Sai pisut leiutamisega tegeletud, nimelt tahaks mootorile kaane peale panna, aga kuis sa roostes polte (toll ja pagan teab mis mõõtudes), seibe jne paned. Tsinkvärviga (isegi kvaliteetse) seekord kah ei tahtnud teha, kuna värv on ikka värv.
Ostsin siis käia, millel ühel pool traat-ketas, päris tõhus teine, kõrgete pööretega, aga ohtlik ka, peab ettevaatlik kasutades olema.

- käi.jpg (96.95 KiB) Vaadatud 14569 korda
Siis sai ostetud üks odav paarisaja vatine taldlihvija, tagurpidi keeratud ja pott (kaanega) külge pandud, mõte selles, et liivaga uuretest see viimane rooste kätte saada. Tugevat roostet ta võtta ei taha, aga pisikestest pesadest saab jagu, kust traatketas ei võta.

- liivaraputi.jpg (130.35 KiB) Vaadatud 14569 korda
Ja kõige lõpuks elektrokeemiline tsinkija (Tallinna rahval lihtne, vii ämbritäis Vasarasse vm. koht see oli, aga kaugelt suht mõttetu korduvalt edasi tagasi selle pärast sõita ), selle teema loomkatseid proovisin juba eelmisel aastal, aga põhiline, mis mulle ei meeldinud, oli ebaühtlane tsingikihiga kattuvus, kohati ka poorse. Sai siis üks toru tehtud, millele mootor külge aretatud. Ja põhimõtteliselt toimib, aga tahab täiustamist, kuna jäätisekarp liiga nõrk, klaasriidest kate, et vidinad traatvõrgu vahelt välja ei pudeneks, osutus nõrgaks (tihedat traatvõrku ei saa kasutada, kuna siis tsingiga kattub vist ainult võrk, mitte selle sisu) ja ka lahusega peab veel nuputama (äädikat retseptis ei taha kasutada).

- tsinkija.jpg (104.28 KiB) Vaadatud 14569 korda
Ja tulemus selline, viimasel korral kahjuks pisut klaasriide purunemise tõttu pooled vidinad lasid torust jalga, need tuleb uuesti puhastada ja tsinkida, vedelikus ja karbi põhjas vedeledes tõmbasid mustaks osaliselt.

- poldid.jpg (190.39 KiB) Vaadatud 14569 korda
Ja lõpetuseks, ühe karburaatoriga mootorile sai Rootsist oksjonilt õhupuhastaja ostetud, kahjuks keegi tegelane oli kaanele augud sisse puurinud. Mis seal ikka, traatharjaga puhtaks, Tig keevitusega sulatasin õhukesele plekile vase aukudesse (sidus ilusasti äärega) ja kuna lastud sai tagantpoolt, et teksti mitte rohkem vigastada, siis teiselt poolt tinaga siledaks joodetud ja lihvitud. Asja puänt aga oli selles, et kui ma selle kõigega valmis sain, siis leidsin ma ühest kastist päris õige ühe karburaatoriga õhupuhastaja, no enam ei mäleta, mis kõik aasta tagasi kokku sai ostetud ... See, mis taastasin, oli vanema 96 oma, minu masinale läheb suurem.

- ohupuhastajakaan.jpg (172.36 KiB) Vaadatud 14569 korda