Saabi KLUBI vs foorum

Ühised tegemised
krss
Postitusi: 286
Liitunud: N Veebr 26, 2004 16:11
Asukoht:
Auto:

#1

T Veebr 21, 2006 23:56

Mulle jäänud mulje, et Saabiantisse puutuv on siin osaliselt nagu tabuteema, aga teiste riikide Saabi fännid küsivad minult pidevalt, et mis pull teil selle klubiga on, et on mingi Saabi klubi, kus ei toimu midagi ja on teine klubi, kus pidevalt toimub. Ma siis seletan, et meil on jah foorumi põhine huviliste ring. Järgmine küsimus, et kes on klubi president, sekretär jne. Nagu ma aru saan, siis mittetulundusühing "Autoklubi SAAB" kanti äriregistrisse juunis 2000.a ja peale 2002 aasta kokkutulekut valitseb seal vaikus. Selle üle pole ka tarvis imestada, kuna siinne foorumil põhinev klubi saab hakkama ilma liikmemaksudeta (tänud TEGIJATELE, kes lihtsalt entusiasmist oma aega, energiat ja finantse on selleks kulutanud_:notworthy:_). Saabianti klubi seevastu nõuab päris karme maksusid:
Eraisikule:
sisseastumismaks 400 krooni
KVARTALImaks 250 krooni
Juriidilisele isikule:
sisseastumismaks 4000 krooni
kvartalimaks 2500 krooni
Arvestades neid makse ja Eesti palgataset on normaalne, et mitmete kallite EU riikidega võrreldes veelgi kallimad liikmemaksud pigem hirmutavad huvilisi kui meelitavad. Praegune tobe ning välismaiste Saabi fännide jaoks mõistetamatu olukord on kestnud juba piisavalt kaua. Äkki saaks midagi ette võtta? St ma ei arva, et Saabifanaatikud vajaks mingit suurt vaimset juhti ja õpetajat, vaid formaalsused (kui Eesti Saabiklubi on tahetud nt Soome külla kutsuda) tuleb ajada siiski läbi kindlate isikute (praegu leiab netist ilusti eri info klubist ja foorumist). Põhjamaades on selline tava igal juhul võõras, et keegi kirjutab foorumisse, et lähme teeme midagi, kõik võtavad kohe vedu ja teevadki. Äkki saab leida mingi kompromissi, mis välistaks need üle mõistuse kõrged klubimaksud ja laseks meil olla foorumi asemel siiski klubi? Kasvõi selleks, et tsiviliseeritud maailma ees mitte omakeskis kisklevate metsalistena välja paista...

PS: mingi analoogiline teema on vist juba ka varem olnud (vist mu enda tehtudki), aga ei leidnud seda otsinguga
teager
Postitusi: 5749
Liitunud: R Veebr 18, 2005 22:52
Asukoht:
Auto:

#2

K Veebr 22, 2006 0:27

Kergelt on Saabiantit mainitud kinnises Saabiklubi visiitkaardi teemas

Algselt postitas: Cyber
Ahjaa, ja lisaks veel seda, et poliitise korrektsuse huvides ei saa me end saabiklubiks kutsuda. Mittetulundusühing Autoklubi SAAB on juba olemas, saabiAnti asutatud.


Niipaljukest, kui ma olen saabneti kõrgematelt isikutelt pärinud sel teemal; vastus on, et kogutakse julgust ning otsitakse vaba hetke, et minna Saabiantiga rääkima klubi teemal - et kas siinsest rahvast saab Saabiklubi või moodustub alternatiivne Saabnet klubi. Teatud tegelasi tuleks natuke utsitada :poke: kindlasti leidub ka vabatahtlike, kes püha ürituse nimel enda abi pakuvad.

Möla sel teemal on juba pikalt aetud; püstitaks eesmärgi - sel suvel kokku tulla juba Saabiklubina, mitte lihtsalt foorumirahvana!!!

Kõik logod, bannerid, foorumivälimus, särgid, numbrialused, visiitkaardid jne - need saab ka siis millegi peale üles ehitada ;)

terv, teager
Garu
Postitusi: 420
Liitunud: T Mär 08, 2005 11:29
Asukoht:
Auto:

#3

K Veebr 22, 2006 0:51

Liikmemaks ei tohiks jah nii kallis olla. Tegelikult võiks liikmemaksu asemel näiteks klubiliikmetele klubi sümboolikat müüa väikese marginaaliga et tegevuskulud kataks. Numbrialused, särgid, kleepsud jms. Või siis nii et on liikmemaks aga selle hinna eest saad sümboolika tasuta.

