Oleme me Üksi?

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
iisak
Postitusi: 6270
Liitunud: L Sept 11, 2004 21:37
Asukoht:
Auto:

#1

T Jaan 02, 2007 21:42

Juhtusin vaatama sellist asja:
http://www.youtube.com/watch?v=ALoA2MXdtwg&mode=related&search=
Ma ei tea...
Tõenäosusteooria järgi on ainuüksi meie Linnutees ca 10000 päikesesüsteemi,kus võiks olla mingi eluvorm(võin natsa puuse ka selle numbriga panna).
Kui see tõsi on,siis miks seda nii kiivalt varjatakse? On NAD vaenulikud?
Lihtsalt sellised mõtted hilja õhtul... Isiklikult usun NENDE olemasolusse.
http://www.youtube.com/watch?v=mNlzZRDgoTw&mode=related&search=
siin on lühem jupp,kes täispikka ei viitsi vaadata
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
epsum
Postitusi: 697
Liitunud: P Sept 05, 2004 15:56
Asukoht:
Auto:

#2

K Jaan 03, 2007 2:10

Miks neid üldse varjama peaks? Isiklikult arvan, et suur osa nendest nähtustest, mida maavälise tsivilisatsiooni süüks aetakse saab rahulikult kanda emakese looduse arvele. Miski 10% juhtudest on ilmselt tõesti UFO'd - ehk siis unidentified flying object'id, paraku käib ufo liigituse alla ka näiteks eksinud part paksus udus ja madalal lenneldes. Ja võibolla on tõesti paar juhtumit, kus nad on kogemata oma elud maale jätnud (roswell, ja vbolla ka see tunguusi värk). Vaenulikud nad ilmselt ei ole, sest meie planeedi arengutase on selline, et suvaline paralleeluniversum on ilmselt oluliselt kaugemale arenenud (peab ju olema, kuna neil on tehnika siia tulemiseks) ja kui nad vaenu tahaksid, siis oleks me ammuilma otsas juba ( noh, juhul kui maa jääb galaktilise kiirtee ehitusele ette või miskit taolist)..
stennadi
Postitusi: 696
Liitunud: T Jaan 11, 2005 20:03
Asukoht:
Auto:

#3

K Jaan 03, 2007 2:14

Paljusid ufolugusid saab kirjutada igasuguste salajaste sõjaväelennukite katsetuste arvele. Üldse igasugu lennumasinad nt helikopterid tunduvad pimedas võikad.
Palju on ka selliseid lugusid kus juuakse liiga palju õlunaadi ja siis nähakse ka vastutulevas autos ufot.
suur
Postitusi: 3925
Liitunud: T Mär 01, 2005 12:42
Asukoht:
Auto:

#4

K Jaan 03, 2007 11:29

Varsti tekib võimalus ka arhiividest üht-teist uurida
http://www.postimees.ee/030107/esileht/olulised_teemad/tarbija24/tehnika/237027.php
sebastian
Operaator Kõps
Postitusi: 2137
Liitunud: T Nov 09, 2004 1:35
Asukoht:
Auto: 9000CDE '97

#5

K Jaan 03, 2007 12:00

Teema iseenesest on tõesti huvitav. Kui hinnanguliselt on galaktikaid universumis 500 miljardi kandis ja tähti igas galaktikas umbes samapalju, siis oleks see nö. tohutu ruumi ja aja raiskamine kui me oleksime ainukesed mõistuslikud olendid. Kui veel uskuda teooriat, et ka paralleelseid universume on lõpmatu hulk...
Ma isiklikult ei usu juba ammu, et neid hirmsaid vahemaid peab mingi lennumasinaga miljoneid aastaid lendama.
Keegi ütles tabavalt, et kui need kõik on "ilmastikunähtused" siis miks nad avastati alles 1947. aastal seoses Roswelli juhtumiga :cool:
aatom
Saabiklubi liige
Postitusi: 849
Liitunud: P Okt 09, 2005 20:24
Asukoht: Viljandi
Auto: 9-5 2.2TDI 2002, 96 2T 1965, 96 4T 1976, 900 Cabrio 1989, 900c 1984, Sonett II
Kontakt:

