Liikluspolitsei erakad

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: D116
Ma sõitsin A punktist B punkti 200m ilma turvavööta ja kedagi ei huvitanud see:wall:
Pidevalt kinnitan turvavööt, sest nii on isegi mugavam, aga mitte mentide pärast.

noh see 200m on sama õigustus kui ma ainult 2 õlut.

seadus aga on määratud üheselt. :facts:
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

Algselt postitas: Cyber
Selle vastu ma ei vaidle, et meil on olemas politseinikud ja on olemas miilitsad..;) Samas on seal kaadripuudus jms. Sellesse teemasse aga ei tahaks siin laskuda.

ok
olen nõus võiks eraldi teemat teha ja küsitlust, kes on rahul politsei tööga. Keda on nad aidanud?
__In Boost We Trust__
aatom
Saabiklubi liige
Auto: 9-5 2.2TDI 2002, 96 2T 1965, 96 4T 1976, 900 Cabrio 1989, 900c 1984, Sonett II
Kontakt:

Tuhkagi ta sul aitab, seal on nad eriti karmid, vaid nende sõna loeb ning sina oled madalam kui muru ja muidugi koguaeg käsi tuki peal. Õnnestus ise kogeda siis kui peatusin ja soovisin lihtsalt teed küsida.

Kas saab kusagilt vaadata rikkumisi ja nende eest trahve.

Aga meie politsei mulle küll ei meeldi, nad ei ole inimlikud!!! Ei vasta küsimustele, ei aita - teevad ainult trahve. Ja kui on vaja nendelt abi keegi ei rabele, tee ise mida tahad ja siis nad sinuga räägivad, kui mingi paragrafi just kirjutatud rikkud:gun:
Normaalsetes riikides politsei aitab inimesi nt. Ameerika
Eleri

Kas saab kusagilt vaadata rikkumisi ja nende eest trahve.

Aga meie politsei mulle küll ei meeldi, nad ei ole inimlikud!!! Ei vasta küsimustele, ei aita - teevad ainult trahve. Ja kui on vaja nendelt abi keegi ei rabele, tee ise mida tahad ja siis nad sinuga räägivad, kui mingi paragrafi just kirjutatud rikkud:gun:

Kõik oleneb ikka väga ka rikkumisest, asjaoludest, iseenda käitumisest.
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
ate
Saabiklubi liige

Algselt postitas: napoleon
Häda on selles, et LE ei suuda kunagi asju lõpuni reguleerida.
Õige ja tegelikult ei peagi sest paberile ei saa panna kõiki olukordi mis ette võib tulla.
Eeldame ju, et meie kaaskodanike haritustase on piisavalt hea normaalse keskkonna
toimimise jaoks. LE-d ja muid seadusi võiks ju vaadata hoopis teise nurga alt
st mitte kui bürokraatilist tekstide kogumit vaid kui normaalse kodaniku kaitseks
kirjutatud ühiskondliku kokkulepet. Loll on see kes põhjust ei leia, seda ka seaduse
rikkumise osas. Aga tegelikult on ju ühiskonna heaolu kinni pisiasjades mis algab üksikisikust.
Liikluses siis näiteks tulede kasutamine. Austa teisi ja teiste õigusi siis austad iseennast
ja teised austavad sind. Politseid peaks kindlasti rohkem väljapeal näha olema.
Mitte ainult näha, vaid ka tegutsemas, eksiteele sattunud persoonidele õige suuna kättenäitamiseks.
Alati polegi ju vaja karistada trahviga. Vahest piisab sõbralikust vestlusest.
Kui nende käest küsida miks asjad nii käest ära on siis standard vastus on: me ei jõua kõigega tegeleda!
Tegelikult tundub, et keegi on kuskil midagi tegemata jätnud. Ääretult nõme on, kui sõidad ja
näed rämedat "jõmmlust" ning seadusesilm on teeääres ja midagi ei juhtu.
Peace :-)
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

D116: Kas saab kusagilt vaadata rikkumisi ja nende eest trahve.

no fear: Riigieelarvest saad tuletada

D116: Aga meie politsei mulle küll ei meeldi, nad ei ole inimlikud!!!

no fear: Cyber juba vastas aga kordan ka üle: kui kaadripuudus nii suur siis ega tegelikult on nad enamjaolt väsinud...ja ausalt, kuna tunnen oma kodukohas paljusi politseinikke, siis olen kuulnud, mida nad räägivad...ja kui kuulad siis ei saa küll aru, et milliseid ülbeid juhte on.

