01.11. SAABI SYGISRALLY

Ühised tegemised
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Seda vist on juba ka tehtud siin üsna mitmel korral..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Laupäeval tekib tsükloni kaugenedes saabunud külmemas õhus kõrgrõhuala. Saju tõenäosus väheneb. Lääne- ja loodetuul nõrgeneb, õhutemperatuur langeb veidi.
Pühapäeva öösel on mandril vaikne ja kerge miinusega. Päeval läheb pilve ja Lõuna-Eestist algab uus sadu lörtsi või lumena.

Ilmaga tundub vedavat..:D
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Cyber
Laupäeval tekib tsükloni kaugenedes saabunud külmemas õhus kõrgrõhuala. Saju tõenäosus väheneb. Lääne- ja loodetuul nõrgeneb, õhutemperatuur langeb veidi.
Pühapäeva öösel on mandril vaikne ja kerge miinusega. Päeval läheb pilve ja Lõuna-Eestist algab uus sadu lörtsi või lumena.

Ilmaga tundub vedavat..:D

Tundub jah, et läheb nii hulluks, et peab juba plätade sisse sokkide asemel põlvikud sokutama!!!
Iga ratas veab and then some!
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Endiselt olen huvitatud transpordist ürituse toimumise kohta ja tagasi Tallinna. Kui kellelgi mõni vaba koht autos, siis oleks super.
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: vmaster
Endiselt olen huvitatud transpordist ürituse toimumise kohta ja tagasi Tallinna. Kui kellelgi mõni vaba koht autos, siis oleks super.

No ehk isegi midagi saab välja mõelda!!! :o
vmaster
Saabiklubi liige
Kontakt:

Algselt postitas: IFF

No ehk isegi midagi saab välja mõelda!!! :o

Oleks igati tore :)
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

vot sellise kena raamitud seinapildi ja sellega kaasneva auhinna saab endale keegi pedestaalile jõudnutest!

ning muidugi iga osaleja saab JAAGU poolt disainitud kena diplomi!

Lisatud failid
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
vallikas

Ivomets, tõesti vinged auhinnad. Ma panin raha nüüd lõpuks lendama.

Kas kalapüügihuvilisi (võimalusi vast ikka leiab) ka enne instruktaaži on? Ma saaks võtta kaasa oma 5,7 m käsiõnge ja võimsad vihmaussid ja enda spinningu-landimajanduse, tonkasid saab ka ehitada, kui keegi teab, mis püügivahend see on.

Ivomets, seal on vist mingi paadisadam, kus saaks õngitseda või minnakse paadiga avavette ja mis see maksab lisaks? Ma ise saan pükstega merest ka lantida. Aga mul püügiks aega ainult enne orienteerumist, no näiteks nii kella 11 alates.

Kalapüügist on väga vähe juttu olnud siin teemas. :D Kas oleks keegi käpp kellega kalastada enne Sygisrallyt?

PS: suure tõenäosusega lähen reede õhtul kell 18 Balti jaamast Pärnu poole täitsa üksi, kui keegi tahab peale tulla. Öömaja ei paku:P
Kasutaja avatar
cilpkonn

Oi kalastamine on tore... suvi otsa sai Pärnu jõge tulistatud küll landi küll tonkadega, küll käsiõngega, ent suurimateks saakideks jäid paar poolekilost latikat kevadepoole ja ahvenad :( Mis puutub aga 1.11. osalemisse, siis paraku käivad sellel päeval hoolsad ettevalmistused pisipoja 2. aasta sünnipäevaks ning jääb tulemata, kuigi mõte oli.. (Mitte et ma oleks kõigist kokkutulekutest hoolsalt osa võtnud :wall: )
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

sealt natuke pärnupoole on pikkade pykstega võimalus ikka havi saada kyll.
alles eelmisel nädalal parte piiranud jahimehed rääkisid, et jalgade vahelt lausa läbi ujusid.
a muidugi ööbimiskohast ca 500 m kaugusel on väike mõnus paadisadam, kus õnge ja tonkaga võib proovida.
ja ööbimiskophast ca 3...5 km edasi saaks ka paati 170 kr/päev.
muidugi see teine teema ja teinekord võib sinna minna. mul nyyd mootor ka olemas.
samas sealt samast kalastustalust vist saab ka paati laenutada... aga sellega pole mahti olnd tegelda . sry.

aga andke veel teada, kes võidu sõitma tulevad!
kõiki osavõtjaid ootab ees selline diplom, kuhu peale saab ka NIMI märgitud. Diplomi kavand JAAGULT!!:headbang:

Lisatud failid
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
vallikas

Algselt postitas: ivomets
sealt natuke pärnupoole on pikkade pykstega võimalus ikka havi saada kyll.
alles eelmisel nädalal parte piiranud jahimehed rääkisid, et jalgade vahelt lausa läbi ujusid.
a muidugi ööbimiskohast ca 500 m kaugusel on väike mõnus paadisadam, kus õnge ja tonkaga võib proovida.
ja ööbimiskophast ca 3...5 km edasi saaks ka paati 170 kr/päev.
samas sealt samast kalastustalust vist saab ka paati laenutada... aga sellega pole mahti olnd tegelda .

