ESK Fotokonkurss 2015 / Kalender 2016 - REEGLID ja KOMMENTAARID

Pilt on tuhat sõna (ilusad ja huvitavad SAAB'i pildid)
Vasta
Kasutaja avatar
KorK

Iseenesest selle kolme pildi piirangu nõude võiks ära kaotada või suurendada. Endalgi on olnud situatsioon, kus tahaks rohkem pilte lisada, kuid peab kolme seast valima (st et kõik pildid olid erinevad).
Äkki keegi oskab seletada, mis oleks selle piirangu kaotamise halb pool?
Regular Saab Guy
Kasutaja avatar
vvs
Pealik
Auto: Dodge Charger SXT

Tõenäosus ongi see, et parim pilt võidab ja ülejäänud jäävad teiseks, kolmandaks jne... Sama hästi võiks siis öelda, et pole eetiline jääda teiseks kuna siis oled ju kaotanud?
Pigem tuleks rohkem pingutada ja üritada järgmine kord parem pilt teha.

Reeglitest veel...
8. Iga kuu võitja (see, kes pildi üles laeb) saab endale Eesti Saabiklubi poolt tasuta 1 (ühe) 2016 aasta kalendri. Tasuta kalendreid saab iga võistleja maksimaalselt ühe. (Kui sama võistleja võidab ka mõnel teisel kuul, siis tasuta lisakalendrit ta ei saa). Foto autor märgitakse kalendrisse.
Iseenesest selle kolme pildi piirangu nõude võiks ära kaotada või suurendada. Endalgi on olnud situatsioon, kus tahaks rohkem pilte lisada, kuid peab kolme seast valima (st et kõik pildid olid erinevad).
Äkki keegi oskab seletada, mis oleks selle piirangu kaotamise halb pool?
Ega see ei ole otseselt halb aga kui kriitilise pilguga pilte vaadata siis võibolla 5-st 3 on ikka pisut paremad :)
Saab, Saab, Saab - Ükskord ikka Saab
Kasutaja avatar
KorK

Kuna mul endal on suures osas teistsugune maitsemeel fotode poole pealt, siis ongi tihti see, et minu jaoks hea pilt ei ole teiste jaoks üldse hea :P
Nii, et mulle see "unlimited" fotode koguse mõte meeldib.

(Tore on näha, et minu võidufotot kasutatakse ka Talvekokkutuleku logos/bänneris:))
Regular Saab Guy
teager

(Tore on näha, et minu võidufotot kasutatakse ka Talvekokkutuleku logos/bänneris:))

Sigahea pilt on kuigi ka reeglitega veidi vastuolus (5. Fotol peab olema terve auto või selgelt äratuntav detail autost, mis annab võimaluse identifitseerida auto marki ja mudelit.) :D :D :D

terv, teager
Kasutaja avatar
Martin.V
Auto: Saab 900 ´86
Kontakt:

Äkki aitaks selle piirangu vastu see, et autoril on õigus lisada ∞ pilte kui tegemist on KUNI 3 pildiga ühe auto puhul. Grupipilt on grupipilt ja sinna alla ei käi pilt enda või sõbra või teise klubilise auto.

Minu viis senti jälle. Kohati ka VVSist saan aru, et miks toimivat süsteemi nässu ajada.
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Tuletan meelde, et kuni südaööni saab jaanuarikuu pilte saata!

LINK: http://www.saabiklubi.ee/fotoalbum/upload.php
teager

A reeglid jäid endiseks? Tänan ei siis.

terv, teager
richard

Kas siin on see vaidlus kuna vvsi tehtud pilte oli liiga palju üks kuu või mida?
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Eelmise aasta oktoobrikuul on fotokonkursil minu tehtud pilte 6tk.

1. Skyline küsis minult kolme pildi kasutamisluba mille ma andsin (3tk).
2. Seejärel küsis ka kodanik 9-5LPT ühe pildi luba mille ma samuti andsin (1tk).
3. Kuna peale erinevaid fotoshoote oli kogunenud veel mõned (minu jaoks) huvitavad pildid siis laadisin needki üles (2tk).

Peale seda tuli teagerilt tähelepanek, et reeglites pole seda küll kajastatud aga varasemalt (enne minu aega) on arvestatud seda, et kasutaja on ka pildi autor mistõttu ühe autori pilte ei tohi konkursil olla rohkem kui 3.

Ja nagu ka ennist ma mainisin, on selline reegel jabur kuna fotoshootidel tehtud piltidest võib (minu) masinast saata konkursile vaid 3 pilti, olgugi et neid võib erinevatel hetkedel vähe rohkem tulla.