#6

K Jaan 03, 2007 19:09

Me ei tea ju maailmast tegelikult mitte kui midagi, kuid areneme ja mõistame aina rohkem. Ja on loogiline, et me üksi ei ole (puhtalt tõenäosusteooria) kuid mõelge, mõned "neist pole kindlasti" sellised, keda me oleme lootnud näha (inimese sarnased suurte silmadega).
Samas on universumis (e. meie aeg-ruumis, nr. x pralleelmaailmas) olemas väga tõhus steriliseeria ülivõimsate gammaplahvatuste näol, e. kui selline värk juhtuks meie linnuteel, siis esmalt muutuks taevas tumesiniseks, igasugune kaitse kaoks, osa atmosfärist lihtsalt puhutaks minema ning meist jääks vaid luukered, e. elama jääks vaid üksikud süvavee bakterid.
scratchy
Postitusi: 9
Liitunud: K Aug 30, 2006 22:06
Asukoht:
Auto:

#7

K Jaan 03, 2007 23:19

Minul on 2 teooriat.

1. Kui maailm on lõpmatu, siis võiks olla ju nii, et kaugemalt vaadeldes on näiteks inimene selle maailma elementaarosake (nagu meile on need elektron, prooton, footon ja neutriino). Kuid ei saa ju kindlalt väita, et need meile teadaolevad elementaarosakesed ei kommunikeeri omavahel, otsides samale küsimusele vastust ja nii lõpmatuseni edasi.

2. Kui maailm ei ole lõpmatu, siis võiks olla "meie universum" näiteks (piltlikult õeldes, oletades, et asja vaadeldakse kui meie vaatame elektroni) neutriino ja on olemas veel üks teine samasugune "universum", mis on antineutriino rollis ja toimub annihilatsioon. Ehk kohtumisel me kaome.

Huvitav kas keegi sai mu mõttekäigust aru ka :wise:
Skybound
Postitusi: 515
Liitunud: T Aug 01, 2006 23:17
Asukoht:
Auto: Oli kunagi SAAB 9-5 Aero

#8

N Jaan 04, 2007 0:25

Molekulidest-aatomitest lähtuvalt uus teooria: me ise olemegi üks suur mikroosake suuremast maailmast, ehk siis mikro-mikro-mikroosake mõne venna lambipirnist või siis pastapliiatsist. Või ka teistpidi - teie pastapliiats koosneb mustmiljonist aatomist ehk siis galaktikast, kus on ka mitu-mitu Päikesesüsteemi koos planeedi Maa ja inimestega. Ja tegelt see pull ei kesta niimoodi lõputult vaid kordub nagu iseenda toodetud pilti filmiv videokaamera, ehk siis me ise olemegi iseenda mikro-osakesed :cool:

Sci-Fi vestlused hilisel õhtutunnil rokivad :headbang:
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
vanasaab
Postitusi: 110
Liitunud: T Jaan 04, 2005 3:23
Asukoht:
Auto:

#9

N Jaan 04, 2007 7:42

Äkki ongi hea, et keegi neist rohelistest mehikestest pole "ametlikult" ühendust võtnud sest kujutage ette kui paljud religioonid kokku kukuvad siis... Karta on et paras kaos võib mõnes piirkonnas tekkida. Ja universumi lõpmatuse-lõplikkuse kohta võime praegu ainult spekuleerida, täpselt ei tea veel keegi kas on lahtine või kinnine universum.
Aga samas poleks endal küll midagi selle vastu, kui näeks oma silmaga mõnda "rohelist mehikest";) , äkki pakuks talle siis isegi kannu õlut:beer::P
sebastian
Operaator Kõps
Postitusi: 2137
Liitunud: T Nov 09, 2004 1:35
Asukoht:
Auto: 9000CDE '97