Aga muidugi see kõik pole oluline. Oluline on et inimesed viitsiksid mässata ja orgunnida ning et midagi toimuks. Surnud klubi on mõttetu klubi, liikmemaksuga või ilma.
stennadi
Postitusi: 696
Liitunud: T Jaan 11, 2005 20:03
Asukoht:
Auto:

#4

K Veebr 22, 2006 1:52

Minuarust pole vahet kas asi ametlik või mitte, praegu ju kõik toimib ilusti.
Muidugi kui siin vaja arendada rahvusvahelisi suhteid siis on teine lugu....
suur
Postitusi: 3925
Liitunud: T Mär 01, 2005 12:42
Asukoht:
Auto:

#5

K Veebr 22, 2006 8:36

Algselt postitas: teager
Niipaljukest, kui ma olen saabneti kõrgematelt isikutelt pärinud sel teemal; vastus on, et kogutakse julgust ning otsitakse vaba hetke, et minna Saabiantiga rääkima klubi teemal - et kas siinsest rahvast saab Saabiklubi või moodustub alternatiivne Saabnet klubi.


Alternatiivne saabnet klubi moodustumine toob kaasa Saabiklubi kiire lõpu. Arvan mina. Enamus (loe kõik) on ju nagunii siia foorumisse koondunud.
Trionic
Saabiguru
Postitusi: 7135
Liitunud: N Veebr 26, 2004 20:37
Asukoht:
Auto:

#6

K Veebr 22, 2006 8:55

Tulebki ajada omaette rida -"Saabneti Klubi" (või näit. "Saabnet Club") kõlab ilusti .Kuna siinne seltskond on väga tegus,siis vast mõtet asju segaseks ajada.
Nastix
Postitusi: 553
Liitunud: N Mai 19, 2005 16:12
Asukoht:
Auto:

#7

K Veebr 22, 2006 9:04

Klubimõttega nõus !
Pisut OT, aga olen liiga uus, et Saabianti teemaga tuttav olla - või sellest ei räägita ?
Kasutaja avatar
aljoga
klassiker
Postitusi: 962
Liitunud: N Veebr 26, 2004 17:08
Asukoht: Tartu
Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB

#8

K Veebr 22, 2006 9:05

aga milleks seda juriidilist keha meile vaja on? kas "peened välismaalased" ei suuda tõesti enam oma euro-formaliseeritud ühiskonnas meie foorumisse kirjutada, et "tulge meile külla", ilma et meie taga mingisugune registrisse kantud MTÜ oleks? kas MTÜ tegemine kannaks sel juhul ainult eesmärki, et me välismaa klubidele "kisklevate metsalistena" ei paistaks (mida me, eestlased, ju tegelikult oleme ;) ) või oleks sellel ka mingid muud positiivsed tagajärjed, mis meil muidu, praeguses olukorras saamata jääksid?

mitte et mul midagi MTÜ vormis ametliku klubi vastu oleks, aga seda teha lihtsalt tegemise pärast pole vist ka mõtet. kui aga vaja, siis põhikirjade jm dokumentide põhje mul leidub mitmeid ja riigilõiv MTÜ asutamise eest oli vist 300 eeku.
NO FEAR
Säärane Mulk
Postitusi: 2280
Liitunud: T Mär 30, 2004 10:57
Asukoht: Mulkland
Auto: päris mitu...

#9

K Veebr 22, 2006 9:40

nojah ja siis hakkame juhatust valima ja siis on see pahane, et tema juhatuses ei ole ja kuri, et miks see on juhatuses ning jälle jama.
kurb aga tõsi - selline see ühiskond ongi praegu.
suur
Postitusi: 3925
Liitunud: T Mär 01, 2005 12:42
Asukoht:
Auto:

#10

K Veebr 22, 2006 9:46

Algselt postitas: Nastix
Pisut OT, aga olen liiga uus, et Saabianti teemaga tuttav olla - või sellest ei räägita ?


