Bensiinikulust
2/3 linnas ja ülejäänu maanteedel, SID näitab kuluks 11,6.
ma ei tea kui õige see on, sest kütuseseer näitab mul rakvere aiateibaid. arvasin, et ujuk on kuskile kinni jäänud, hiljuti sai välja vahetatud bensiinipump (kogu kobakas), kuid seier näitab ikka teibaid.
kas saab 9 - 5 aero paak võib olla 80 liitrit ?
ma ei tea kui õige see on, sest kütuseseer näitab mul rakvere aiateibaid. arvasin, et ujuk on kuskile kinni jäänud, hiljuti sai välja vahetatud bensiinipump (kogu kobakas), kuid seier näitab ikka teibaid.
Algselt postitas: lauri666
2/3 linnas ja ülejäänu maanteedel, SID näitab kuluks 11,6.
11,6 nunuh. Mina 90% linnas ning SID näitab stabiilselt 14-15,9.
Algselt postitas: qdwin
Arumaeisaa kuidas te kõik sellise väikse linnakulu saavutate? Minul on 15+ ja ei liitritki vähem. Rehve ei põleta, asfalti ei kraatsi, võidu ei sõida, aga alla 15 mitte kuidagi.
kui mõni neist bensukameestest suudaks mulle ära tõesetada oma 11 l. linnakulu võimalikkuse,siis ka kahtleksin edasi.
Ei ole eriti reaalne.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
Selle mõõtmisega seoses küsiks, et kas on seos spidom. ja odom vahel täpne, ehk et kas ühe õigesti töötamine tähendab ka teise õigesti töötamist. Ehk siis kui kontrollin kilomeetripostide või kur$t teab mille järgi odomeetrit siis saan teada kas spidom valetab ja vice versa?
Algselt postitas: Cyber
Krt.. ma hakkan siis bensutsekkidele nurga peale läbitud kilomeetreid kirjutama..Ja enam-vähem linna ja maantee kilomeetrite hulka selle paaitäie juures. Eks siis võite üle arvutada kui tahate..
![]()
pidasin trubotud tonniseid ja 9-5 silmas. lpt puhul võib-olla veel mõeldav,aga kahtlane.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
huvitav, et 9-5 V6-te omanikud täna sellest vestlusest osa ei võta, varasemast on silma jäänud huvitavad linnasõidu kulu numbrid, 11-12, no max. 13L/100.
Oma V6 kogemustest(30tKm) ütleks, et linnas ikka pigem 15-16,5, Tln. liiklus.
Oma V6 kogemustest(30tKm) ütleks, et linnas ikka pigem 15-16,5, Tln. liiklus.
Ka automaat-LPT näit läheb 90% linnasõitudel ikka rohkem sinna 14-16 kanti.Algselt postitas: Trionic
pidasin trubotud tonniseid ja 9-5 silmas. lpt puhul võib-olla veel mõeldav,aga kahtlane.
Eks manuaaliga tulevad numbrid tiba väiksemad.
Algselt postitas: Cubik
Mul linnasõidul (lühikesed otsad) näitab hetkel 14,9![]()
Täitsa normis, olen siin teemas enne ka sõna võtnud, umbes sama mulgi... lühikeste linnasõitudega 14-16 manuaal & ilma föönita. Ja väike segavariant 180km linna ja 270 maanteed tuli näiduks 11,6
Algselt postitas: Mart900
Selle mõõtmisega seoses küsiks, et kas on seos spidom. ja odom vahel täpne, ehk et kas ühe õigesti töötamine tähendab ka teise õigesti töötamist. Ehk siis kui kontrollin kilomeetripostide või kur$t teab mille järgi odomeetrit siis saan teada kas spidom valetab ja vice versa?
Tegelikult saad ju nii spido kui odo vea ja täpsema kütusekulu lihtsa GPS abil teada. Tuttava maasturil sai nii selgeks, miks kõik linnas jalgu jäävad: valed sillad põhjustasivad juba 50 km/h spidonäidu juures 70 km/h kiirust

- ivomets
- Vanasaabikala
- Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru
täna sai taas paak täis tangitud ja täpselt 10 l/100 km kohta tuli -gaasi. seega 89 senti/km.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI
Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.