#10

R Jaan 05, 2007 1:05

Kunagi meeldis mulle mingi omapärane teooria, mis ruumi kõverust silmas pidades teatas, et universum on ikkagi lõplik ja kui me näiteks kosmoselaevas mingis suunas lendaksime, siis teatud aja pärast oleksime samas punktis tagasi...ise muidugi jõle kindlad, et liikusime kogu aeg sirgjooneliselt.
Teine, veel vingem jutt oli, et maakera on tegelikult sfäär ja kogu universum on selle sfääri sees. Kõik tähed, galaktikad jne. Aga, et kogu asi lollakana ei tunduks, seletati kõike jällegi ruumi kõveruse ja paisumise-kokkutõmbumisega. Kui nati sügavamalt järele mõelda, ei olegi mõte kuigi nõme. Paralleeluniversumid oleksid siis vist samasugused sfäärid "eikusagil" ;)

Aga vot roheliste meestega mingisse ühendusse ma ei usu. Vähemalt niipea seda vast ei toimu. Pigem nad jälgivad ega sekku meie tsivilisatsiooni arengusse. Vahime ise ka sipelgaid pesades ringi sebimas, igavene huvitav ju, las aga toimetavad rahus. Vahest mõni teadlane korjab mõne mikroskoobi alla (=tulnukate inimröövid) ja ega palju sellest küll ei muutu :)

Kas rohelised mehikesed ka heatahtlikud on...vaadates meie planeedi vägivaldset minevikku (ja olevikku) pole see üldse mitte nii kindel. Aga mulle meeldib nii mõelda, et sarnaselt looduskaitse all olevatele sipelgapesadele ka meid hoitakse "targemate" tsivilisatsioonide poolt.

Uhh...no pikaks kiskus jutt seekord :cool:
scratchy
Postitusi: 9
Liitunud: K Aug 30, 2006 22:06
Asukoht:
Auto:

#11

R Jaan 05, 2007 17:46

Algselt postitas: roomlane
Ei tea, kas mu teooria ühtib mõne sinu omaga, sest tõepoolest ei saanud sellest jutust suurt midagi aru :).


Arusaadav... idee on sama mis sul põhimõtteliselt;)
napoleon
Postitusi: 1493
Liitunud: N Mär 31, 2005 0:15
Asukoht: Tallinn
Auto:

#12

R Jaan 05, 2007 23:04

Huvitav, mida ja kuidas inimesed siis mõtleks, kui suuremat osa ei oleks aastatuhandeid rõhutud ja neile selgeks tehtud, kui tühised nad on... ehk siis miks arvatakse, et kui kuskil veel elu on, siis need "rohelised mehikesed" on meist nii palju targemad ja suudavad suurema vaevata mõnest teisest galaktikast siia lennata. Võibolla punnitavad ja saadavad samuti vaid mõne laeva samuti nagu inimesed kuule(kui oleksite ühe laevaga kuul ja miljonid aborigeenid üritaks kinni püüda või ründaks algeliste tulirelvadega, siis kas saaksite midagi teha ja/või üritaks seltskondliku vestlust arendada?)... või siis polegi need "rohelised mehikesed" tundmatu eluvorm vaid biorobotid samuti nagu inimesed saadavad (mitte-bio)roboteid a'la marsile.

Universumiga on lood veel keerulisemad. "suur pauk" ja selle tagajärjel tekkinud lõplik arv aatomeid ja antiaatomeid on talupojaloogika järgi vastuvõetav, kuna ei riku liiga oluliselt füüsikaseadusi. AGA... alguses oli ikka mitte midagi... ja "mitte midagi" pole tühi tuba ega kinniaetud kraav vaid tähendab, et pole aega, ruumi ega mateeriat. Siiani on kõik matemaatiliselt korrektne aga kuna "mitte midagi" ei saa "pauku" teha, peaks muude alade esindajatel siiski tekkima mõte, et "mitte millegi" sees peab siiski olema "midagi", mis selle esile kutsub... ja sealt edasi mõte, et "mitte midagi" on ikkagi midagi, mis pidi samuti tekkima jne.

