ESK Fotokonkurss 2011 / Kalender 2012 - KOMMENTAARID

Pilt on tuhat sõna (ilusad ja huvitavad SAAB'i pildid)
Vasta
teager

Niih, lükkame jälle asja käima :)

Tänu herr. Cyberi häkkimisele on fotogalerii nüüd seotud foorumi kasutajatega. Seega - hääletada saavad ainult foorumi registreerunud kasutajad JA IP pettustel on lõpp ning iga kasutaja saab igat pilt hinnata ainult 1 kord. Enda kord juba antud häält pildile tagantjärgi muuta ei saa.

Lisaboonusena on nüüd juures võimalus pilte kommenteerida. ;)

Kõik toimub endiselt tuttaval aadressil - http://www.saabiklubi.ee/fotoalbum/
Sealt tuleb end sisse logida, suunatakse foorumi, kus kasutaja autoriseeritakse enda tavalise foorumi parooliga. Kahjuks foorum tagasi fotoalbumi lehele ei suuna, seega fotoalbumi link tuleb uuesti avada. Kui sisselogimisel annab foorum veateate, siis tuleks korra brauser küpsistest puhastada.

Aga nüüd tuld :gun:
Talv on meeletu, nädalavahetus ees - kaameraga jahile!

terv, teager
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Põhimõtteliselt, kui olete juba foorumis sees, siis üleval servas "Fotoalbum" lingile vajutades, tehakse teine aken lahti ja oelte juba sisse loginuna albumis. Kui esimese hooga ei avane, siis cookied prügikasti ja uuesti sisse logida ja siis peaks hea saama.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Vägev! Kommenteerimise võimalus on ka hea, sest kriitika on edasi viiv jõud :thumb:
Ühe sõnaga äärmiselt meeldiv.

Aga kuhu jääb sel korral aasta Saabi valimine? :eureka:
teager

Vägev! ...
Aga kuhu jääb sel korral aasta Saabi valimine? :eureka:

No problemmo, valime ära :thumb:

Ongi hea uus süsteem proovile panna.

Hääli kogume 24nda kuupäevani, 25ndast läheb juba jaanuari hääletus lahti siis.

Otselink on SIIN

terv, teager
teager

Viimase 12h jooksul on ainult 1 inimene viitsinud hääletada. Ülikõva :thumb:

terv, teager
iisak

Andke andeks aga mina ei saanud sellest sisselogimisest aru.
Muidu hääletaks ka ise:head:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Las ma arvan, sa oled tavaliselt kogu aeg sisse loginud foorumisse? Sel juhul peaksid sa kustutama kõik saabiklubi.ee cookied ja uuesti foorumisse sisse logima, peale seda peaks toimima ka automaatselt logimine albumisse.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
teager

Las ma arvan, sa oled tavaliselt kogu aeg sisse loginud foorumisse? Sel juhul peaksid sa kustutama kõik saabiklubi.ee cookied ja uuesti foorumisse sisse logima, peale seda peaks toimima ka automaatselt logimine albumisse.

Juba juhendatud ja tehtud :)

terv, teager
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Üks väike keeleline märkus - eesti keeles on olemas rõhtkaader ja püstkaader, reeglites on praegu, tsiteerin:
"Foto peab olema „Landscape“ kujul."

Kas on seda võimalik veel muuta?

Teine küsimus veel, kas kaadri küljesuhe tuleb kalendrisse 2/3 või 3/4?
Miinimummõõdud 1600x1200 viitavad justkui 3/4 küljesuhtele, samas on fotograafias levinuim siiski 2/3 suhtega kaader. Oluline detail juba enne pildistamist teada, sest hakates hiljem 2/3 pilti lühemaks või 3/4 pilti madalamaks kärpima, võib pildi kompositsioon ikka täiega metsa lennata.
Lähtudes lühema külje punktide arvust tuleks 2/3 küljesuhte puhul miinimumõõtudeks 1800x1200.
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

keeleliselt saab ikka parandada.