Mina pooldan praegust varianti, et iga kodanik saab ühes kuus enda nime all konkursile saata 3 pilti ja ei enam!
Autor ei puutu üldse asjasse, vaid kui kasutatakse teise kodaniku tehtud pilti siis autor märgitakse kalendrisse, saatja (kasutaja) saab enda saadetud pildi kalendrisse!

Seetõttu ma tõstatasin teema, et mis üldsus sellest "kasutaja=autor" teemast arvatakse :)
richard

Minu seisukoht on selline, et peab eristama ikkagi auto omaniku ja pildi autorit.

Pilt kui selline on selle autori intellektuaalne omand ning tema kätetöö. Seega võistleb pildiga alati AUTOR mitte pildi lisaja. Ka pildi autor märgitakse kalendrisse - seega on põhimõtteliselt võimalus autoril saada rohkem tunnustust, kui eri autode kasutajad tema pilte üles laevad.
Mitte ühelglil fotovõistlusel olgu see siis ametlik või mitteametlik ei loe see kelle vara pildil on.

Seega ma arvan, et kui ühe autori pilti laevad üles eri kasutajad annab see sellele autorile eelise.

Ma saan aru praegu ka sellest seisukohast et võiks olla nii et kasutaja saab ise nt oma autost pildi üles lasta - nii tuleb pilte lihtsalt rohkem ja võistlusel on rohkem valikut. Aga siiski ei ole see õige.
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Ma saan aru praegu ka sellest seisukohast et võiks olla nii et kasutaja saab ise nt oma autost pildi üles lasta - nii tuleb pilte lihtsalt rohkem ja võistlusel on rohkem valikut. Aga siiski ei ole see õige.
Ma saaks sellest reeglist siis aru kui meil oleks meeletult mahukas konkurss mistõttu ei suuda seda teemat hallata aga see pole ju sinnapoolegi.

Hea et üldse pilte tehakse, veel parem kui midagi ka konkursile saadetakse :)
Kasutaja avatar
KorK

Kas nii on kõik rahul, kui pildi autor peab esitama pildi ise ning samas tal on võimalus lõpmatu arv pilte esitada?
Regular Saab Guy
Kasutaja avatar
Martin.V
Kontakt:

TEENUS tellitakse ju üldjuhul fotograafi käest. Minu auto, minu kulud (pesu, kütus ja ma ei tea mis) ja mina teen piltidega mis tahan. Mina maksan fotograafile teenuse eest ja peale maksmist omandan autoriõigused piltide üle - või eksin? TEENUSE hinna määrab pildistaja millega ta tuleb nulli või teenib kasumit ja on nõus piltidest loobuma.

Kui teager plaanib läbi foorumi fotoshooti ja mina tulen autoga kohale siis muidugi - teageri tehtud pildid, mina teenuse eest maksnud pole ja fotograaf on autoriõiguste omanik.

Juhul kui ma olen teenuse tellinud et tahan jäädvustada uusi velgi või niisama puhast autot ma ju maksan fotograafile ja nende eest ma saan autoriõigused endale. Lihtsalt viisakas oleks mainida KES klõpsu tegi. Sellejaoks on ju eestikeeli vesimärk mis pannakse pildile eeldusel et ta tähelepanu pildistatavast objektist liialt endale ei tõmba.

Praegu käib ju kogu kammajaa selle üle, et teager teeb pildistamsiõhtuid ja kuna tuleb palju häid pilte siis ta tahaks rohkem neid võistlusele lisada. Nagu ma enne mainisin siis võiks jääda piirang siiski ühele autole kuus kuni 3 pilti iseseisvalt, kui auto poseerib koos teiste Saabidega siis see ei kuulu sinna kolme alla. Pigem võiks ju kuu lõpus olla valik 10tes piltides mitte 4 nagu praegu.

Seega pikk jutt lühikeselt - pange piirang AUTOLE mitte autorile - sest olgem ausad - häiriks ju 5 pildi seast valida 4 minu saabi ja 1 vvsi oma. Kui see autori piirang ära kaotada siis valik laieneb ja autorid saavad lisada nii palju pilte kui hing ihaldab.

Ei ole mingis ärritavas toonis postitus. Ärge palun nüüd tuld võtke sellest.
richard

Miks sa tood nö teenuse tellimist siia sisse? See ei puutu asjasse. Pildi autor on ikka keegi teine. kui tegu on fotovõistlusega siis loeb ikkagi see kes pildi tegi.

aga ma ei viitsi vaielda, nagunii ei saadud praegu poindist aru.
Kasutaja avatar
Martin.V
Kontakt:

Toon sellepärast, et praegu mõeldakse ju klubi siseselt. Siiani olen mina kasutanud mitme erineva piltniku materjali kellel on ausaltöeldes täiesti suva mida ja kus ta pildistab - peaasi et saab kokkulepitud tasu.