Lõpmatust on samuti raske ette kujutada ja kõver ruum aitaks seda seletada, kuid kõvera ruumiga on jälle raske ette kujutada, et oleme mingis sfääris ja sellest väljas ongi "mitte midagi".

Universumiga seoses on minul tekkinud hoopis mõte, et võibolla ei vasta meie füüsikaseadused ja arusaamad tegelikkusele. Mõned enamiku jaoks ka tänapäeval loogilised arusaamad lükkas juba Einstein ümber.... Võibolla on universum "kogu aeg olnud" ja hoopis inimeste arusaam ajast on vale. Teadaolevate füüsikaseaduste järgi võib pisut mõtlemisainet pakkuda ka see, et tähistaevast vaadates võib suvalisel ajahetkel leida taustsüsteemi, kus mõnes teises taustsüsteemis aeg seisab.

PS. kuigi kasutasin piisavalt sõna "võibolla", olgu igaks juhuks öeldud, et eelnev sisaldab vaid minu hallolluses tekkinud mõtteid, mis ei pretendeeri absoluutsele tõele.
iisak
Postitusi: 6270
Liitunud: L Sept 11, 2004 21:37
Asukoht:
Auto:

#13

R Jaan 05, 2007 23:42

Meie egole mõjub kindlasti hästi mõte inimesest kui ainumast ja ülimast...
Aga minu ajuke keeldub uskumast,et väljaspool helesinist kera puudub igasugune elutegevus.Minu meelest tundub see kohutava ruumiraiskamisena:wise:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
SoS
Saabiklubi liige
Postitusi: 886
Liitunud: L Nov 19, 2005 12:00
Asukoht: Tapa
Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
Kontakt:

#14

R Jaan 05, 2007 23:54

Algselt postitas: napoleon
Universumiga seoses on minul tekkinud hoopis mõte, et võibolla ei vasta meie füüsikaseadused ja arusaamad tegelikkusele. Mõned enamiku jaoks ka tänapäeval loogilised arusaamad lükkas juba Einstein ümber....

Mehhaanikas pole valemid "valed" olnud, nad olid ebatäpsed. Erinevus tekkis alles suurtel (Einsteini) kiirustel ja tark poiss täiendas neid sedasi, et need ei läinud konflikti olemasolevatega. Ehk siis praegused valemid võivad (on) samuti ebatäpsed ja uued teadmised lihtsalt täiendavad, mitte ei välista. (Seda ei saa muidugi välistada :D)
See et meist arenenumaid tsivilisatsioone on, pole üldse mitte välistatud, kuna meil oli paarisajandi pikkune keskaeg, kus vähegi asjalikumad poisid kohe tuleriidale saadeti...(StarGate's oli ka siuke fraas - juhul muidugi kui mingi arengupunkt samal hetkel oli)
Ja milleks ronida kohe kaugelekaugele kosmosesse, kui meie enda plaaneedil on veel väga paljud kohad läbi käimata (süvikute põhjad ja pooluste alused jne) Kui Atlantis tõesti oleks nii arenenud olnud oma aja kohta ja neil keskaega poleks olnud, siis vaevalt neil tekiks probleemi endi varjamisega meie eest. (Uppusid ära jah kohalike arvates...;)) - rääkimata siis kõigist vandenõudest, et nad ongi meie sees halli massina varjul juba.

Iisaku 10000 kohta, et kas see oleks meile sobilike tingimustega planeetide arv? Sest kõik need väited, et Marss ei ole elukõlbulik - need on ju ainult meile. Teised eluvormid võivad ju seda väga hästi nautida ja teatada, et Maal pole võimalik elada kuna hapnik tapab kõik elusoleva jne...
Sebastian: miks sulle enam see esimene teooria ei meeldi, et jõuab samasse kohta tagasi? Ma ei ole veel põhjust leidnud, miks see mitte võimalik oleks :poke: lihtsalt praeguste tingimustega läheb aega pisut kaua...