2/3 vs 3/4 ... no kalender on A3, pilt sellest pool ehk A4..:) A4-ja suhtarv jääb kuhugi nende kahe vahele..:) rohkem küll sinna 3/4 kanti (3/4 = 0.75, 2/3=0.666... ja 210/297 = 0.70707...)
Pilt
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Muide, 0,66666 ja 0,70707 vahe on väiksem kui 0,70707 ja 0,75 vahel :)
vastavalt 0,04041 ja 0,04293
seega pigem ikka 2/3 poole :P

Ma ise eelistan küll 2/3 kaadri juurde jäämist - kui vähemalt osadele tänapäeva uutele 3/4 formaadi kaameratele saab juba pildistamisel ütelda, et tahad 2/3 kaadrit, siis seda ta ka näitab ja teeb(nt Olympuse E-seeria), paraku mitte kõigile odavama otsa 3/4 taskukaameratest (nt Canon PS A2100) ei õnnestu seda määrangut panna.
Canoni või Nikoni peeglitele, mis kõik 2/3 kaadritega arvestavad, seda paraku ei pruugi saada selgeks teha, et tahad 3/4 kaadrisuhet, kuigi on igasugu muid peeneid võimalusi olemas.

Ja kaadriformaatidest veel - äkki peaks panoraami tegemise ka reeglitest välja viskama, sest see ei ole kalendri jaoks sobiv formaat?
teager

Üks väike keeleline märkus - eesti keeles on olemas rõhtkaader ja püstkaader, reeglites on praegu, tsiteerin:
"Foto peab olema „Landscape“ kujul."
....

Ja kaadriformaatidest veel - äkki peaks panoraami tegemise ka reeglitest välja viskama, sest see ei ole kalendri jaoks sobiv formaat?

Mhh, ma küll nii harimatu, et ei tea, mis on püstkaader või rõhtkaader? Kumb see siis vastab "Landscape" 'ile?

Panoraami roogime siis välja reeglitest :) Eelmine aasta vist ei saadetud ka ühtkit panoraami, seega vaevalt kellelegi liiga teeme.

terv, teager
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Rõht- ehk pikali kaader vastab inglise "landscape" 'ile, püstkaadri vaste on "portrait", ehk kui otse tõlkida, siis maastiku- ja portreekaader, aga need on mõlemad kohmakamad.
Pealegi on väga palju ilusaid maastikke pildistatud püstkaadritena ja portreesid jälle rõhtkaadritena, seega on otsetõlge minu meelest ka sisult tühi, et mitte ütelda eksitav.

Täiendus:
Võõrsõnadena on muidugi kasutusel ka horisontaal- ja vertikaalkaader.
Kusjuures huvitaval kombel sõna püstkaader on vähemalt netimaailmas hoopis kasutatavam kui rõhtkaader. Ma jäin esimesel hetkel kohe mõttesse kui rõhtkaadrile vaid üks, aga püskaadrile hulgi (üle 7500) otsinguvasteid tuli, et mida siis rohkem kasutatakse - sõna "horisontaalkaader" (üle 2600 vaste) ei meenunud esimese hetkega.
teager

Reeglid uuendatud.

terv, teager
teager

Lisaks Iisakule on veel 6 inimest ära õppinud, kuidas küpsisepuru brauserist eemaldada Pilt

terv, teager
teager

Esmaspäeva õhtuni siis ;)
Ootame pilte ja hääli

terv, teager
teager

Enipadi? Kell kukub varsti :P

Eelmise aasta parima pildi valimine on siin

terv, teager
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Aga hääletaks siis jaanuari fotosid??
Pilt
Kasutaja avatar
CrasherFox

Samunegi et... mul ehk midagi kah silma vahele jäänud, kuid kuidas selle eelmise aasta pildi valimine siis käib? Saab seal kusagil oma hääl anda või mis värk on?
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Samunegi et... mul ehk midagi kah silma vahele jäänud, kuid kuidas selle eelmise aasta pildi valimine siis käib? Saab seal kusagil oma hääl anda või mis värk on?
Läbi juba..:) Hiljaks jäid.
Hääli kogume 24nda kuupäevani, 25ndast läheb juba jaanuari hääletus lahti siis.
Pilt
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Juhin tähelepanu kommenteerimise võimalusele! Nii mõnegi pildi hindamise juures olen tahtnud midagi öelda, põhjendada oma antud hinnet pildile jne.
Nüüd on see võimalus olemas!
Ärge häbenege! Piltnikul on ka negatiivsest kommentaarist rohkem rõõmu kui tähelepanuta jäämisest.
teager

Nonii, 3.5h jäänud aega veel oma hääl anda jaanuari lemmiku poolt.

Siin pingerida

terv, teager
teager

Tuleb veel mõni klõps veebruari? Täna õhtuni nagu saaks veel saata...

Jääralil vist olid kõigi kaamerameeste akud ära külmunud, ei ühtkit pilti sealt :(

terv, teager
teager

teager

Kas ma juba mainisin, et täna viimane päev veebruarikuu piltide poolt oma hääl anda?

Veebruarikuu pingerida

terv, teager
Vasta