Algselt postitas: tog
OT:
tegelikult nad ei ole Griffi lihtsalt downgradenud. Lugu on peenem: lõppvõimsus on langenud, aga lisatud turbo (assümeetriline madalsurve) näib tegelikult olevat parandanud dünaamikat (vt lõppkiirus ja kiirendusnäitajad. Ehk Trionic või keegi muu targem foorumlane mõistab sellest muudatusest rohkem kõnelda.
See tuleks üpris pikk jutt,milleks mul aega napib ja kuna otsing on tavaliselt foorumites kas võõras mõiste(olen korduvaltl neid teemasid lahanud siin),või ei haaku jutt otseselt otsitava väljendiga,siis momendil pole sellel lainel,et sel teemal siin novelli jälle kribada.
Tähtsaim tõde-hobujõud ei tähenda si...gi-tähtis on teele väänatud väändemoment ning pööretevahemik,millel see maksimumilähedane on(haiseb dünaamika järele).
Tonnine V-6 oli vabalthingav saksa toodang,saksa mõistusega(Motronic).Väga jõhkraks muutus vääne 3500-4000rpm.juures,enne seda oli vaikelu.
9-5 V-6 oli ülelaetud Trollide poolt,Trolli ajudega sama saksa toodang,vahe on PÖÖRANE isegi vaatamata LPT settingule-aru ei saa,et ülelaetud mootor-pidev max. vääne.
Samas mina armastan selliseid "kannaga kuklasse" iseloomuga mootoreid,kust nagu alul miskit ei tule,AGA SIIIIIS." hakkab nalja saama.Selles mõttes on praegune V-8 oma 4,4 liitri ja ligi 450Nm.väändega iseloomult VT`ga suht sarnane,ainult ressurss on meeletu,kütusekulu väike,mass 2,5 tonni,mootor,nagu monstrum(samas ei vaja oma keha eluea lõpuni mingit remonti,eelduseks korralised adekvaatselt tehtud hooldused).
Mr.Iisaku ja minu plaaniks oli see legendaarne tonnine Griffin ära truboda ja seda FPT settingus,paraku Saabide remondiga sellist projekti ellu ei vii,selleks peaks olema mõlemad "eesti töökaimad trummarid" alias Mr.IronMan

:notworthy: X for ever.
Aga noh,praegune kulgur võimaldab tasapisi kulgeda,kuni maailmavallutuslike plaanide finantsallikate leidmiseni(kui kunagi 87seks saan ja sama debiilne Saabiparandaja olen,siis säästudest ostan 40.a. taguse 9-5 AeroClassicu,millele lisan annihilaatorkiirendi ja kiirendan tulevikku):thumb: