Laadijate surm

Vasta
Kasutaja avatar
9-5LPT
Auto: 9-5NG Aero, 2.0 TTid XWD

Tere! Probleem järgmine: saab kipub igast autolaadijaid järjest ära tapma, mõni kestab kauem (paar kuud) ja mõni paar nädalat? Telefoni autolaadijaid on aasta jooksul üle viie lihtsalt otsad andnud nii kallimaid originaale kui ka odavaid bensiinijaama omi, nüüd hiljuti üks gps - millest tuleneb? Mingit sorti pinge kõikumine? Lahja aku?

Johannes.
Kogenud Aeronaut. :drive:
napoleon
Auto:

Alustuseks mõõda pinget töötava mootoriga kui pöördeid 2000 kanti on. Tõenäoliselt kasutad neid laadijaid enamasti töötava mootoriga, seega aku nüüd vaevalt kurja juur on. Kehva akuga on esimeseks sümptomiks, et auto ei käivitu, seega mina kahtlustaks pigem liiga kõrget pinget. Töötava mootoriga peaks aku klemmidelt mõõtes pinge 13.5 - 14.5V olema.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kõrgemat pinget väga ei kahtlusta, siis kärssaks ka midagi muud. Laadijatel peaks vähemalt 16V veel söödav olema.
Mõõta muidugi tasuks..
Võibolla pistikus mingi viga, näiteks sädeleb, ei anna kindlat kontakti. See küll laadijatele ei meeldi.
denczik

Kõrgemat piget väga ei kahtlusta, siis kärssaks ka midagi muud. Laadijatel peaks vähemalt 16V veel söödav olema.
Mõõta muidugi tasuks..
Võibolla pistikus mingi viga, näiteks sädeleb, ei anna kindlat kontakti. See küll laadijatele ei meeldi.

olen täitsa nõus - üks laadia, mis oli kallim, aga ei püsinud nii hästi pesas põles mul läbi (natuke suitsu tuli ka), aga nüüd odavam, püsib kindlalt ning probleemi pole.
Everything will be alright t o m o r r o w . . .
IFF
Saabiklubi liige

Ma ise kasutan juba teist aastat 12V->USB üleminekut. Enamasti söövad kõik seadmed mingil moel USB toidet.

1A on väike vidin.
Iga ratas veab and then some!
IFF
Saabiklubi liige

http://dx.com/p/mini-usb-2-0-car-cigare ... 12v-145200
Ma ise kasutan juba teist aastat 12V->USB üleminekut. Enamasti söövad kõik seadmed mingil moel USB toidet.

1A on väike vidin.
Iga ratas veab and then some!
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Mul on autos 2 laadijat, mõlemal 2 väljundit, mõlemad olid miskised euronicsi säästulaadijad. Ühe usb väljundiga laadija ei ole piisav. Ühel autos pidevalt oleval juhtmel lühistasin data, et saaks kasutada täisvõimsust.

Sedasorti laadija saaks ka mõne euro eest iga mees ise ehitada aga oluliselt suurema ampraažiga.
Kasutaja avatar
9-5LPT

mõõtsin pinget 2000 rpm-i pealt ja see oli sinna 14V piiri peal, seega sellega kõik ilusti okei. Kus asub 9-5l teine kaitsmete blokk? Üks kapoti alla ja teine .. ? Praegu tundub et sigaretisüütajatest on üldse vool läinud ja kontrolliks seda. Aga läbipõlemise pealt arvatavasti on see siis see "sädelus" mis neid kärsatab. Mingitel hetkedel ütles telefon küll midagi et laadimispinge oli kas liiga madal või kõrge, täpselt enam ei mäleta. Igagtahes, ostsin uue laadija nüüd proovimaks ja voolu pole praegu üldse - kust ma selle kaitsme üles leian?

Terv, Johannes.
napoleon
Auto:

Teine kaitsmeblokk on vist juhi pool armatuuri küljel. Näed selle kaant, kui juhiuks lahti on.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Midagi sarnast oli mul 9000 sig. süütaja pesaga. Keskkontakt ei andnud korralikult ühendust.
Kontakt klemmi külge needitud ja loksus veidi, aitas kui seda neeti veidi kokku lüüa.
Pakun, et 9-5 on üsna samasugune pesa..
Kasutaja avatar
9-5LPT

Tänud, nii oligi ja viga parandatud :).

Edit: Polegi parandatud, ruttasin aasjadest ette - nii kui süüdet sai, plaks kaitse läbi - homme uurin kus see kala maetud on.
Vasta