Mul tuleb keskmine SID-i järgi ~9,6/100 ja kuna vajutan nullitava odomeetri iga tankimisega 0-i, julgen ka öelda, et näitab enamvähem pädevalt. Sõitudest on linn/maantee 50/50 aga ummikutes ma väga ei istu, kuna liigun harva tipptunnil.
3500 km sõidetud, sellest u. 1500 maanteed, ülejäänud linnas. Kulunumber praegu SID-l ees 12,5. Kunagi paari paagitäiega arvutasin ka, näitas suht õigesti.. Suvel oli kulu suurem, siis olid aga ka linnas koledad ummikud ja 14,7 oli maksimum, mis ette sain. Eelmine talv oli ka midagi üle 14, siis aga olid väga külmad ilmad. Nii et midagi hullu ei ole.
[Trionic]: 9-5 kapoti all peabki midagi logisema..
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
minul siis SID-i järgi 9,9L, tegelik 10,6 (vana hea bensu juurde kallamise meetod pääle 100 km läbimist)
Marsruut jüri-kristiine-mustamäe, tavaliselt tipptunnil. all naelad, föön töötab (ECON reziim sees ja siseõhk, võib-olla mõjutab?), korralik KING jalas e. ikka vajutan kui vaja.
Marsruut jüri-kristiine-mustamäe, tavaliselt tipptunnil. all naelad, föön töötab (ECON reziim sees ja siseõhk, võib-olla mõjutab?), korralik KING jalas e. ikka vajutan kui vaja.
Ma hetkel päris palju maanteed nühkinud ja SID järgi langenud 9,5-le. Linnas sees tõstab mingi 10,1-10,3-le, kuid maanteel jälle langetab alla 10-ne. Linnas pole väga vajutanud, see 80 km/h piir tuleb liiga ruttu kätte (politsei üldjuhul alla selle maha ei võta) ja ei tahaks nagu raha sinna alla panna
Maanteel ikka püsikiirusega nii 110 ees (spido valetab nii 5-7 km/h) ja lisaks veel möödasõidud, mis väikse vajutusega veavad kiiruse 140 taha. Seega aero manual suht mõistliku kuluga, naise C4-st võtab keskmiselt liitri rohkem 

Ajasin kokku viimase pooleteise aasta tšekid ja tegin väikse tabeli, algnäit sai kirja 07.08.2005, viimane tankimine 16.12.06. Kokkuvõte on siin:
Kokku sõidetud: 24118,00 km
Kokku tangitud: 2215,83 l
Kokku makstud: 30245,02 kr
Kõrgeim hind: 15,20 kr
Kõrgeim summa: 905,20 kr
Enim tangitud: 63,00 l
Kõige rohkem sõidetud: 864,70 km
Keskmiselt sõidetud: 618,23 km
Keskmiselt tangitud: 56,82 l
Keskmine hind: 13,70 kr
Keskmine summa: 775,51 kr
Keskmine kulu l/100km: 9,19 l/100km
Keskmine kulu kr/km: 1,25 kr/km
Failina kaasas ka täistabel.
Tegemist on siis 91' aasta 9000-ga, talvel võtab ilmselt natukene rohkem, suvel natuke vähem. Reeglina olen sõitnud seni kuni tuluke põlema läinud ja päeva lõpus siis paak täis.
Ca 70% sõidust on linnas, 20% linnalähisõidud (Lagedile) ja 10% pikemad otsad (Tallinn - Lõuna-Eesti). Maanteesõidul on keskmine sinna 7,3 l kanti, linnas 9 ja 10,5 vahel.
Lisatud failid tankimine.pdf (4.8 KB)
Kokku sõidetud: 24118,00 km
Kokku tangitud: 2215,83 l
Kokku makstud: 30245,02 kr
Kõrgeim hind: 15,20 kr
Kõrgeim summa: 905,20 kr
Enim tangitud: 63,00 l
Kõige rohkem sõidetud: 864,70 km
Keskmiselt sõidetud: 618,23 km
Keskmiselt tangitud: 56,82 l
Keskmine hind: 13,70 kr
Keskmine summa: 775,51 kr
Keskmine kulu l/100km: 9,19 l/100km
Keskmine kulu kr/km: 1,25 kr/km
Failina kaasas ka täistabel.
Tegemist on siis 91' aasta 9000-ga, talvel võtab ilmselt natukene rohkem, suvel natuke vähem. Reeglina olen sõitnud seni kuni tuluke põlema läinud ja päeva lõpus siis paak täis.
Ca 70% sõidust on linnas, 20% linnalähisõidud (Lagedile) ja 10% pikemad otsad (Tallinn - Lõuna-Eesti). Maanteesõidul on keskmine sinna 7,3 l kanti, linnas 9 ja 10,5 vahel.
Lisatud failid tankimine.pdf (4.8 KB)
Olles nüüd 2.3t omanik ja läbinud viimase 2'e nädalaga umbes 4000km,
Hetkene keskmine = 9.2l
50% kiirteel (Kiirustel 130-200), 30% linnas, 20% maanteel
Ja kogu see on ikkagi väiksem, kui vanal 2.0t'l
:notworthy:sipelgaz:evil:
Hetkene keskmine = 9.2l
50% kiirteel (Kiirustel 130-200), 30% linnas, 20% maanteel
Ja kogu see on ikkagi väiksem, kui vanal 2.0t'l
:notworthy:sipelgaz:evil: