ESK Fotokonkurss 2014 / Kalender 2015 - REEGLID ja KOMMENTAARID

Pilt on tuhat sõna (ilusad ja huvitavad SAAB'i pildid)
Vasta
Kasutaja avatar
vvs
Pealik
Auto: Dodge Charger SXT

Vvs, kas aprilli võistluse surmajoone võiks veidi edasi lükata? Paar päeva. Vastu tulles seltskonnale kes 27ndal pilte tulistama läheb :)
Teeme siis nii, et aprillikuu konkursi pilte saab saata 28.04-ni :)
Saab, Saab, Saab - Ükskord ikka Saab
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Jätkuvalt ootame aprillikuu konkursile pilte :)

LINK: http://www.saabiklubi.ee/fotoalbum/upload.php
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Erandina saab aprilli kuu pilte saata 28.04-ni, niiet veits üle 24h on aega :)
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Aprillikuu hääletus on alanud, see kestab kuu lõpuni :)

LINK albumisse: http://www.saabiklubi.ee/fotoalbum/thum ... p?album=71
richard

Päris vähe pilte seekord. Tundub et need kaamera kätte kokkusaamised on ka kalendrivõitslusele kasulikud, seekord ju jäi ära... Mais uus katse!
Kasutaja avatar
KorK

Kahju jah nii vähe pilte konkurssil näha, sest tegelikult olid ju väga ilusad ilmad.
Regular Saab Guy
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Kaamera aktsioonid annavad kalendri konkursi jaoks kindlasti hoogu juurde - niiet tuleb tegijaid kiita :)
richard

Kurat mina ei usu et inimesed siin täiesti objektiivselt hindavad või on minu maitse siis tõesti nii erinev? Kutsun üles pildi alla ka kommentaare lisama ja kõik kes seda teemat näevad võiks korra pilgu peale visata ja hinded anda..
Kasutaja avatar
KorK

Kuna mul enda pildid on hindamisel, siis jätan jällegi enda hinded see kuu panemata.
Regular Saab Guy
richard

Jamh, ma panin ära aga ikkagi lähtuvalt pildist, ei vaadanud otseselt kes lisas...
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Mina hindasin oma kõige meeldivama ja siis järgmise veel ära.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk

Mina hindasin oma kõige meeldivama ja siis järgmise veel ära.
richard

Minuarust peaks olema jah stiilis et saab anda hääle kas ühele pildile või kolmele mis meeldivad. Ja mitte stiilis 1-5 vaid konkreetselt 1 HÄÄL.

Pole loogiline et pilt mis ma ise tegin ja on tegelikult võrdväärne suvalise telefoniklõpsuga on eespool mu enda pildist mis on kõigelt tegelikult parem...ma nagu ei jaga pauku kas maitsed on tõesti nii erinevad? :D Ma ei arva et kumbki pilt oleks nüüd selline mis on teistest parem, aga kui neid kahte omavahel võrrelda... :poke:
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk

Ära ärritu:). Ma ka enam ei pildista:D Lihtsalt vaatan ja kui mõni sobib, siis annan hinde.
Kasutaja avatar
KorK

Minuarust peaks olema jah stiilis et saab anda hääle kas ühele pildile või kolmele mis meeldivad. Ja mitte stiilis 1-5 vaid konkreetselt 1 HÄÄL.

Pole loogiline et pilt mis ma ise tegin ja on tegelikult võrdväärne suvalise telefoniklõpsuga on eespool mu enda pildist mis on kõigelt tegelikult parem...ma nagu ei jaga pauku kas maitsed on tõesti nii erinevad? :D Ma ei arva et kumbki pilt oleks nüüd selline mis on teistest parem, aga kui neid kahte omavahel võrrelda... :poke:

Selle peale öeldakse, et maitse asi :D
Ei aga tegelikult on mul endal ka mitu korda nii olnud. Ja samas millegipärast tundub enda pilt alati olevat väga hea. See on pigem selle pärast, et sa ise vist tunned kõige paremini, mis sa selle pildiga öelda tahtsid jne ning kui pole suutnud piisavalt seda väljendada, ei saa ka teised aru.

Aga see ühe hääle teema oleks ilmselt asjakohane. Siis inimesed ikka mõtlevad, kuhu nad oma hääle panevad. Sest tegelikult kui sul on ju midagi piiratud koguses, siis ikka mõtled läbi, kuidas seda kasutada.
Regular Saab Guy
anthillse

Ma olen aru saanud et siin fotoalbumis kehtib nö tavainimese silmavaade ( peaasi et bang bling foto, kvaliteed ja kunstilisuus, fotograafia reeglid on viimasel kohal) ja kui seda pole siis head nahka ei tule.
Varem oli hull klassika mentaliteet et kui vähegi uuema masina panid NÖ ei ole õige SAAB siis ka põrusid aga õnneks see mööda läinud.

Eks sinu piltide osas maksis kätte tolmune auto ja tavalisuus mis ei too esile emotsioone. Selline tunne et käib kah et konkursil vähe pilte lisan mõned ja järsku kellegile meeldib.

Vabandust kui kuri olin :drink:
richard

Mnjah sellessuhtes on õigus et peab olema siuke üle vindi nagu ikka.

Päris nii ei olnud et käib kah, ma ikka tegin hunniku ja valisin välja endaarust sobivama. Kus olid proportsioonid paigas, tagumine rannajoon ilusti näha, lisaks tõin ülevalt esile RAWi gardienti abil pilvejooned ja timmisin autolt ära taevasinist peegeldust veidi.