D116: Ei vasta küsimustele, ei aita - teevad ainult trahve. Ja kui on vaja nendelt abi keegi ei rabele, tee ise mida tahad ja siis nad sinuga räägivad, kui mingi paragrafi just kirjutatud rikkud:gun:

no fear: AMEERIKA EI OLE NORMAALNE RIIK!
Kasutaja avatar
RedBaron

Kui see kellegi tuju peaks tõstma, siis minul on viimase paari-kolme aasta jooksul olnud tegemist politseiga ka vist ainult kolmel korral. Ja kui on kinni peetud, siis tegelikult olen ka põhjust andnud (kuigi õnneks ei ole rullnokka pannud). Iga kord on mind rahulikult ära kuulatud ja seletatud, mis oli vähe valesti :wise:ja suhtumine on olnud väga inimlik. Olen lahkunud peale seda veelgi viisakama liiklejana ja ilma vähimagi kibedustundeta südames, pigem vastupidi - olen olnud meeldivalt üllatunud, et tõesti on ka selliseid inimesi (ja loodetavasti on nad enamuses) meie politseis. Olen ka ise kunagi ärevatel aegadel seda (ja sellele eelnenud) mundrit kandnud päris üksjagu...
suur

ok
olen nõus võiks eraldi teemat teha ja küsitlust, kes on rahul politsei tööga. Keda on nad aidanud?
Otseselt aidanud ei ole, aga enesetunnet on parandanud küll.

1. Sõitsin Võrust Tallinnasse ja minu ees sõitis üks auto väga ebaühtlase kiirusega ning kaldus sirge tee peal kordi ilma põhjuseta üle telgjoone. tegi ka mingeid imelikke möödasõite. Temast mööda sõita ei julgenud ja taga sõites tajusin ka ohtu. Helistasin politseisse ning kirjeldasin muret. 15 minuti pärast peatas politsei selle sõiduki. Kui juht oli purjus, sai ta oma teenitud karistuse. Kui aga juht oli kaine ja lihtsalt imeliku sõidustiiliga, siis manitseti teda pisut. Minu enesetunne paranes.

2. Jälle Tallinn-Võru ots. Kulgesin püsikiirusehoidja-peal lubatud kiiruse piires. Kusagil Põltsamaa kandis tuiskab minust pimedas kurvis mööda üks oinas. Mingi auto tuleb vastu. Tüüp jõuab napilt õigesse ritta tagasi. Ja jätkab väga ohtlike manöövrite sooritamist. Tookord ei helistanud, aga kusagil vaida kandis nägin täpselt sama autot ohutuledega politsei auto taga seismas. Olin kohe rõõmus, et idioot saab karistada.
sipelgaz

Eesti peale vist 2 musta Skoda superb'i tekkind, kes ainult inimesi käivadki "Meelitamas" ... ma tartu-tallinn otsa peal pühapäeval nägin. Ise olin rahulikult 105'ga liikvel, lendab must Superb äkki mööda ja istub ette, kiirendab natuke ... nagu ootaks, et tulen järgi ... siis jälle tuleb mulle ette. Ma nendest Superb'idest õnneks just eelmisel päeval olin kuulnud ja ei lasknud end ärritada. Samas tundus ka väga imelik, et Superb'i sees istusid 2 venda kellel no väga imelikud "Politsei" nokamütsid peas olid.

See siis selleks, 5 min hiljem nad tuiskasid edasi omal tempol.

