see kurat on küll sellise hea olekuga masin. igatahes on mootori tõmme meeletu. mootor on 1,8 ja auto 91 aasta kadett.

argumentideks võid sa aga öelda, et tõesti põhjamaa auto ja ütle siis veel, et saabil on tunduvalt suurem pagasiruum, et puid vedada. (ise vedasin ka aastaid tagasi enda talvepuud saabiga koju...nagunii sai iga nädalavahetus maal käidud) ja siis veel, et otsi konksuga auto ja saad ju ka käru kasutada. see 1,4-ne opel nagunii ei jõua haaget sikutada. olen sõitnud 1,4 mootorise comboga, ning oi-oi-oi, kui raske oli selle autol seda haagist vedada. peal nagu ei olnudki eriti midagi.
Kasutaja avatar
hoclines

Viidata võiksid ju ka sellele, et ise saabifoorumi liige olles saaksid sa ka ostetavat saabi tulevikus remontides kergemini nõu ja abi, kui oma mõistus puusse jookseb, samuti ka lihtsamini korralikke varuosi... :beer:
S9K
Leidur Leo

NO FEAR: See mis sul seal seisab on GSI. Hoopis teine tera. Tule ma annan sulle korra 1.4 proovida :D. Ma neile koguaeg räägin, et praegu on õige aeg opel maha müüa, sest sealt saab veel natuke raha. Kui aasta, kaks veel oodata siis saab ainult leiva raha ja uue auto ostmiseks on raha otsas. Need tonnised ei maksa ka väga palju praegu. Vahetus variandiga vaevalt keegi nõus on.
maxuud
Auto:

Hoiatus, järgneb must huumor !

Ütle vanaisale, et ostes Saabi saabki ta Opeli :cool: ...

... ainult, et mõningate mugandustega.

Meie, saabikud teame, et see nii ei ole aga tema jaoks võiks see ju argument positiivsuse poole olla.

Või veel parem, las ta logib ennast siin sisse ja hakkab kasutajaks. Algatuseks näita talle huvitavaid pilte saabidest, siis räägi ajaloost ja sellest, et Saab ongi mõeldud puude vedamiseks, tead ju ise kui palju Rootsimaal metsa tehakse, lase tal veel nii kümme postitust ka teha ja siis peaks küll vaim juba muutuma hakkama. Lõpuks ostab veel rootsi sae ka metsa langetamiseks. :P

Oled sa juba üritanud siin antud tarka nõu temale kuidagi edasi anda või on olukord lootusetu !

No kui kuidagi ei saa, las ta siis veab opeliga puid aga turule sõitmiseks võiks ikka Saabi osta.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

NO FEAR: See mis sul seal seisab on GSI. Hoopis teine tera. Tule ma annan sulle korra 1.4 proovida :D. Ma neile koguaeg räägin, et praegu on õige aeg opel maha müüa, sest sealt saab veel natuke raha. Kui aasta, kaks veel oodata siis saab ainult leiva raha ja uue auto ostmiseks on raha otsas. Need tonnised ei maksa ka väga palju praegu. Vahetus variandiga vaevalt keegi nõus on.

ei-ei, see oli kurat teab kelle naabri lehmalellepojaauto. mul ikka tõsine universaal oobel kadett 1,8 ja 91 aasta. hea meelega müüks selle maha, lihtsalt kolm autot üleval pidada on s***ks kallis lõbu.

samas võin pajatada ühe loo: kuna oma saabiga sõitsin viimati 08.11.2005 sest suutsin järjekordselt ära lõhkuda suka:wall: metsas ja siis see seisma jäigi. käima panin siis selle auto uuesti 13. jaanuaril 2006. kuna aga autos on ju pidevalt järel kell ning ka cd mängija vilgutab tulesi ning mis iganes, siis oli aku tühi ning 3 minutit sai seda laetud ning starterit andes läks asi käima kohe. nüüd käivitub nagu vana mees... küsi, kas opel teeks selliseid trikke? (kuigi ma tean, et ka mina ei olnud vahepeal oma opeliga sõitnud pikka aega ning käivitus küll) aga noh, norimiseks võid seda juttu pajatada küll, et ikkagi põhjamaa...
suur

NO FEAR: See mis sul seal seisab on GSI. Hoopis teine tera.