Vaata http://www.saabiklubi.ee/
qdwin
Jaan Tatikas
Postitusi: 2336
Liitunud: T Sept 28, 2004 19:42
Asukoht: Tallinn ja Elva
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

#11

K Veebr 22, 2006 9:47

Eestlane tunneb end virtuaalses ühiskonnas nagu kala vees, seda enam et põhimass on noored kes ei kujuta elu ilma arvuti ja rvutis suhtlemiseta ette. Kui nüüd mingi väljamaa Saabiklubi tahaks meid külla kutsuda, siistihtipeale sealsed 50-60 aastased aktivistid eelistaksid helistada ja saada vajaliku info kätte teemat laiemalt valdavatelt inimestelt. Traditsiooniliselt on inimesed selleks koondunudki klubidesse. See on harjumuspärane ja ajalooliselt end tõestanud ühiskonna vorm.
Eesti on oma kiire internetistumisega veidi erandlik maa, veidi ot. aga seda et meie pensionärid hangivad omast vabast tahtest interneti püsiühenduse ei kohta heaoluriikides mitte just väga tihti.
Kas eesti Saabiklubi peab tingimatta olema MTÜ ei oska mina raamatupidamist mitte jagajana öelda. Aga mingid õigete nimedega kontaktisikud peaksid kindlast lihtsalt leitavad olema.
NO FEAR
Säärane Mulk
Postitusi: 2280
Liitunud: T Mär 30, 2004 10:57
Asukoht: Mulkland
Auto: päris mitu...

#12

K Veebr 22, 2006 9:52

selles mõttes on qdwinil õigus jah, et mingid kergesti leitavad kontaktisikud võiksid olla.
aga tõesti on ju nii, et kui ikka probleem on tekkinud, milles siis iganes, siis foorumis ju ka sellest räägitakse ning seal kujuneb välja ka tavalisest inimene kes mingi asjaga tegeleb ning seda siis oma heast tahtest suunab.
hoclines
Postitusi: 202
Liitunud: R Veebr 27, 2004 8:48
Asukoht:
Auto:

#13

K Veebr 22, 2006 10:17

Maarjamaa saabiomanikul on oma plekist pruudi regulaarseks hooldamiseks ja sellealaseks nõustamiseks suures plaanis 3 lahendit:
Viking Motors, Autotarvete OÜ Saabi Antiga ja Troostauto Madise ja Trionicuga. Välistades esimesena Vikingu, kui Saabi tavakasutajale hinnalt sutsu liiga eksklusiivse, jäävad tavavalikud 2 järgmise peale, kes seetõttu paratamatult ka teatud määral omavahelises konkurentsis on. Poodu majas nöörist ei räägita, ja nii ei ole ilmselt ka aktuaalne teema Anti tegevus Troostauto ruumes, nagu ka Troostauto oma Anti juures...
Antile teeb au, et ta Saabiklubi rajamisega vaeva nägi, paraku on keskmise saabiomaniku rahakott selle klubi finantsküljega teatavas konfliktis. Anti hoiakut foorumi suhtes iseloomustab fakt, et allakirjutanud pole olnud õnne leida siit algusest alates ühtki tema postitust... Olen ise käinud oma probleemidega nii Troostautos kui ka Anti juures ja paha sõna ei tule pähe kummagi suunas saata! :notworthy:
Milles siis selle pika jutu tuum?
Palju suuri tegijaid ühte paati mahutada on riskantne ja tülikas tegevus, kuna kõik nad vajavad vaba ruumi ringutamiseks...
Saabiklubi ja Saabifoorumi probleem on sisuliselt taandatav Autotarvete ja Troostauto probleemiks, millele senisest paremat lahendust leidmata ei lahene paremuse suunas ka tõstatatud teema. :beer:
Gunn
Postitusi: 187
Liitunud: K Okt 20, 2004 12:22
Asukoht:
Auto: Saab 9-5 Aero 2004

#14

K Veebr 22, 2006 10:24

Toetan klubi kui juriidilise isiku loomist. MTÜ loomine ja ülalpidamine on odav lõbu (olen neid oma töö tõttu päris mitu asutanud) - riigilõiv selle asutamisel on tõepoolest 300 krooni, millele lisanduvad notarikulud (umbes samas suurusjärgus). Ehk juhtub foorumi liikmetest kellelgi olema ka aega, tahtmist ja teadmisi, et raamatupidamisega tegelda (pole isegi mingit eriprogrammi vaja, excelist täiesti piisab).

