Tehnoülevaatuskohad - kogemused, soovitused

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Vasta
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kipub küll nüüd tehnoülevaatuspunktide hinnangutest amorditesti hinnangutele minema aga:

No mis iganes, praegu on kolinat poole vähem ja auto ei kaldu ka nii palju läbi kui enne ja triigib õõtsumise ilusti ära. Täitsa mõnus on. Tallinna tänavatel vist ei hakka vanakesele jäigemaid vedrusid ka külge kruvima. Kui kellelgi siis nüüd hädasti neid poolpiduseid kyb'e vaja on, siis keeraku külge ja toogu mulle õlut..:P

Ütleme siis nii, et stend valetab lõppnumbris aga erinevusi peaks ta ikkagi näitama. Valetab ju kõigi puhul. Teistele lihtsalt teadmiseks, mida öelda kui onud juttu ajama hakkavad.
See eemaldatud esiamort näitas siis enamvähem nagu üks mu esimesi seal stendis ..:) 38%
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
hoplaa

Endal ka Tulika ÜV-punktiga ainult head suhted.
Kunagi kui Audi ostsin, siis oli vaja peale ostu kohe ka ÜV teha, läksin sinna, kuna kodu lähedal teine. Vaatas kutt auto peale, kontrollis lambid ja CO, OK. Siis hakkas pabereid täitma. Ma küsisin, et kas auto alla ei vaatagi, mille peale vastati, et tal endal on ka audi, et audi ei lagune. Minu pealekäimisel (olin alles ju auto saanud ja tahtsin teada, et mis seal all toimb) vaatas ka auto alla ja logistas pulgad läbi ja teatas tähtsalt: "ma ju ütlesin, et kõik on korras).
Teine juhus saabiga, seesama muhe papi sattus jälle olema, saime vanade autode jutu peale, üks pool tundi rääkisime juttu, ta igatsugu põnevaid asju rääkis. Ja auto oli ka korras.
Mul vend käis ka oma lanciaga seal, aga sattus selle vingus näoga kuti otsa ja kuna CO oli ülivähe üle normi, siis kordusülevaatus. Läks kuu aega hiljem ja sattus selle muheda papi peale, kes küsis, et miks kordusülevaatus. Vend vastas, et CO ja näitas paberit. Kutta vaatas ja küsis, et kas selle mehe juures olid (ja näitas näpuga läbi akna). Mõõdeti uuesti üle ja näitas täpselt normi, kõik OK.

Siit moraal, ärge minge vingus näoga mehe juurde:)
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Tuleb see Tulika koht meelde jätta - novembris vaja ära käia :)
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
suur

Algselt postitas: Ryhkija
Tuleb see Tulika koht meelde jätta - novembris vaja ära käia :)

Pigem jäta bussipargi koht meelde. Seda enam kui seal mingi saabipisikuga härra kontrollib.
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Nakataja
Seega kui soovite omi närve säästa ja inimlikku suhtumist kohata, siis minge Tulika Tehnopunkti!
Lähtudes soovitusest, sai täna nii tehtudki ...
vahetult pärast Kumna Autost Tupsu ära toomist vurasime Tulika ÜV-punkti, endal väike kahtlus hinges, et mine tea kuidas läheb - pidurid tunduvad küll ok olema ja CO-st ei tea me küll miskit - väga hull ei tohiks ehk olla :freak:
Tulemused: sõidupidurid - OK!
käsipidur - enam-vähem - tuleb ühte trossi ilmselt vaadata-vahetada
CO 1,67% - ok, kusjuures vana ei taht kuidagi uskuda, et pritsemootorit ka ilma kat-ita tehtud on
sillaloksutamine kah korras
üllatus-üllatus - vana küsis tulekustutit - vaatas peal markeeringut kehtiv kuni 2007 ja teatas, et nüüd väljas uus määrus, mis käseb neid kustuteid iga aasta kontrollida :o
Ja ütles, et see tuleb ära teha.
Õnneks ei saanud see takistuseks ülevaatuspapri saamisel :P ja medpauna kah ei kontrollitud - sealt hetkel mõned asjad raudselt puudu.
Nüüd võib jälle rõõmsalt :drive:

Seega võite rahuliku südamega oma SAABiga Tulika punkti minna, vana võttis tegelt kogu asja sellise rahu ja kerge huumoriga, et isegi kui poleks kohe läbi saand, siis vähemast negatiivne emotsioon oleks saamata jäänd :)
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Nastix

Minu teada LE medpauna enam kohustulikuks sõiduautodel ei pea.
Nakataja

Näed sa siis kui tore! Vahel on mõnest soovitusest ka kasu. :)
Tegelt mul omal ka vaja jälle seda va ülevaatust tegema minna ja tuleb vist ikka ots Tulika suunas sääda.
suur

Autoapteek on siiski nõutud kõigil asutuse autodel. On ta sõiduauto või buss. Nii et liisijatel peab see siiski olemas olema. Eraisiku käest ei nõua pauna keegi, kuigi ega ta paha autos tee - mine tea millal vaja võib minna.

