Saab 9-5 SE LPT, 1999, richard [MÜÜDUD]

richard

tänud kes absmooduli infi andsid. Sain sama koodiga, hops peale ja töötab. Kuna näha lahtilõikasmis ja mätsimisjälgi ja töö korralik siis tundub olevat ka taastatud. Sport nuppu näppida ei julge, pole harjund et auto nii hästi liigub :D

vaja uusi tekstiilmatte, pole kummi mees.

edit: panin tcs off, suretasin välja, taaskäivitades jäi offi, mu töötab nagu peab. nupu näppimine ei mõju. kogemusi?
Kasutaja avatar
9-5LPT
Auto: 9-5NG Aero, 2.0 TTid XWD

Rahvast seal oli. Sõitsime terve peipsiääre läbi ja alates kolkjast ripuvad teeääres sibulad. Hulgim kohe. Ja kalurite veesõidukiteks moditud sierrad on erikõvad.

Kui sa karakatitsaid mõtled, siis seal oluliselt kõvemaidki pille kui sierrad, kohalik vaatamisväärsus tõesti talvel :).
Kogenud Aeronaut. :drive:
richard

Rahvast seal oli. Sõitsime terve peipsiääre läbi ja alates kolkjast ripuvad teeääres sibulad. Hulgim kohe. Ja kalurite veesõidukiteks moditud sierrad on erikõvad.

Kui sa karakatitsaid mõtled, siis seal oluliselt kõvemaidki pille kui sierrad, kohalik vaatamisväärsus tõesti talvel :).

neid jah. lootsin isegi rohkem näha aga kahjuks ei hakanud silma. ilmselt rohkem külavahel paarutades oleks leidnud ja noh suvel ilmselt ära peidetud :)
richard

Vabandan topeltposti eest aga ehk keegi targem näeb:

Peale absmooduli vahetust:

Kõik töötab - cruise, spido jne.
V.a. TCS, ehk põleb armatuuris TCS OFF.
Ok, muidu oleks suva, ei häiri, aga auti käivitub peale selle tule süttimist väga raskelt ehk mõni sekund tuleb ikka käiata et läheks. Pöörded tühikäigul samad mis enne ehk normis. Auto liigub normaalselt ja ükski muu tuli ei põle.

Kas on võimalik et uue mooduliga näppides TCS OFF nuppu läks mõni andur mis mõjub ka käivitamisel või tuleb midagi muud otsida? Pole hetkel aega kuskile spetsialisti juurde minna, pikad tööpäevad. Sixpack soolas kui saab siitkaudu jälile. Tänan ette.
iisak

Kas "uus" moodul on TCS-ga auto pealt pärit?
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
richard

Kas "uus" moodul on TCS-ga auto pealt pärit?

Tootekood on täpselt sama ehk siis 0273004451 (vist oli nii). Aga kontrollisin mõlema koodid ja klapib. Ehk siis eeldan - sama tootekood sama varustus?

Sest esimest korda käivitades TCS OFF ei põlenud, vajutasin nuppu hakkas põlema, suretasin välja, panin käima ikka põles ja siis nüüd täna hommikust käivitub raskelt.

9-5 99a pealt tirit muidu moodul maha, ainuke vahe et doonoril manuaalkast.

edit: nuppu vajutasin kuna kohapealtminek TCS OFFiga tundub olevat erksam.

EDIT: Updeit - kuna olen õli suhtes alati skeptiline olnud ja tuli meelde, et pole seda natuke aega kontrollinud siis otsustasin seda teha - kummalisel kombel oli alla miinimumi. Kallasin juurde. Ta sööb mul rõvedalt ka peale turbovahetust, küll mitte nii palju. Loiku kusagi pole. Raske käivitus võis olla selle viga või või või....
TCS OFF endiselt peal.
richard

pilti ka vahepeal

Lisatud failid
Viki
SaabiJumal
Auto: Saab 92 1954, Saab 9-5 2005, Transit

tuleb üle progeda. käigukasti erinevus on oluline tegur toimimisel
richard

tuleb üle progeda. käigukasti erinevus on oluline tegur toimimisel

kui keeruline see on ja kes kui palju eest teeb? kas on hullu kui jätabki nii, sest tcs-ist kasu on reaalselt kuskil lumes ja mudsas nätab minu kogemus. ei vitsi teda koguaeg välkja lükata ja saab ka ilma.

täna otsustas saab üllatada. Mõtles, et no mees sõitsid tükk aega ilma spidota, nüüd sõida nii, et ainult see on. ehk siis spido ka lambid töötasid, kadus ära odo, tahhokas, bensunäit, temp ja see pisike tuluke mis näitab käigukangi asendit. autontaaskäivcitus lahrendas mure hetkel. Mida tasub vaadata ja mis seda võis põhjustada?

edit: täpsustus - kadus ka mõlema sidi pilt
laht

Ega sa juhuslikult NIGHT PANELi nuppu ei vajutanud? Lõhnab väga selle järgi..

Aga moodul mine lase tech2-ga üle käia ükskõik, millises tech2-te omavas töökojas. Mina käisin Troostis, võeti selle eest vist äkki 10-15 EURi ja oli korras. Viga peitubki käigukasti erinevuses, vaja suures ECUs ringi progeda.

richard

Ega sa juhuslikult NIGHT PANELi nuppu ei vajutanud? Lõhnab väga selle järgi..