Aga peale paidet otsustas siiski keegi mitte-eravärvides mulle tulla diskot tegema ja "noomitust" andma ;)

:eureka:Sipelgaz:beer:
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk

Algselt postitas: sipelgaz
Eesti peale vist 2 musta Skoda superb'i tekkind, kes ainult inimesi käivadki "Meelitamas" ... ma tartu-tallinn otsa peal pühapäeval nägin. Ise olin rahulikult 105'ga liikvel, lendab must Superb äkki mööda ja istub ette, kiirendab natuke ... nagu ootaks, et tulen järgi ... siis jälle tuleb mulle ette. Ma nendest Superb'idest õnneks just eelmisel päeval olin kuulnud ja ei lasknud end ärritada. Samas tundus ka väga imelik, et Superb'i sees istusid 2 venda kellel no väga imelikud "Politsei" nokamütsid peas olid.

See siis selleks, 5 min hiljem nad tuiskasid edasi omal tempol.

Aga peale paidet otsustas siiski keegi mitte-eravärvides mulle tulla diskot tegema ja "noomitust" andma ;)

:eureka:Sipelgaz:beer:

Tegelikult ei tohi nemad ilma alarmtuledeta kiirust ületada. See ei ole kuriteo matkimine, selle jaoks on vaja vast midagi enamat kui lihtsalt, et teeme pulli, meelitame vennikese kiirust ületama ja siis teeme trahvi. Nii see asi ikka ei käi.:angry:
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Järgmine kord helista politseisse ja ütle et siin mingi auto tõmbleb kiirust ületades ja näib üldiselt ohtlik...:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Nastix

Algselt postitas: NO FEAR
Tegelikult ei tohi nemad ilma alarmtuledeta kiirust ületada.

Tegelikult tohivad küll ;)
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk

Algselt postitas: Nastix

Tegelikult ega ikka ei tohi küll!

Arvan, et tead mida räägid...aga räägi siis meile ka, millal tohib!
suur

Algselt postitas: Nastix
Algselt postitas: NO FEAR
Tegelikult ei tohi nemad ilma alarmtuledeta kiirust ületada.

Millest selline väide. Põhjenda palun. Ei julge sulle, kui riigiametnikule (oled ju endiselt?), sel teemal vastu vaielda. Ei julge sellepärast, et mul puuduvad teadmised konkreetsetest faktidest miks ei tohi. Aga tahaks su põhjendust näha.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Alarm sõidukid tohivad liikluseekirju rikkuda/vääna vaid siis kui põlevad vilkurid või on ette antud vastavat teguviisi vajav korraldus. Seega ilma vilkuriteta peab olema käimas politseioperatsioon. Niisama eeskirju rikkuda ei tohi. Alarm sõidukis peab ideaalis olema ka vastav akt, millega kinnitatakse operatsiooni aeg, piirkond jne....

EDIT: mõnda aega tagasi sai üks kiirabijuht karistada selle eest.
fofa

Algselt postitas: suur

1. Sõitsin Võrust Tallinnasse ja minu ees sõitis üks auto väga ebaühtlase kiirusega ning kaldus sirge tee peal kordi ilma põhjuseta üle telgjoone. tegi ka mingeid imelikke möödasõite.

Absoluutselt ALATI tasub helistada, kui selline jama on! Ise kunagi sõitsin samasuguse tegelase taga ja jäin liiga pikalt juurdlema, mida teha. Asi lõppes sõiduauto ja bussi laupkokkupõrkega. Peale seda olen mõned korrad helistanud, politsei kusjuures reageerib väga adekvaatselt (peamiselt kogemused Tallinn-Tartu trassil)

Aga muidu olen politsei tööga viimasel ajal väga rahul. Kuna kasutan juba aastaid täpselt samu sõiduvõtteid (ehk ületan pea alati kuni +17km/h kiirust), siis enne käesolevat aastat ei tundnud mu vastu 3-4 aastat keegi mitte mingisugust huvi, praegu on hakatud trassil agaralt isegi väikeste ületamistega vahele võtma - aastase perioodi jooksul juba kahjuks kolmandat korda.

Ehk siis - kaks aastat tagasi võis olla 99% kindel, et kella järgi 120km/h liikudes ei tunne su vastu Tallinn-Tartu peal keegi ilmselt mingit huvi (ei ole patrulli väljas või siis ei reageerita), siis praegusel ajal on 99% kindel et puhtalt ei pääse. Olgugi, et mõjub rahakotile, on see igati tervitatav, sunnib ka minusuguseid oma harjumusi muutma ;)
Nastix

Esimese otsa kirjelduse andis jupats ära.

