Algselt postitas: ivomets
ma ei kujuta ette aerosooliga seda toimingut
noh, ega ta siis pea olema nagu aerosoolvärv.. Survestatud pudel lihtsalt, et lihtsamalt kätte saada kraam, muidu ilmselt jookseb nagu hambpasta oma tuubist..
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Kokkuvõte Würthi kataloogis olevaist eri karva silikoonidest:
Värvus Temperatuuri-taluvus Kasutuskohad Kood
Must -60°C …+260°C, lühiajal. +315°C Toitesüsteem, veepump, õlipump, laagrite kaaned, termostaadi korpus, õlivann, hooratta korpus, katuseluuk 0893-321 1
Punane -60°C …+315°C, lühiajal. +370°C Mootori korpused ja äärised 0893-321 2
Sinine -60°C …+260°C, lühiajal. +315°C Klapikambri kaas, hooratta korpus, toitesüsteem, õlivann 0893-321 3
Värvitu -60°C …+260°C, lühiajal. +315°C Lampide korpused, elektriliidete tihendamine, kereosade tihendamine 0893-321 4
Aga need on 200 ml kaupa pakitud, mida reeglina korraga ära ei kulu (aga kaua see avatuna säilib?) ja hinnaklass seal 40 euro kandis (ühelt Soome võrgumüügilehelt), seega võiks keegi targem ütelda, mis puhul tasub neist mõnda kasutada ja millisel juhul eelistada näiteks hoopis väiksemas (80 ml) pakendis tihendiliimi kasvõi sealtsamast Würthist, tsiteerin:
Tihendliim DP 300
• Ei kivistu.
• Kasutatakse mh. mootorite, veepumpade, käigukastide koostamisel.
• Kindel tihendus kuumades ja tugeva vibratsiooni all olevates kohtades.
• Temperatuuritaluvus +300°C.
• Eriti hea keemiline püsivus, püsib elastsena.
• Ei vanane, piiramatu ladustamisaeg.
• Lihtne paigaldada otse tuubist. Ei valgu.
• Asendab pabertihendid.
• Värvus: sinine
• Silikoonivaba
Kood 0890-100 048
(tsitaadi lõpp)
Ja ma ikkagi ei saa nüüd aru, kus siis ikkagi algab spetshermeetik, mida tasub kasutada ja lõpevad silikoonid, mida mootori juures tuleks vältida, sest Würthi super RTV-d on ju kah silikoonid?
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB!
minu kogemus ütleb, et suurt vahet pole mida silikonidest/hermeetikutest kasutada, hoopis tähtis, et kasutada neid vastavalt juhendile!!
et ikka pinnad eelnevalt ülipuhtaks, näiteks nitrolahustiga, siis mögin peale ja siis ..... tuleb lasta kuivada.-.... ennem kui kokku pista.
aga tihendimaterjalist tihendiga tundub võimalus eksida kõvasti väiksem.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Häda on selles,et tavaline nn."silikoon" on üliagressiivne alumiiniumi vastu.Kui loed lääne foorumeid-Jaguar,Volvo,Ford,etc. antiikmasinatest,siis need vennad tõmbuvad,kui katkust,tavasilikooni nime kuuldes turri.See Würth`i survepakendis RTV-silikoon on mingi naljaka koostisega.Tavasilikoonile omaseid komponente seal pole.Väga hea kraam:notworthy: .
Saab kasutab kaante tihendamisel mingit punast liimi,koodiga GM 90297970.Vanasti oli tootjaks Loctite,arvan,et ka nüüd,kuid tootja tootekoodi hetkel ei suuda leida(selle olen siia foorumisse kunagi ka üles pannud).Selle aine suurim eelis on,et seda võib kanda ka õlistele pindadele.Aine ei voola,kõvastub AINULT kokkusurutavate pindade vahel.Suur temperatuuri- ja vananemisevastane taluvus.Pindade vahelt väljapressitu jääb elastseks,seega ei pudene kusagile filtreid-sõelu ummistama.
mina usun ka seda juttu ja see tihend on Loctite 518. Vähemalt ingliskeelsetes foorumites on kiidetud.. Silikoone olen ütitanud vältida peale selle tihendi leidmist ja siiani on edukalt asendanud ka pabertihendeid...