Elu on läinud sellist rada, mida ma lootsin vargsi, et ta siiski ei lähe. Üks tihedalt foorumlaste käest läbi jooksnud masin siin foorumi kaudu müügis saalekolinaga. Ma lootsin ja palvetasin, et keegi teine ta ometi ligi võtaks ja ma ei peaks hakkama sellega ise tegelema. Aga ei, mitte keegi ei võtnud

Ja siis ühel hetkel hind kukkus sellise tasemeni, et ma mõtlesin, et nüüd rändab foorumist välja, et ma lihtsalt pean selle ära võtma. Saagu, mis SAAB.
Eks see auto tekitab mitmetel inimestel häid emotsioone. Ma veel ei oska ütelda, kas ta ka mul hakkab seda tekitama.
Sest piltidelt ju ilus, eksole?
Järele ma talle eile läksin ja ära ma ta tõin. Aga kohale jõudes sain kohe aru:
A) Kere on jumala mäda. Ära võib visata kohe pagasnikuluugi, millel põhimõtteliselt läbiv rooste juba kummitab. Esikapott on ära viskamiseks, olen ise esiserva mullitamist ravinud aga see kapott on mõttetu parandada - esiserv valtsitud topelt ja sealt roostetab võikalt.
Tagumised rattakoopad on mõlemad sellised, et ma ei julgegi liistusid maha võtta, juba liistust ülevaltpoolt on ühel pool selline, et kõvem pauk pihta anda ja läheb läbi.
Ja ma piilusin ka veidi põhja alla - asi on nutune. See masin on kere poolest käest ära lastud - seal on tagumiste poolraamide all selline rooste, et jube. Ja tagaspoila all olev metall on läbiva roostega. Ma võin seal näpuga tükke välja koukida.
Kokkuvõtvalt on nii, et selle autoga tuleb ekstensiivseid keretöid ette võtta. Planeerin selleks 2 kuud tööd õhtustel aegadel (mitte iga õhtu muidugi, muid asju ka vaja teha).
B) Sisu on ka sellises faasis, et viimane hetk oli ta ära päästa. Nahk on kreemitamata jäetud ja praegu nii kuiv, et lõhki pragunenud. Ma kohe kohe ostan vahendid ja hõõrun seda nahka mitmeid kordi, äkki annab päästa. Aga praegu oli tunne, et vahet pole, et see nahk on seal 6.a. tagasi uuesti pandud, praegu näeb välja kui 20.a. vana. Ehk õnnestub päästa

Kui kellelgi häid näpunäiteid, palun jagada!
Miks ta maha müüdi oli saalekolin. Tühikäigul ei kolise, gaasi andes käib mõnus nak-nak-nak juurde mootori helile. Sai treila peale ja maha sõidetud m ja nüüd otse kuuri alla.
Sitt see, et oma 2.3 väntvõlli müüsin alles pool aastat tagasi maha, sest arvasin, et ometi vaja ju ei lähe. No tõesti?! Nüüd hakka otsima
:)-----------------------------------
Kokkuvõtvalt - see auto on foorumis tagasi. Aga nõuab nii ränka tööd, et juba ette planeerisin seda nii - Ostan ära. Lendab suveks kuiva garaaži. Sügisel, kui vaba aega ehk natukese rohkem tekib võtan sügis-talviseks projektiks ette. Sest ma ise usun, et selle auto viisakakssaamiseks kulub mitu kuud ja palju raha.
Aga kui mina poleks seda ära võtnud, siis oleks 2 aastat veel ja oleks võinud selle autoga otse romulasse sõita. Kere pikalt vastu ei pea.
Õnnetu ma selle ostuga pole. Ma näen potentsiaali. Ja samas ma tean, et see auto on tehniliselt hea - kõik töötab! Ka mootor, mis siis, et kolinaga. Ja juppe on sel ju palju vahetatud. Kahju, et kere nii käest läinud. Aga mis sa teed, takkajärgi pole mõtet midagi kaagutada - tuleb ette vaadata.
Niiet kiiret teemat siit ei tule. Pigem võtan tasa ja targu. Tark ei torma ja ära rikkuda ma seda masinat ei kavatse, seega mõtlen kõik rahulikult läbi. Sõitmiseks mul seda ju vaja ei ole - pigem austus ja emotsioon niivõrd võimsa masina ees tõi ta minuni.
SAAB nr. 6. Peace.
Lisatud failid