Lisaks alarmsõidukikaardile on olemas ka üks teine abivahend, mis avalikkuse ette seoses Andropovi Hummerisõiduga ilmus.

Selge on see, et ilma põhjuseta ei tohi ükski tubli politseinik korda rikkuda. Ma lihtsalt pareerisin väitele, nagu võiks politsei ainult vilkuriga kiirust ületada.
ill
Saabiklubi liige

Lugege ajaviiteks seda juttu...
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: ill
Lugege ajaviiteks seda juttu...

Loeks ju kui link töötaks :(
Iga ratas veab and then some!
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

kusjuures link töötab:)
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Too on see Rein Taagepera artikkel orjameelsusest. Ja link toimib, just proovisin.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk

Algselt postitas: jupats
Alarm sõidukid tohivad liikluseekirju rikkuda/vääna vaid siis kui on ette antud vastavat teguviisi vajav korraldus. Seega ilma vilkuriteta peab olema käimas politseioperatsioon.
EDIT: mõnda aega tagasi sai üks kiirabijuht karistada selle eest.

Ja nüüd siis selline korraldus, et tuleb koguaeg tegeleda kiiruse ületajate ja teiste liikluseeskirjade rikkujatega.
See nüüd siis tähendas seda, et igal ajal võivad nad kiirust ületada?
Ma saan aru, et mingit kuritegu matkitakse aga koguaeg ei käi ju mingi kuradi operatsioon.
Aega tagasi oli õudsaks probleemiks see asi, et peatati ilma näilise põhjuseta, siis mõeldi, et ega me ie peatagi ilma põhjuseta, meil käib politseioperatsioon!!!
Tähendab: saan aru, kui nt kuskil tänaval on reas 50 politseinikku ja käib operatsioon "Kõik puhuvad". Kui aga mingi vennike sõidab maanteel eravärvides autoga, ületades kiirust ja õhutades teisi liiklejaid eeskirju rikkuma, siis ma seda teps mitte normaalseks ei pea!:facts: See on NÕME!
Kasutaja avatar
heikiw

Tegelikult olen ühele nn,erakale ka ise jäänd vahele,Paar aastat tagasi kiirendasin Tartumaal Puhjas liialt vara asula lõpus ja mind peeti umbes poole km pärast kinni.Muusikamassina volüüm oli põhjas,miskit rasket sealt tuli.Ise olin teel koolikokkutulekule ja ülikonnastatud:P
Tunnistasin kohe oma viga,et vara vist hakkasin vajutama ja lubasin edasisel teel korralik olla.Politseinik veidi noomis mind ja lasi siis minna.
Teine näide.Oma töömasinaga(MB,440HJ) sõitsin hilisel ajal asulas (Baltezers-veidi enne Riiat) umbes 88kmh radarisse.Tuli oma 15 minutit rääkida(veerand eluloost:P),aga ma pääsesin trahvist tookord.
Minu järeldus on:Suhelge,aga viisakalt ja veidi madalamalt positsioonilt kui politseinik!!!See aitab vahel.
Aga kui te üritate neid paika panna,siis panevad nemad teid paika kah!!!
csn

Algselt postitas: viktorf
kas pärnus seda 626'te teate? see oli täna reldori juures lao tänaval ripakil. ohukolmnurk ilusasti külge riputatud ja puhkas puha. häädemeeste olevat omale superbi ja kui õieti kuulsin siis m3 saanud. aga seda ma kinnitada ei oska pole veel ise näinud

Pärnus on jah mazda 626 990PPP kui ma ei eksi ja nüüd hiljuti tuli juurde ka Skoda Superb RS tumesinine (kurja sellel pidavad 184 kw olema)

Ja minuarust eesti erirühmal vahetati kah autosid need Subarud vahetati BMW 330iX vastu must
Jürgen

JUPO sai jah 330ix.
CSN, skodadel on 142kw.
Vasta