Mingi sümboolne liikmemaks ei tee ju kedagi ka vaeseks, kuid liikmete piisava arvu korral annab see klubile mingi aja pärast ka rahalised vahendid, mida saab vajadusel kasutada (kasvõi nt kokkutulekute organiseerimisel). Samuti on juriidilisel isikul paremini võimalik suhelda erinevate varuosade müüjate ja remondimeestega (et klubi liikmed saaksid mingit soodustust vms - võib olla saab mõne kõrtsigagi kokkuleppele, et saabimehed saavad odavamat õlut :cool:.

Ja lõpuks - oleks lihtsalt uhke tunne kuuluda ühte lahedasse, ühise hobi ja identiteediga (oma sümboolika, tavad jne) vennaskonda. :beer:
Chipy
Postitusi: 667
Liitunud: N Mär 31, 2005 23:30
Asukoht:
Auto:

#15

K Veebr 22, 2006 12:01

Selle viimase jutu juurde ma tahaks siiski öelda, et Viking suhtub meisse vägagi sõbralikult ja see on lihtsalt teie eelarvamus, et see on liiga eksklusiivne ja kallis koht kuhu minna. VM on huvitatud meiega koos asjade tegemisest ja seda näitab ka see et nad panid talvekokkutulekule auhinna välja ise midagi vastu saamata, suurimad tänud neile.
Vikingist tasub alati küsida mingite juppide ja tööde hinda ning pärast on tehtud töödele ja juppidele tehase garantii 2a. Ma usun, et nemad on kõige enam huvitatud mingi erapooletu klubi toetamisest, kui et see oleks mõne remondikoja lisategevus.
Garu
Postitusi: 420
Liitunud: T Mär 08, 2005 11:29
Asukoht:
Auto:

#16

K Veebr 22, 2006 12:05

Trionic on meil siin väga aktiivne ja lugupeetud foorumlane. Aga ma ei tahaks küll nõus olla et see nüüd troostauto foorum on. Kui Anti leiaks aega ja viitsimist foorumit külastada ja oma sõna sekka öelda siis oleks see meile kõigile ainult kasuks.

Sama kehtib ka Vikingu kohta. Mina näiteks ei saa aru miks Viking foorumit ignoreerib, kuigi siin sellest firmast peamiselt positiivses võtmes räägitakse. Kui meie hulgas ka mõni Vikingu töötaja on siis paistab et seotust eelistatakse salajas hoida. Mäletan et kunagi oli juttu et Viking keelas lausa Saabi logo kasutamise. Sellised kasutjate kommuunid on väga hea PR. Arvan et meie hulgas on mitmeid kes on piisavalt heal järjel et nende teenuseid kasutada ja mingil eluhetkel ka tutikas Saab omandada.

Edit: Heh ma kirjutasin oma postituse enne kui Chipy oma nägin. Ets siis Viking on oma suhtumist muutnud? Väga positiivne :thumb:
teager
Postitusi: 5749
Liitunud: R Veebr 18, 2005 22:52
Asukoht:
Auto:

#17

K Veebr 22, 2006 12:14

Vikingust on foorumiliikmeteks siinsed kaks väga lugupeetud kodanikku, nende staatuse järgi saab aru, kes ;). Lisaks ka Anti pidavat meie foorumit külastama, kuid seda siiski nähtamatun; registreerinud ta end pole.

Ma ei saa pihta, miks see jutt läks Troostauto versus Autotarvete OÜ, Trionic versus Anti peale? Praegune foorum/tulevane klubi on ja peab olema sõltumatu. See, kus keegi enda autot parandab, või kui mõni remondikoht soovib klubile soodustusi teha - see on puhtisiklik asi.

terv, teager
Chipy
Postitusi: 667
Liitunud: N Mär 31, 2005 23:30
Asukoht:
Auto:

#18

K Veebr 22, 2006 12:17

Viking Motors on jah meie suhtes sõbralik asutus ning soovib meile ainult head. See on nende ametlik seisukoht ja kunagised probleemid mis olid u 5 aastat tagasi on minevik ja asjad on selgeks tehtud.

See et mõned inimesed siin oma seotust on varjanud ehk mitte lihtsalt välja öelnud, on ikka selles samas foorumlaste suhtumises kinni, et VM on mingi ignorantne ja ülbe asutus. Ma loodan, et NÜÜD on foorumlased saanud oma eelarvamusest üle ja suhtuvad ka VM kui normaalsesse ja sõbralikku autofirmasse.

