Õlleankur + loba teemal koduõlu/siider
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Postitusi: 14417
- Liitunud: K Mär 03, 2004 9:25
- Asukoht: Tallinn
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Uhhhhh ... ja sellist asja peab jooma, mis isegi õllel käima ei lase minna... Õnneks on Nõmmel oma puurkaev... Sa, Suur, tule järgmine kord ja lase minu juures omale vajalik vesi, vaatame kas sellega saab parem..Algselt postitas: suur
Mul ei läinud keetmata tavalise Tallinna kraanieega asi korralikult käima. Keedetud veega pressib rõhku üles nii mis kole.

Aga millal siis lõpuks proovida saab. Mätas varsti kuiv.Algselt postitas: suur
Mul ei läinud keetmata tavalise Tallinna kraanieega asi korralikult käima. Keedetud veega pressib rõhku üles nii mis kole. Poest pole õlle jaoks vett ostnud.

Paar nädalat läheb veel aega. Siis peaks mesijook valma olema.Algselt postitas: andresAga millal siis lõpuks proovida saab. Mätas varsti kuiv.Algselt postitas: suur
Mul ei läinud keetmata tavalise Tallinna kraaniveega asi korralikult käima. Keedetud veega pressib rõhku üles nii mis kole. Poest pole õlle jaoks vett ostnud.
Õlle suhtes väga kusisel ajal on kraanist hää õlut lasta.Algselt postitas: suurPaar nädalat läheb veel aega. Siis peaks mesijook valma olema.Algselt postitas: andres
Aga millal siis lõpuks proovida saab. Mätas varsti kuiv.
Õllest
Nii head õlut, kui austraalia maltoosast sain, pole mul veel varem õnnestunud teha. Rakvere maltoosat enam kunagi ei kasuta.
Samas on ka sellest korrast üht-teist õppida - õlu tuli liiga magus. Järgmine kord panen vähem suhkrut:
Üks hägune pilt kah:
Lisatud failid
Sulle teadmiseks, et läbipaistvus on viimastel päevadel tulnud. Suhkur on suht ära käinud ja enam nii magus pole. Pähe hakkab mehe moodi.Algselt postitas: Cyber
Ütleme siis nii, et maitse oli hää jah..Siin pildil on isegi läbipaistvam, kui see, mida ma proovisin..
Tundub, et õlu on valmis käinud - rõhku enam üles ei aja ja üllatavalt selge on. Joobe ajab küll üles. Ajastus oli hea....
Ma ka korteris. Ankur on 40L. Plaan sisse teha sinna 18L nagu purgil kirjas...või siis 14L. Kui käima läinud, siis panen rõdule. Pole veel nii külm. Samas, kui läheb jahedamaks, siis saab ankrule vatiteki ümber panna:) Kaua sa käia lasid kinniselt, et selgeks läks ja magus mekk ära kadus ja norm kangus võimust võttis?
p.s. Ma väga vabandan foorumisse tungimise pärast ja oma esimesed postitused hoopis õlle teemal tegin. Vabandan ennast sellega, et see teema siin on üks normaalsemaid õlletegemise teemasi. Ülejäänud, mis leidsin oli, kas laste pläma või muu:bs: Ja mul on ka Saab olnud...ehk see vabandab:drive:
p.s. Ma väga vabandan foorumisse tungimise pärast ja oma esimesed postitused hoopis õlle teemal tegin. Vabandan ennast sellega, et see teema siin on üks normaalsemaid õlletegemise teemasi. Ülejäänud, mis leidsin oli, kas laste pläma või muu:bs: Ja mul on ka Saab olnud...ehk see vabandab:drive:
Aga ma olen kusagilt kuulnud (äkki lugesin siit), et poolikut ankrut õlut pole soovitatav teha. Paras on ankrusse max 10% (sinu puhul siis 4L) õhku jätta.Algselt postitas: strohher
Vabandan ennast sellega, et see teema siin on üks normaalsemaid õlletegemise teemasi. Ülejäänud, mis leidsin oli, kas laste pläma või muu:bs: Ja mul on ka Saab olnud...ehk see vabandab:drive:
strohher, ära jama. Noore peedi saad sealt, kui õigel ajal ära ei joo. Point selles, et kui poolik ankur, siis peale kinni panemist käärib edasi nagu kell... ja alkoholi nõriseb sisse mis koliseb. Ehk siis lõpuks on sul selline kerge humalasisaldusega portvein vaadis... iga kohaliku joodiku unistus, pool liitrit ja linnukesed 

Ah nii. Veini küll teha ei tahaks. Peab siis ikka täis tegema. Üks kivi piprapoe kapsaaeda. Kodus hakkasin maltoosapurki uurima ja etskae. Best before oct. 2006. Very nice. Tea, kas tuleks tagasi viia või saab sellest ikka õlle kätte. Selle plastmasskaane kiskusin maha juba.
kui on korralikult suletud anum, ei juhtu sellega õhkagi. Enams sellistele pannakse see bestbefore peale sellepärast, et sinna peab miskit panema ja toiduainetel on reeglina miski lagi, et a la 10 aastat ei saa panna. Ideepoolest peaks olema miski suhkruvaba kontsentraadiga, millega ei tohiks juhtuda õhkagi... kordan, kui anum oli korralikult suletud.
Poole nõu tegemisel on liiga kangeks minemisest hullem hoopis oht, et pärmid viivad liigse õhu (hapniku) juuresolekul käärimistsükli selle viimase faasi ehk äädikani (etaanhape) lõpuni. Ma pakun, et õlleäädika joomine pole just suurim lõbu.
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! 

- NO FEAR
- Säärane Mulk
- Postitusi: 2308
- Liitunud: T Mär 30, 2004 10:57
- Asukoht: Mulkland
- Auto: päris mitu...
MA soovin õiget õlut teha. Otsin linnaseid...
Ühe väga austet foorumi liikme käest oli võimalik saada, kahjuks enam mitte. Siis lasin teha vast 50 litra ja altes jõuludest jõin veebruarini...
"ull jook" Ja suht odav tuli kokkuvõtteks. Ikka mitu korda odavam kui poekas.
Kus linnaseid saab???
Ühe väga austet foorumi liikme käest oli võimalik saada, kahjuks enam mitte. Siis lasin teha vast 50 litra ja altes jõuludest jõin veebruarini...

Kus linnaseid saab???
'õige õllega' on sittakanti mässamist... keeda neid, nõruta, siis keeda jälle ja siis eelkäärita ja siis järelkäärita ja siis oota 20 päeva
naaah. Linnaseekstraktiga on lihtsam. Potskasse, manti juurde ja rahu majas
Laisa inimese värk 