Lisaks seda ka veel, et meile on ju nähtav vaid imepisikene osa raadiolaine(valgus)spektrist, ok aparaadid võimaldavad laiemat, aga siiski mitte kõike, eriti neid kaugemaid otsi. Ja kui nemad on arenenud mõne teise spektri peal siis me ei saagi neid üldse nähagi... (täpselt nagu mobiiliga, sina ju lainet ei näe, aga ometi telefon tunnistab seda)
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
napoleon
Postitusi: 1493
Liitunud: N Mär 31, 2005 0:15
Asukoht: Tallinn
Auto:

#15

L Jaan 06, 2007 0:44

Viidata võib ka pisut maisemale asjale nagu näiteks see.
Sos, mis valemitesse ja nende õigsusesse puutub, siis see on vägagi suhteline. Kui küsid, kust raha saada ja saad vastuseks, et võta (enda)rahakotist, siis otseselt vale see ju ei ole. Võibolla on inimkond oma füüsikaseadustega umbes samal tasemel;)
Kasutaja avatar
SoS
Saabiklubi liige
Postitusi: 886
Liitunud: L Nov 19, 2005 12:00
Asukoht: Tapa
Auto: 9-5TiD, 9-5Griffin, 9-5Aero, 9000Aero, 900 T16
Kontakt:

#16

L Jaan 06, 2007 1:11

Tegelikult mõtlesin hetkel miskit Roswelli seeriaga analoogset varianti, aga eks sellest teemast ole ikka palju erinevaid variatsioone.
Nende ülivõimetega laste kohta ma ei oska midagi kommenteerida. Pakuks, et sellised erilisi on varemgi olnud, lihtsalt teiste tunnustega. Näiteks esimesed, kes 3D pilti oskasid lapiku paberi peale joonistada jne...
Valemite õigsuse kohta ei oska/julge/saa midagi öelda. Lihtsalt nentisin fakti, et praegu on arend olnud selline, et ei välistata vaid täiendatakse. Umbes, et kui varem võtsin enda rahakotist, aga nüüd tahad niipalju et enda omast jääb väheks siis lähed võtad pisut sõbra/vanema/kaaslase/suvalise rahakotist natuke juurde ja saab jälle hää :D ja et veel täiendada seda "valemit" siis teeme sedasi, et rahakoti omanik ei saaks aru, et raha lännu on.
vms...
...SAABipõletaja... 96->900OG->9-3OG->900NG Cabrio->...->9-5SE->... ->9000CSE-> 9-5TiD->900 T16 MY92 + 9000Aero + 9-5Griffin + 9-5TiD + 9-5 Aero
Oman Tech2, et veakoode lugeda/kustutada, M: SAAB 9000 Aero MY97 Säilita metsa
sebastian
Operaator Kõps
Postitusi: 2137
Liitunud: T Nov 09, 2004 1:35
Asukoht:
Auto: 9000CDE '97

#17

L Jaan 06, 2007 1:50

Algselt postitas: SoSSebastian: miks sulle enam see esimene teooria ei meeldi, et jõuab samasse kohta tagasi? Ma ei ole veel põhjust leidnud, miks see mitte võimalik oleks :poke: lihtsalt praeguste tingimustega läheb aega pisut kaua...


See meeldib mulle praegugi. Ei taha lihtsalt enda jaoks lahti proovida seletada sellist "füüsikat", millest niikuinii aru ei saa.
Näiteks 5-6-dimensoonilised süsteemid on isegi paljudele oma ala teadlastele üle mõistuse käivad, aga kuuldavasti mõned matemaatikud suudavad asja üsna hästi seletada.
See meie "pikkus-laius-sügavus+aeg" - piiratus minumeelest ongi põhjuseks, miks me aru ei saa kuidas universum võib lõpmatu olla ja kui ongi lõplik siis mis asub selle kõige taga. Paar dimensiooni juurde ja asi läheb hulga põnevamaks ;)

Eluvormidega kah nii, et eeldatakse nagu oleksid nad võimalikud ainult süsiniku baasil nagu meie. Otsitakse planeete, kus elu oleks võimalik meie mõistes. Aga miks mitte elusolendid näiteks räni baasil?