EDIT: logo kasutamise kohta on ka meil selgus majas ning VM-il pole mingeid pretensioone ses suhtes
qdwin
Jaan Tatikas
Postitusi: 2336
Liitunud: T Sept 28, 2004 19:42
Asukoht: Tallinn ja Elva
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

#19

K Veebr 22, 2006 12:28

Kas Antiga on keegi Saabiklubi tulevikust rääkinud? Näiteks et võtta varjusurmas asi üle? Ma olen kindel et Sa Anti loed seda foorumit ise ka (või vähemalt Su jüngrid), kirjuta midagi oma seisukoha kohta.
Arno
Postitusi: 318
Liitunud: P Apr 18, 2004 18:07
Asukoht:
Auto:

#20

K Veebr 22, 2006 13:51

:) IMHO tuleks teha kohe 2 klubi; üks see, kuhu enamus kuuluvad ning teises need, kes esimesega liituda ei soovinud ...

Edit: Eesti oludes siis 3 erinevat.
tog
Postitusi: 160
Liitunud: T Sept 20, 2005 22:07
Asukoht:
Auto:

#21

K Veebr 22, 2006 15:30

Algselt postitas: Arno
:) IMHO tuleks teha kohe 2 klubi; üks see, kuhu enamus kuuluvad ning teises need, kes esimesega liituda ei soovinud ...


Eesti on niipalju väike koht, et minu arvates oleks parem, kui tegutseks siiski üks kommuun. Kas poleks siiski parem püüda inimestega rääkida ja tegevused ühendada?
Ryhkija
Saabiklubi liige
Postitusi: 1231
Liitunud: N Veebr 03, 2005 7:29
Asukoht:
Auto:

#22

K Veebr 22, 2006 16:33

Loogiline on, et saabiklubi peaks olema sõltumatu remonditöökodade omavahelisestest konkurentsi ja muudest suhetest, pigem isegi ses mõttes nende ülene, et ka nende inimesed võiksid lihtsate saabisõpradena klubis kohtuda ja ehk selleks ajaks välistada tööalased asjad...
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
strife
Postitusi: 264
Liitunud: R Veebr 17, 2006 11:50
Asukoht: Tallinn
Auto: Škoda Superb; Saab 96; Bmw 325 Cupcar;

#23

K Veebr 22, 2006 18:34

aga miks mitte teha siis lõpuks klubi..võtku keegi see kätte...ma olen poolt sellega et ei ole vahet kus kohas keegi paranduses käib pea asi et tal oleks SAAB...jne... ja ma arvan et Anti lihtsalt ei taha vastata kuigi ta on neid lugenud...ma tean et teised töökaaslased on küll luguenud..jne.. aga ikkagi võiks ju mingi klubi lõpuks teha...see oli küll hea nimi.. Saabnet club...ühesõnaga ..teeme Klubi:head:.... aga kes seda tegema hakkab??? kes viitsib mässata.??? ma vabandan kui segast ajasin...:D
Fly High!
morris
Postitusi: 154
Liitunud: N Mai 15, 2008 22:03
Asukoht:
Auto:

#24

K Veebr 22, 2006 19:09

mnjaa......
siit tuleb välja kahe koolkonna erinevus-
saabianti, kes on ülbe tüüp (minu arust) ja peab ennast (vist) elitaarseks saabiremontijaks, ning ei taha/viitsi oma teadmisi jagada
ja
Trionic ja Troostauto- ei kunagi äraütlemist, aidatakse nii nõuga (tasuta) kui ka jõuga (erinevad variandid)

btw, kunagi pold raha tagataskust võtta ja Madis Troost andis lihtsalt arve kaasa.... (olin seal alles teist korda)
saabianti juures seda poleks vist juhtunud.

Teemast ka:
kui saabianti ei taha loobuda saabiklubi nimest, siis väga hea mõte on Saabnet klubi, olen kahe käega poolt ja nõus toetama.

Morris
MadMan
Postitusi: 1048
Liitunud: R Okt 01, 2004 9:10
Asukoht:
Auto:

#25

K Veebr 22, 2006 19:16

Miks nii negatiivselt, morris? see teema pole mingi fleimikas kahe töökoja vahel, vaid küsimus Saabi Klubi rajamises/ülevõtmises misiganes.
Pealegi pole see Saab nii eriline midagi, et suvaline töökoda näppe õliseks ei teeks. Lihtsalt kogemus väiksem, mis ei tähenda kohe kehvemat kvaliteeti.
Vasta