Müüa Saab 99, vl 1976
2 ust
sinine
1976
Manuaal
B20, 1 karpa
EMS rool, tahhomeeter
Hind, avatud pakkumistele
tel. 50 13 171
Asub: Tallinn, Laagri
Auto on arvel aga registrikanne peatatud 11 a tagasi.
Auto ostsin 1995, oli just Soomet toodud ja sealt algas minu Saabism. Usun et 25-30 aastat tagasi teadsin ma Tallinna kõiki Saabiste ja usun et ka Saabistid teadsid mind. Milleeniumi ajal sai ülikooli kõrvalt väga palju endale ja sõpradele/tuttavatele Saabe ehitatud, remonditud, neid varuosadeks ostetud ja varuosasid müüdud.
Autot kasutasin 1995-1998, kui ostsin järgmiseks Saabiks musta 900 Finlandia. Kõnealune 99 jäi mu vanematele sõitmiseks.
Auto oli aktiivses kasutuses aastani 2003 või 2004 kui sõitis omal jõul garaazi, kuhu jäi seisma kuni sügisel sai ta välja võetud.
Käivitada ei ole proovinud. Siduri pedaal tühi. Pidurid on peal. Võtmed on kadunud (küll on mul õnneks palju erinevaid Saabi võtmeid, ehk lukusüdamikke lahti võttes saab tiftidega kombineerides lukud ehk käima?).
Esmane ülevaade näitas et 20+ aasta seismisega on eeldatavasti plokikaane tihend läbi mädanenud. Kui eemaldasin küünlad, siis mootorit käsitsi ringi ajades tuli ühest küünla avast jahutusvedelikku.
Mul on olemas hobiautode kollektsioon ja esmane nostalgiline mõte oli antud 99 endale taastada ja kollektsiooni lisada.
Aga täna näen, et motivatsiooni pole tulnud ja seda tööd ei suuda ma ette võtta.
Usun et see classic on rohkem väärt kui vanaraud, ei tahaks teda metallipurustajasse ega ka hangeldajatele anda.
Kas on Eesti Saabi kogukonas kedagi, kes sellele vanakesele soovib uue elamise anda või vajab näiteks varuosadeks?
NB! 20-25 aasta tagusest ajast on mul alles lisaks veel üks B seeria varumootor ning omal ajal autode lammutamisest järele jäänud erinevaid varuosasid.
Tervitades
Vahur