Ja aja suhtelisus (natuke Einsteini moodi), et aja voolamise kiirus sõltub sellest, kummal pool peldikuust sa parasjagu oled :cool:
napoleon
Postitusi: 1493
Liitunud: N Mär 31, 2005 0:15
Asukoht: Tallinn
Auto:

#18

L Jaan 06, 2007 2:05

Loodan, et modede/adminide käest nüüd väga kõvasti peksa ei ei saa, kui teemat jätkan:)
Geeniusi ja muidu tarku inimesi on tõesti varemgi olnud... selle viite koha pealt on mul isiklike kokkupuuteid liiga vähe, et isiklikku arvamust avaldada. Lugejad võivad sellele muidugi pisut kaasa aidata, kui loevad ka seda ja annavad mingi hinnangu, kui palju see neid kirjledab...

Valemitega on täpselt nii, nagu ütlesid. On inimesed, kes (arvavad, et)teavad, kuidas asjad on ja on inimesed, kes valemitest midagi ei tea ega tahagi teada. Natuke on ka selliseid, kes valemeid teavad, kuid kahtlevad kõiges... ja seda mitte selleks, et nad midagi ei usuks vaid selleks, et peavad kõike võimalikuks;) Aja mõiste kahtluse alla seada on muidugi ketserlik.... aga õnneks selle eest enam vangi ega tuleriidale ei saadeta:D
veldur
Postitusi: 241
Liitunud: R Juul 08, 2005 14:53
Asukoht: Tartu
Auto: 9-3 Aero 05

#19

L Jaan 06, 2007 2:32

Algselt postitas: iisak
Meie egole mõjub kindlasti hästi mõte inimesest kui ainumast ja ülimast...
Aga minu ajuke keeldub uskumast,et väljaspool helesinist kera puudub igasugune elutegevus.Minu meelest tundub see kohutava ruumiraiskamisena:wise:

Vot see on hästi öeldud :thumb:
Täpselt minu mõte!
Ma aravan ka, et me ei ole üksi, sest ruumi ikka on meeletult. Palju, palju rohkem kui minu aju suudab ettekujutada.
Ja kuidas elu üldse siin planeedil alguse sai?
Kas jumalast või saabus kosmosest midagi sellele potensiaaliga planeedile:?

Sorry :red: (B)
sebastian
Operaator Kõps
Postitusi: 2137
Liitunud: T Nov 09, 2004 1:35
Asukoht:
Auto: 9000CDE '97

#20

L Jaan 06, 2007 2:36

Algselt postitas: napoleonLugejad võivad sellele muidugi pisut kaasa aidata, kui loevad ka seda ja annavad mingi hinnangu, kui palju see neid kirjledab...

Umbes 95%.
Keskendumisraskuseid ei ole ja telepaatilisi võimeid pole kah veel avastanud :P

Aga huvitav väide, et indigolapsi sünnib tänapäeval nii palju.

edit: ja siis edasi lugedes...tuleb välja, et indigolapsed on hoopis "taevased olendid". Näed siis Iisak, kust alien-e otsida tuleks. They are already here ;)

(sihuke tunne, et varsti paneb herr Cyber meie kosmoseputka siin kinni..)
napoleon
Postitusi: 1493
Liitunud: N Mär 31, 2005 0:15
Asukoht: Tallinn
Auto:

#21

L Jaan 06, 2007 4:20

Algselt postitas: roomlane
jah, selleks on vist hullumajad ;)