Siin on võibolla reaalselt terve foorumi peale kokku 3 piltniku ja teebki iga kuu sisse siis 9 pilti mille seast valida? Igavaks kisub ju nii väike valiku variant.

Unustame selle tasu ära... muuta siis piirang tõesti autopõhiseks?

Ah las ta olla.. ma olen siin pisike juunior alles ja mis ma ikka sõdin.
richard

Praegune probleem on minuarust vähene huvi selle võistluse vastu. On vähe ka pilte millele hääli anda. Pealegi kui eri kasutajad lisavad sama autori pilte tekib autoril endal võimalusneid pilte hinnata ja see pole aus.

Minu idee on see et suurendada limiiti mitu pilti võib autor lisada. Nii on kõige ausam ja õigem.

Edit: juunior või mitte, vahet pole. ma ei sõidagi enam saabiga aga pildistada võiks neid ikka.
teager

TEENUS tellitakse ju üldjuhul fotograafi käest. Minu auto, minu kulud (pesu, kütus ja ma ei tea mis) ja mina teen piltidega mis tahan. Mina maksan fotograafile teenuse eest ja peale maksmist omandan autoriõigused piltide üle - või eksin? TEENUSE hinna määrab pildistaja millega ta tuleb nulli või teenib kasumit ja on nõus piltidest loobuma.
See on teine teema, aga pildi AUTORIÕIGUS jääb autorile igaveseset ajast igavesti, seda ei saa keegi ära võtta ega osta.
Pildi kasutamisõiguses lepitakse kokku - kas see on igavene, on see ajaliselt piiratud nt aasta peale või ainult kindlaks otstarbeks. Lisaks, kas selle kasutamisõiguse eest küsitakse ka tasu või antakse tasuta kasutada.

terv, teager
mart284
Iks-mees
Auto: Saab
Kontakt:

Milleks seda üldse piirata? Pole ju siin sadu pilte kokkumeelitava konkursiga, kus võitja saab uue maja ja lennuki auhinnaks, parem olgu neid pilte veidi rohkem, kui veidi vähem.

Aktiivsust ei peaks karistama!
richard

Einoh, ei tohikski piirata piltide arvu per autor. Lihtsalt autor peaks oma pildi ise saama üles lasta kuna muidu ta saab oma pilte hinnata!

Lõpetage ära need tellimuse jutud, see ei puutu siia.
Kasutaja avatar
KorK

Proovime nüüd oma jutud kokku võtta ja konkreetseid ettepanekuid teha. Kui ettepanek tehakse, siis kirjutage, kas nõustute sellega või ei (kui ei, siis ka korralik põhjendus).
Praegu hakatakse suvalistest sõnadest kinni ja see ei vii kuhugi.
Alustan ise ettepanekuga, et prooviks võime ära võtta 3 pildi piirangu. Auto piirangut ma ei poolda, sest ühte kuusse läheb ikkagi rahvale kõige rohkem meeldinud pilt ja kui sellel kuul oligi ainult üks ja sama auto, siis pole midagi teha. Siiani pole kalendrit vaadates kunagi olnud tunne, et sellist pilti üldse ei tahaks seinal näha või miks jälle see üks ja sama auto.
Regular Saab Guy
teager

Sekundeerin, ehk siis mu algne ettepanek:
1. Autor=võistleja
2. Ei ole piirangut üleslaaditavate fotode kogusele.

terv, teager
richard

Sekundeerin, ehk siis mu algne ettepanek:
1. Autor=võistleja
2. Ei ole piirangut üleslaaditavate fotode kogusele.

terv, teager

:beer::drink::headbang::notworthy::thumb:
que

Nõus eelkõnelejatega :beer:
Samas peaks ise kaamera tihedamini kaasa haarama :D
Everyday Regular SAAB guy!
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Ma ei saa aru milleks töötavat süsteemi lõhkuda?

Hetkel on ju (pildistatava) objekti omanikul võimalik endale meelepärane pilt konkursile saata (autori loal), eesmärgiga pilt kalendrisse saada. Autor võibolla ei soovigi enda ilumeele tõttu seda pilti konkursile lisada aga vähemalt on üleslaadijal see nõusolek võimalik saada.

Teeme siis sellise reegli, et ühe autori tehtud pilte ei tohi ühe aasta kalendrisse sattuda rohkem kui 2-korda. Siis jääb ära võimalus, et kalender on ühe käekirjaga valmistatud.
Kasutaja avatar
vvs
Pealik

Algas jaanuarikuu piltide hääletus! See kestab kuu lõpuni :)

LINK albumisse: http://www.saabiklubi.ee/fotoalbum/thum ... p?album=82
Vasta