Homme lähen ise kah ülevaatusele. Huvitav kas kellelgi mingeid emotsioone mustamäe tee lähedal ligikaudu saksa auto taga oleva ÜV punktiga?

EDIT: Viimases küsimuses pidasin silmas Pirni tänava ÜV punkti.
http://www.trk.ee/ark/
stennadi

Esmaabipaun hea asi. Teinekord ikka vaja kuskil kiiresti plaastrit või sidet võtta :)
KrikU

Pärnu maanteel Järvel olevad ÜV tegelased on minu saabikest 2 korda läbi kukutanud :fight: Loodan siis nüüd sinna kordusülevaatusele minnes ikka lõpuks läbi saada sellest... :mad:
Niiet ei soovita minna kui teil võib leiduda pisiasju mille kallal saaks nokkida...
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Irw, ma olen seal Järvel käinud juba aastaid ja on mind ka tagasi saadetud aga alati asja pärast..:) (loksuv sharniir, pragunenud pidurivoolikud). Ma ei kurda. Pole kunagi pisiasjade pärast nokitud. Isegi mõlgid küljel ja alt üsna õline mootor pole neid häirinud. Apteeki ja kustutit pole küsitud, kuigi on olemas.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Saabs
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

To: suur
Mina küll ei soovita minna Pirni tänava ülevaatuskohta. Eelmine aasta sai käidud seal töö autoga (Peugeot Partner), mis oli selleks hetkeks aasta vana, aga läbi ei lastud. Põhjuseks oli vaheseina ülemise osa puudumine, mida õpetab isegi auto kasutusjuhend ära võtma.

Soovitan hoopis soojalt minna Kadaka teele Kannu pubi taha.
Olen seal käinud oma kõigi Saabidega ja mitte mingeid probleeme pole olnud. Ainult positiivsed muljed:notworthy:
suur

Algselt postitas: Saabs
To: suur
Mina küll ei soovita minna Pirni tänava ülevaatuskohta. Eelmine aasta sai käidud seal töö autoga (Peugeot Partner), mis oli selleks hetkeks aasta vana, aga läbi ei lastud. Põhjuseks oli vaheseina ülemise osa puudumine, mida õpetab isegi auto kasutusjuhend ära võtma.

Aitähh soovituste eest. Mõtlesin pirni tänava punktile kuna see kodule nii lähedal. Järelikult tuleb tulikasse minna. Või siis Kannu pubi taha.
Muuseas järvel on ka mind korra läbi kukutatud, ja selleks oli ka põhjus. Oopeli tuled näitasid taevasse, esiklaas oli mõraga ja heitegaasid paigast ära :) Kordus ÜV läks see eest veatult :). Ühesõnaga mõtlen kõiki variante.
Auto ju tegelikult korras - mis ma põen.
suur

Nii, Tulikas käidud. Tõesti mõistlik vana. Ma ei läbinud katseid, kuna käsipidur võttis väga ebaühtlaselt. Teised pidurid olid ka suht ebaühtlased, aga kutt ütles, et ma ei hakka nii uuele autole kordust tegema, et mine tee asjad korda ja tule tagasi ning vormistame ära. Raha ta proovimise eest ei võtnud. Ütleks et väga mõistlik tüüp.
suur

Algselt postitas: suur
aga kutt ütles, et ma ei hakka nii uuele autole kordust tegema, et mine tee asjad korda ja tule tagasi ning vormistame ära. Raha ta proovimise eest ei võtnud.

Teine katse tulikas edukalt läbitud. Käsipidur võttis endiselt ebaühtlaselt, aga sain siiski läbi.
KrikU

Ülalnimetatud suhtumine oleks väga tervitatav, loomulikult kui on aega ülevaatust lähemas tulevikus aega tulla uuesti tegema :)
bravado

Tallinnast positiivne elamus Sõle tn Neste bensuka ja Säästuka vahel olevast tehnoülevaatuse kohast. Vanem mees, asjalik, konkreetne ja samas sõbralik. Õnneks oli auto ka ok.
Aga see oli uuem auto.
Vanemaga seisab see tramburai alles ees.
Tan

Eks see ülevaatajate suhtumine sõltub ikka väga autost. Vana japsiga käidi alati vingus näoga ümber masina ja ikka midagi leidsid (kasvõi tule regulli). Saabil tõstsid kapotikaane, kutsusid teisi ka kaema, nägevat sellist (92 kW TiD) esimest korda jne..
Mainis ainult, et jah numbrituled võiksid põleda .. (Ussitand pesadega oli Trionicul hulka pusserdamist :notworthy: )
Kasutaja avatar
foxer