Klassikaline näide nendest, kes enda arvates (kindlalt) teavad(eeldusel, et see oli vastus minu postitusele). Aga julgen siiski kõike kahtluse alla seada, kuna hullupaberite saamiseks argumenteeritud väitlusest/vaidlusest ei piisa;)
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14292
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#22

L Jaan 06, 2007 11:39

Algselt postitas: sebastian
(sihuke tunne, et varsti paneb herr Cyber meie kosmoseputka siin kinni..)
Aga vat ei pane..:) siin pole mingit demagoogiat arendama hakatud, inimesed väljendavad oma arvamusi tsiviliseeritud kujul. Laske edasi... tore et mõnel inimesel on viitsimist mõelda selliste asjade üle, mina pole eriti viitsinud isegi formuleerida neid üksikuid mõttejupikesi antud teemal..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Trionic
Saabiguru
Postitusi: 7135
Liitunud: N Veebr 26, 2004 20:37
Asukoht:
Auto:

#23

L Jaan 06, 2007 17:36

Kunagi puutusin kokku ühe downikuga,mingit haridust ta saanud ei olnud,tähti numbreid tundis.Täiesti asotsiaalne ja oma eluga hakkama iseseisvalt ei saanud.Tal oli fenomenaalne matemaatiline mõtlemine,paraku küll täiesti kasutu.Õigetes tingimustes oleks teda kindlasti saanud mõni salaagentuur koolitada-kasutada teatud suunas.
Nimelt suutis ta hetkega,kui talle pakkuda näit. 1379 aasta 14 juuli antud kuupäevale täpse nädalapäeva,või kui küsida 178458 päeva tagasi ,pakkus ta hetkega aasta,kuupäeva nädalapäeva.Ta suutis hetkega arvestada kõikide kalendrimuutustega sajandite jooksul.Orienteerus ta ka vabalt maiade kalendris(hõlmab see ju miljoneid aastaid). Kust selline oskus,sellest ei saanud keegi aru.Kõik,mida sai kontrollida,see klappis.
Tundus,et ta pidas meid kõiki idiootideks.
napoleon
Postitusi: 1493
Liitunud: N Mär 31, 2005 0:15
Asukoht: Tallinn
Auto:

#24

L Jaan 06, 2007 20:17

Sarnaseid juhtumeid võib veel leida aga see ei anna vastust küsimusele miks/kust/kuidas. Samas inimese aju on üks huvitav aparaat - suudab näiteks suurema vaevata reaalajas korraga häält ja 3d pilti tuvastada ning ühel jalal hüpates tasakaalu säiitada(proovige selline robot valmis ehitada) aga kui paluda teha üks lihtne arvutus... näiteks 1294 27-ga jagada, siis seda enamik hetkega ei suuda. Üks hüpotees on selline, et meile on õpetatud, kuidas arvutatada aga see meetod erineb totaalselt ajus toimivast loogikast ja on seega umbes sama tõhus, kui kirjutada arvutile jagamiseks funktsioon, mis kirjutab numbrid paberile, loeb need sealt fotosilmaga ja toimib sama loogika järgi, nagu algkoolis õpetatud kirjalik jagamine. Selle hüpoteesi järgi on suhteliselt loogiline, et kui tuleb "mees metsast", kes ei tea, kuidas asju "õigesti" teha, võib ta tunduvalt tõhusamad meetodid leida.
Btw, kas olete kunagi mõelnud, et võibolla see, mida intuitsiooniks nimetatakse, ei olegi midagi üleloomulikku ega mull vaid mingi taustal töötava arvutuse tulemus, mida me ei suuda 100% teadvustada ega tõlgendada, kuna aastatuhandeid on religiooni ja muude ajuloputusvahendite abil sisendatud, et seda pole olemas;)
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Postitusi: 14292
Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
Asukoht: Tallinn
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

#25

L Jaan 06, 2007 20:31

Artikkel minut.ee-st. Selline minutistiilis jutt aga noh, haakub teemaga pisut..:D
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Vasta