Järgmine kord lisan siis tumedad ääred ja keeran värvid ka üle võlli :head:

Ei olnud kuri, selline kriitika on tarviklik et järgmine kord paremini teha.

PS! Tolmune auto on vältimatu kui asukohta viivad ainult kruusateed. Jah, esiakna pesu oleks pidanud vältima :D
Ja tegelt endale tundus et konkreetsesse asukohta see pisike tolm isegi sobis aga no mis seal sis ikka. :drink:
Kasutaja avatar
KorK

Tegelikult vist on nii, et pildi peal natukene midagi pole head- eriti tolm. Sõiduauto peal tolm ei jää kena (kui pole just maha jäetud auto peal paks tolm). Maasturi peal pori ja sopp sobib rohkem (seal jälle nii, et mida rohkem seda uhkem).
Aga no samas see kalender ongi ju kõikidele Saabi fännidele möeldud ja kui enamus valib, siis peaks ju asi paigas olema. Kui tahta enda fotot asjalikuma pilgu läbi hinnata siis tuleb panna see ülesse fotokala.ee leheküljele. Kuigi ka seal tuleb täiesti põhjendamatut kriitikat, kuid mõni tuleb ka konstruktiivne.
Regular Saab Guy
teager

Tolmuse auto mõte - kui järgmise fotoshooti pildid on tehtud, siis võiks panna täie ajuga mööda kruusateid ja samal ajal teeääres tolmujutiga autosid pidlistada :P

terv, teager
richard

teageril äge idee.

KorK, loogiline jah et las rahvas valib.

Ma nagu kutsungi üles looma mingit hääletussüsteemi kus: saab anda ühele või kahele või kolmele parimale ühe hääle, hääli pole näha hääletajatele ja tulemused selguvad lõpus.

Kommenteerimisaktiivsust võiks ka tõsta, teaks mida järgmine kord paremini teha ja just "tavakodaniku" kommentaarid on olulised.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Jah, palun. Kirjutage palun vastavate featuuridega albumimootor ja siis võib seal misiganes meetoditega hinnata või näidata või kasvõi pea peal seista.

Saage aru ükskord, et meil ei ole lihtsalt võimalik kõikvõimalikke ideid ellu viia. Kui asi puudutab mõnd kosmeetilist muudatust, siis ilmselt saab hakkama. Sai hakkama ka võimalike hinnete arvu vähendamisega. Oma pilte ka enam hinnata ei saa. Seegi vajas asjatundjatel süvenemist. Aga kui peab hakkama uusi hindamismeetodeid juurutama, siis ei ole kedagi, kes selliseid asju valmis progeks. Tegu ei ole mingi triviaalse paari koodireaga. Pool mootorit tuleb sellistel puhkudel ringi kirjutada, muudatus ühes kohas põhjustab muudatuste vajadusi teises kohas jne jne jne.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
richard

Aga kasutame siis mingit "out of the box" lahendust ehk siis:

Leiame lahenduse kus saab piltidele hääli anda ja kommenteerida, mida on lihtne installeerida (selliseid galleriimootoreid on olemas küll, otsin õhtupoole).
Foorumi avalehele on võimalik päise lähedusse lisada ka PUNASELT link selle kuu võistlusele, see ei vaja küll eriti mingit kooditeadmist.
Ja ongi korras, ei pea seda puudulikku XMB galleriid kasutama..või äkki on isegi XMB-le mõni parem moodul olemas.

See oleks OK? ma võin ise ka oma domeenile alamdomeeni luua ja sinna lükata kui keegi ei viitsi siin tegeleda seda aga minu arvamus on see, et parima tulemuse saavutamiseks peaks olema see hindamissüsteem ka veidi parem...
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Ei ole olemas sellist asja nagu XMB galerii..:) XMB on foorumisoft. Albumiks on Coppermine. Neil kahel on olemas integratsioon, et saaks sama userbase'i pealt kasutada. Ilma selleta ei ole meil võimalik hoida hääletamist foorumi kasutajate ringis või lasta uploadida pilte sinna. Ei ole sul võtta ka kusagilt ühtegi sellist albumisofti, mille hääletussüsteem out-of-the-box sinu nõudmisi täidaks. Albumisoftid ei ole üldse tegelikult mõeldud konkursi jaoks. Nad ikka rohkem albumi jaoks ja siis natuke hindamist sinna kõrvale.

Fotokonkursi softid tunduvad kiirel vaatlusel tasulised olema.

Mingist punasest lingist ei ole siiani kusagil juttu olnud, eksole. Kui ei ole küsitud, siis ei ole tehtud. Ja milleks seda vaja ...

Ma kaldun ka arvama, et väljaspool klubi veebi ei hakka me ka klubi asju ajama..;)

Aga kui sa leiad lahenduse, mis töötab, suudab foorumi userbase'iga integreeruda ja vastab igati vajalikele hindamiskriteeriumitele, siis mina olen nõus seda installima küll.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
anthillse

Tolmuse auto mõte - kui järgmise fotoshooti pildid on tehtud, siis võiks panna täie ajuga mööda kruusateid ja samal ajal teeääres tolmujutiga autosid pidlistada :P

terv, teager

Siis oleks vaja Isometsa ralliautod et teemaga kokku läheks.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk

terv, teager

Siis oleks vaja Isometsa ralliautod et teemaga kokku läheks.

Kas tõesti teiste Saabidega ei tohi mööda kruusateid sõita? Või ei ole see sünnis?:)
Vasta