Aga moodul mine lase tech2-ga üle käia ükskõik, millises tech2-te omavas töökojas. Mina käisin Troostis, võeti selle eest vist äkki 10-15 EURi ja oli korras. Viga peitubki käigukasti erinevuses, vaja suures ECUs ringi progeda.

ahjaa, night paneli peale ise ei tulnudki, aga kurat ma ei tea...ei mäleta nagu. Ei oska praegu põhjust ka mõelda miks keset ummikut seda peaksin näppima, aga võibolla vahtisin SIDi pealt erinevaid näite ja läks näpp vastu. Joptvõi :eureka:

Mõtlen praegu kas on mõtet seda progemist teha, auto käitumises midagi eriskummalist küll nüüd ei ole, et see TCS ei tööta...ma nagu väga ei igatse ka.
laht

Mind häiris küll, kui tulekesed koguaeg põlesid. Lase ära teha, tulevikus saad alati nupust ju välja lülitada. Pole nii kallis ka ju, et selle taha asi jääks.

richard

Mind häiris küll, kui tulekesed koguaeg põlesid. Lase ära teha, tulevikus saad alati nupust ju välja lülitada. Pole nii kallis ka ju, et selle taha asi jääks.

mnjah, see nuputoksimine tegelt suvisel ajal jube häiris. talvel on ta hea. Mingi variant võiks olla, et püsivalt saab välja lülitada ja ei lähe sisse kui taaskäivituse teed...
raineys

Mis selles nupu toksimises häirivat on? Ei saa valgusfoori tagant kummivilinaga startida?
Pilt
Kasutaja avatar
9-5LPT

Kellele siis väike kummivilin ei meeldiks :D.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Mis selles nupu toksimises häirivat on? Ei saa valgusfoori tagant kummivilinaga startida?

Näide, halb T ristmik. Raske vahele pääseda, tänu tihedale liiklusele, pidevalt pikad järjekorrad, kes nobe pole, see liikuma ei pääsegi. Nüüd järsem start nii, et TCS peal, hopsti keset peateed poodakse sul kõik kinni ja siis istud ja ootad millal sõber ecu otsustab uuesti tuurid üles lasta. Startides oli pisut teelt eraldunud lahtist pinnast ratta all. Mul käis TCS-i väljalülitamine automaatselt, istud sisse, keerad võtit, vajutad nupule, kiire pilk üle armatuuri, tuli põleb ja siis tõmbasid Drive peale.
richard

No linnas tipptunni ajal peab üldse S ka sees olema, muidu on vahel päris frustreeriv. Sellega reageerib pedaal ikka palju järsemalt.

EDIT: Küsimus: Eile hakkas lambist armatuuri tagant mingit kõrinat kostuma. Kapott lahti > kõrin kuskilt sealt armatuuri kandist tuli ka väljaspoolt kuulates aga sealt pold nii hästi kuulda kuna mootorimürin käis üle. Jätsin seisma toimetasin asjad ära ja kui autosse istusin siis ei kõrisend enam. Nüüd täna tööle jõudes kui korralik soe juba sees oli käisid sellised väiksed üksikud plõksud samast kandist läbi. On tuttav asi kellelegi?
raineys

Aga kui sa kliima välja lülitad, kas ikka teeb seda häält?
Pilt
Toivo

Eile hakkas lambist armatuuri tagant mingit kõrinat kostuma..

Nn. kliima siseringluse klapp/ajam võib sellist häält teha. Kui kinni jääb siis võib klõpsuma hakata. Pane süüde sisse ja paar korda siseringluse peale, vaata kas teeb mingit häält.

EDIT: Pigem see on mingi muu õhuringluse klapp kuskil. Vaevalt ta ise AUTO peal õhuringluse viisi vahetab. Mul oli samade sümptomitega lihtsalt siseringlus klapp kinni jäänud aga see võib ka mingi teine olla.
richard

Eile hakkas lambist armatuuri tagant mingit kõrinat kostuma..

Nn. kliima siseringluse klapp/ajam võib sellist häält teha. Kui kinni jääb siis võib klõpsuma hakata. Pane süüde sisse ja paar korda siseringluse peale, vaata kas teeb mingit häält.

EDIT: Pigem see on mingi muu õhuringluse klapp kuskil. Vaevalt ta ise AUTO peal õhuringluse viisi vahetab. Mul oli samade sümptomitega lihtsalt siseringlus klapp kinni jäänud aga see võib ka mingi teine olla.

kusjuures "vaevalt vahetab"....vahetab küll.
Ma olen lambist märganud vahel, et siseringlus on peal. Küll ei ole tähele pannud kas kohe peale käivitust või mitte, aga mingitel tingimustel on see kuidagi peale sattunud :)
Aga proovin, tänan.
richard

Ülevaatusel selgus, et summuti vajab natuke keevitust keskmise püti juurest. Muu oli tiptop, tssiteerides ülevaatajat. :) ühtlasi võib teada anda kui keegi nv keevitada saab. tasu eest muidugi.:beer:
iisak

Usu mind-seal ei ole sellel "paberil" enam midagi keevitada.
Osta uus "pütt" ja unusta edasised mured.
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
richard

Püti saab korda hetkeseisuga.

Vahepeal muude tegemiste vahel sai prooviks uued külgmised suunalambid tellitud. Vaatab kuidas sobivad (kroomäärega oleks ilmselt paremad)

Lisatud failid
Kasutaja avatar
9-5LPT

Ohh, ma just vaatasin omale ka igasuguseid vidinaid ja need jäid mulle ka kuskil silma, eesti satun siis katsetan ära mis mulje jätavad!
richard

Ohh, ma just vaatasin omale ka igasuguseid vidinaid ja need jäid mulle ka kuskil silma, eesti satun siis katsetan ära mis mulje jätavad!

alvadi.ee näiteks. eimaksa muhvigi.
Vasta