Ise olen käinud juba kolm aastat Suur-Sõjamäel ülevaatuses, vene mehed, aga eesti keeles saab vabalt hakkama.
Esimene kord sain puhtalt läbi, teine aasta ootasin tunnikese ära, siis katsuti auto läbi, öeldi, et pidurid nõrga võitu, aga me raha ei võta nii pika ootamise peale, tule uuesti kui korras.
Kolmas ehk see aasta ka ühe läbi põlenud tulepirni pärast põdema ei hakatud (noh mootori CO oli üle 10 elektroonika vea tõttu).

Kuna tegemist on tööstuspiirkonnaga, siis enamik autosid kipuvad diislid olema ja bensukaga saab tavaliselt kiiremini läbi, kuna diisleid kontrollitakse eraldi boksis :)
Trionic
Saabiguru

Oma praeguse liikuriga esmasel üv`l käies unustati üldse midagi kontrollida-
konsiilium käis ümber masina ja jahus id omavahel,kuni paprid pihku pisteti mulle...
Emmerich

Algselt postitas: Trionic
Bussipargi juures Termaki üv.punktis olen ise ja kümned tuttavad oma Saabidega käinud aastaid,seal Kalevi nimeline
vend,kel ka mingi saabipisik veres,kuigi aastaid seda marki juba ei tarbi.
Kas see üv. on päris TAK-i territooriumil või kusagil kõrval.
TAK-i territooriumil asuvas punktis oli kah kunagi SAABiaustajast tüüp:)
¿_ __ ' ' )
( . ( . ) /|/|
LC___ @
¿___, ) (
Kasutaja avatar
jack

Tallinnas on Ehitajate teel Õismäe kõrval ka miski suhtkoht uus ülevaatuspunkt.
On's kellelgi tollega kogemusi?
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
vaga

Kui sa mõtled seda spordiklubi kõrval olevat, siis olen sääl käinud ja läbisin edukalt, vaatamata sellele, et käsipidur praktiliselt ei töödanud~17%. Oli suhteliselt ontlik vene mees ja teenindus OK.
Esimest korda nägin, et ülevaatuse käigus kontrolliti pidurivedelikku, mis paluti mul ära vahetada...keemistemp. pidavat liiga madal olema:freak: Oskab keegi seda kommenteerida:?
maxuud
Auto:

[/quote]
Kas see üv. on päris TAK-i territooriumil või kusagil kõrval.
TAK-i territooriumil asuvas punktis oli kah kunagi SAABiaustajast tüüp:) [/quote]

See asub key ehituskaupade ja veho keskuse vahelt läbi sõita, miuarust norm koht, sain seal oma vana klassikuga kunagi läbi.

Ehitajate tee omas (hind 500,-, kordusülevaatus tasuta) käisin nüüd hiljuti, ei saanud läbi, vead olid: CO, katkine sumpa tagumine pool, lähituli, ääretuli, tagumise stabika puksid, sarniir, kontrollis see vene mees, ütles et CO ei mahu kuidagi piiridesse ära ning väljatrükki ei saa ka väänata. Vahetasin siis sumpa tagumise poole ja muud puudused nii nagu kirja sai pandud lehele ja käisin kordusülevaatusel, vaatas vanem eesti mees, CO mahtus vaevaliselt piiridesse ja sain ikka läbi. Järgmine aasta otsin vist uue koha kuhu minna või siis tuleb autoga rohkem tegeleda ;) Hea on see, et see punkt on avatud tööpäeviti kuni 19.00, laupäeviti kuni 15.00

Suur-Sõjamäel käisin ka kunagi, ei saanud läbi, ei mäleta mis viga oli :red:

TAK -is olen läbi saanud, seal oli kunagi see Saabidest lugupidav härrasmees, enam pole seal aastaid käinud, ei tea.

Aga kokkuvõttes arvan, et kui auto on bro, siis pole vahet kuhu lähed tegema, kui ei ole bro siis kukud igal pool läbi.

Ja mis valemiga sõidavad linna peal ringi roosteussist räbaldunud kaubikud ja muud kahtlase olemisega liikurid vot see on küsimus suurele ringile ja politseile.
Gunn

Sai 10 päeva tagasi käidud Kadaka pst-l Kannu pubi taga olevas kohas. Öeldi ainult, et käsipidur on veidi nõrk (mida ta ka tegelikult on), kasseeriti 500 krooni ja ulatati tehniline pass, kuhu vastav tempel sisse löödud. Kogu lugu ei võtnud veerandit tundigi (laupäeva hommikul olin ka ainus klient) :eureka:
Vasta