Hele nahk koos heleda riidega - kas väga ebapraktiline

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Vasta
qdwin
Jaan Tatikas
Postitusi: 2336
Liitunud: T Sept 28, 2004 19:42
Asukoht: Tallinn ja Elva
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

#1

T Nov 16, 2004 8:58

Omk,

Olen oma Saabiotsingutel jõudnud sellise masinani.
Kõik oleks ju suisa suurepärane aga nahksisuga puudub seni igasugune kogemus. Loogiliselt võttes peaks heledal nahal ja eriti heledal põrandakattematerjalil sügisene pori ja laste poolt tekitatud sodi ropult hästi näha olema.
On mu kahtlused õigustatud? Ehk siis kas hele sisu on ebapraktilisuse tipp ja pereauto puhul tasuks tast kindlasti eemale hoida?
Praeguses autos on heledamat sorti hall plüüs mille määrdumist küll eriti tähele ei pane.

PS! Äkki on keegi seda isendit jõudnud kaemas käia?

Terv.
Edvin
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14294
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#2

T Nov 16, 2004 9:21

Oma kogemusest võib öelda, et esiistme seljatoed võivad küll jalajäljed peale võtta..:) kui sa pole lapsi treeninud sind mitte jalaga taguma..:) Autos söömine on niikuinii selline kahtlane tegevus. Pori vastu aitavad sind korralikud kummimatid, aga eks salongipesu kevadel ei tee paha niiehknii. Nahka peab hooldama nagunii. Siin on natuke juttu sellest, kohalike silme läbi. Väga ei tasuks karta seda heledat nahka. Kuigi võib tunduda, et see kindlasti määrdub, on naha puhastamine ilmselt tulemuslikum kui mingi riide puhastamine, see ju imeb sisse.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
ptrt
Postitusi: 254
Liitunud: K Juun 09, 2004 17:54
Asukoht:
Auto:

#3

T Nov 16, 2004 9:42

On täpselt sellise sisuga masin endal. Peaks ütlema, et alguses sai ka muretsetud et hele sisu ja väga ebapraktiline - tegelikult ei ole see eriti muret teinud. Nagu Cyber juba ütles, nahksisu peab niigi hooldama, ükskõik mis värvi ta on. Puhastada on nahka kergem. Samas mulle endale tundub, et nahk on plüüsh'ist tükk jagu õrnem - on õnnestunud täiesti kogemata nahale paar ebameeldivat kriimu peale teha, hooldusvahendid seda küll natuke varjavad, aga näha on ikka. Plüüsh ei tohiks nii tundlik olla, kui just ribadeks ei tõmba. Heledalt riidelt ja põrandakattelt paistab sitt muidugi palju paremini välja ning võrreldes oma kunagise tumeda sisuga autoga tuleb koristada-puhastada ikka rohkem ;) Ning üks asi, mis mulle kõige rohkem muret on valmistanud - heledaid porimatte kaubandusvõrgus ei liigu, nii et kui vanad läbi, siis peale originaalide Sul vaevalt mingit valikut on ja tuleb Vikingisse minna. Ma ise nii kaugele veel jõudnud pole (matid seevastu juba jõudsid), viskasin talveks mingid suvalised halli värvi matid sisse - on ikka ropult kole küll heledas autos :( Aga muidu pole sellele sisule midagi ette heita.
Arno
Postitusi: 318
Liitunud: P Apr 18, 2004 18:07
Asukoht:
Auto:

#4

T Nov 16, 2004 13:41

Kuskohast muide osta korralikud matid, mis vee kokku koguks ning üle ääre ei laseks ning ka veidi normaalsed välja näeks?
aare
Postitusi: 92
Liitunud: T Okt 26, 2004 14:19
Asukoht:
Auto:

#5

T Nov 16, 2004 14:02

põranda mattide soovitus: vaibaparadiisis välja valida vaibajääkidest(odavam) enamvähem sobiva suuruse ja tooniuga tükid, lõigata vana mati järgi parajax ja samas(VP) ääristataxe mingi sümboolse raha eest ära. tunduvalt odavamalt peax hakkama saama, kui originaalid esindusest tellida.
terv.aare
lusis
Postitusi: 25
Liitunud: E Mär 01, 2004 8:34
Asukoht:
Auto:

#6

R Nov 19, 2004 15:24

seljatugede tagaosa kaitseks on müügil läbipaistavast tugevast kilest kilematid, -kardinad, -põlled võikuidasneidnimetadagi. fikseerub põll takjakrõpsuga ümber peatoe. alumised osad saab riidest/plüüshist istmetel kohe takjaga kinnitada. nahkistmetel on takja teine pool komplektis kaasas. praktika näitab, et siiski see hästi ei kinnita. aga isegi rippuvas asendis kaitseb istet.
negatiivne kõrvalnähtus on veel see, et ei pääse kiiresti seljatoe tagusesse kotti.


mu käed väsisid laste nüpeldamisest ja lisaks kaasnes sellega kole kisa.
sestap saigi hanngitud sellised asjandused.
müügil erinevates autovidinate müügikohtades.
omad ostsin aga kadaka automaailmast. salome on ka vist teine nimi.

postiivse poole peale kannaks veel hinna. üks põll maksab kusagil 50 krooni kanti, vist isegi odavam. täpselt ei mäleta.
letist neid ei leidnud. küsisin müüjalt kirjeldades, mida soovin ning esimesel korral leiti laost kohe paar tükki. hiljem hankisin sugulastele ja pidi ootama, kuni uus partii telliti.
Vasta