Vot nüüd oleme jutuga jõudnud sinna, et sind ei häiri mitte Opeli töökindlus vaid konkreetse mudeli vähene võimsus.
Minu arvates ei ole vahet, kas tegu on 1,8GSI või 1,4 mootoriga - laguneb ikka samamoodi. Opelil pudeneb kere koost - rooste sellele armu ei anna. Mootor ja muu tehnika on ju enam-vähem. Ei usu, et saab nüüd oluliselt töökindlam auto oleks tehnika poolest. Kindlasti on Opelit odavam pidada (tean omast käest).
Auto tuleb osta ikka vastavalt rahakoti paksusele. Saab on mugav auto. Kui mugavuse eest maksta jõuad, siis loomulikult Saab.

Kui on vaja ökonoomset metsas ja maal sõitmise (puudevedamise) autot, siis mina eelistaks pigem vana traktor-universaal passatit või audit või mõnda muud euroopa trakatsit. Miks mitte ka traktorvolvot (850 näiteks).
Kasutaja avatar
MadMan

Kas need traktorvolvod mitte 740/940 ja 760/960 põlnd? ;)
universaali paned poole aasta kütte korraga sisse ja vead volkari veoautodislaga minema ka (2,4 R6 disla on VW LT mootor).
S9K
Leidur Leo

Suur paneb igasuguseid huvitavaid asju tähele:D (vähene võimsus). Meil opel juba roostetab, mootor tundub ka eriti läbi olevat. Üks point on nüüd selles ka veel, et väike autod on tehtud võimalikult odavalt ja need odavad jubinad kipuvad suht kiiresti kas purunema või kuluma. Kallimal autol (Saab näiteks) on ka kulumisega probleeme, aga kui oled midagi ära vahetanud siis ei pea seda juppi tükk aega enam näppima. Kuskilt tehnika maailmast lugesin sellist uuringut, et väike auto ei tulegi alati odavam. Minu peres kardavad kõik diislit, ma ei tea aint miks.
suur

Algselt postitas: MadMan
Kas need traktorvolvod mitte 740/940 ja 760/960 põlnd? ;)
universaali paned poole aasta kütte korraga sisse ja vead volkari veoautodislaga minema ka (2,4 R6 disla on VW LT mootor).

850 diisel kah ikka olemas.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Ot mille üle te siin nüüd vaidlete? Teema on teil ammu meelest länud..;)

Topic? What topic? We don't need no stiking topic!!
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
sigaelmar

Algselt postitas: suur
NO FEAR: See mis sul seal seisab on GSI. Hoopis teine tera.

Vot nüüd oleme jutuga jõudnud sinna, et sind ei häiri mitte Opeli töökindlus vaid konkreetse mudeli vähene võimsus.
Minu arvates ei ole vahet, kas tegu on 1,8GSI või 1,4 mootoriga - laguneb ikka samamoodi. Opelil pudeneb kere koost - rooste sellele armu ei anna. Mootor ja muu tehnika on ju enam-vähem. Ei usu, et saab nüüd oluliselt töökindlam auto oleks tehnika poolest. Kindlasti on Opelit odavam pidada (tean omast käest).
Auto tuleb osta ikka vastavalt rahakoti paksusele. Saab on mugav auto. Kui mugavuse eest maksta jõuad, siis loomulikult Saab.

Kui on vaja ökonoomset metsas ja maal sõitmise (puudevedamise) autot, siis mina eelistaks pigem vana traktor-universaal passatit või audit või mõnda muud euroopa trakatsit. Miks mitte ka traktorvolvot (850 näiteks).

Suurel on õigus - Opelitele saab ette heita vaid roostetamist ja seegi mure on uuematel lahendatud. Iga auto on võimalik laibaks sõita, olgu ta nii töökindel kui tahes. Nagu ma aru sain siis konkreetse Opeliga veetakse metsast puid ja jumal teab veel mis tingimustes ta sõitma peab. Pole ju ime et asi siis kaua vastu ei pea. Ei maksa muidugi ka unustada et üx viga põhjustab pahatihti ka teist ja vead võivad tulla ka sellest, kui üht asja kohe ära ei likvideerita.
Vasta