Perenaise käest ei saanud midagi teada ja tema mees, kes kala püüab, on Kiievis. Seega pole mõtet sealt pommida, kel tõsine kalapüügisoov on (arvatavasti olen ma ainuke :), aga ikkagi)

Paat pidi vees küll olema, hinda ma ei küsinud, aga ei usu, et see kodulehe inff tõele peaks praegu vastama ("paadisõit hinnaga 500 krooni üks tund").

Ühesõnaga, kui miskit teada saan, siis kirjutan, praegu mõte kisub sinnapoole, et spinninguga lähen harvaesinevat lõhet/meriforelli püüdma või sealsamas haugi-ahvenalandi otsa panen või siis Munalaiu sadamas tonkad vette. Samas oleneb kõik ka ilmast.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

some guests are planned to participate with a new built Verona green Saab 96 1973 :thumb::thumb:

nii et on mida oodata!
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

praegu tulin just ja käisin sõitsin kogu võistlusraja läbi. kontrollpunktid olid kohapeal alles.
Taas sattusin täiesti vihmaga sõitma ja tunda andis , et rada on libe! eriti kruusast kõrval metsateede peal, kus maas lehed ja okkad. Samas olid ka mõned suured veeloigud mis ulatusid yle tee. Aga muidu täielikult täiesti läbitav oli.
Yhesõnaga ärakulunud suvekummiga rajale ei saa ja sellisega niikuinii sõita ei tohi!
trassi pikkuseks sain 160 km. aga see võib muidugi varieeruda, vastavalt valitud sõidutrajektorile.
tundub, et 3 tunniga kõiki KP sid siiski võtta ei jõua. aga ei alahinda ka võistlejaid. äkki mõni jõuab?
KÕIK TÄPSUSTUSED TULEVAD INSTRUKTAAZI AJAL KELL 14.30.

edit:
veel nägin nelja kitsepaari. seda enam neid võib näha laupäeval, kui osa sõidust jääb pimeduse katte alla.
Kasutaja avatar
vallikas

praegu tulin just ja käisin sõitsin kogu võistlusraja läbi. kontrollpunktid olid kohapeal alles.
Taas sattusin täiesti vihmaga sõitma ja tunda andis , et rada on libe! eriti kruusast kõrval metsateede peal, kus maas lehed ja okkad. Samas olid ka mõned suured veeloigud mis ulatusid yle tee. Aga muidu täielikult täiesti läbitav oli.

Kas sõitsid 96-ga? See metsateede asi on ikka nii, et sama teedpidi kust sisse oled keerand ei pea ju tagasi tulema:? (kui keegi vastu ka veel samal ajal tuleb:nono: ), ümberkeeramine on nii siga raske saabiga pinnaseteel, ma olen kalal käies ühe korra tavalise pinnasetee peal ümber keeramisega täielikult tee ära lõhkunud, et omal jõul kuidagigi välja nikerdada...

EDIT: tuleb vist 195 suve asemele sügava mustriga 185 talv alla panna :evil:
IFF
Saabiklubi liige

Yhesõnaga ärakulunud suvekummiga rajale ei saa ja sellisega niikuinii sõita ei tohi!

Täpselt sellepärast, mul juba talve rehvid all ongi.

Tundub huvitav laupäev tulevat! :notworthy:
romza

Sain ka täna talvepapud alla saabile :head:
romza
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

Algselt postitas: vallikas

See metsateede asi on ikka nii, et sama teedpidi kust sisse oled keerand ei pea ju tagasi tulema:?

on nii ja naasugust varianti ja kõik sõltub ikkagi ekipaazi otsusest valida tee.
on ka keelumärke, neist peab kinni pidama! samas on need punktid ikkagi leitavad teist teed kaudu.

( see on juba liiga konkreetne vihje)
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Kuidas nende pimedusse jäävatega on? helkurribad vms on loodetavasti olemas? Kuidagi peab ju pildil ka vajalik koht eristatav olema, muidu võib ka suva metsa taustal pilti teha..:D
Pilt
mart284
Iks-mees
Auto: Saab
Kontakt:

wow

Tundub, et minu esimene orienteerumine tuleb üsna raske:D
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Mart284, ära muretse, asi on kindlasti läbitav kõigile, ka algajatele (me eelmisel aastal saime Läti üritusel teise koha vaatamata sellele, et olime esimest korda ja täiesti võõras riigis ja keskkonnas..:) ). Panustada tasuks kaardilugemisoskusele ja tähelepanule! See pildi järgi vajaliku asja leidmine võib üsna paras pähkel olla..:)
Pilt
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

enamus asju on ikkagi väga konkreetsed ja neile saab päris ligi, et pildistada.
muidugi tuleb autost välja minna (aga mitte eriti kaugele). ja välguga pildistades jätkub välgu tugevusest ju healjuhul kuni 4 meetrini. mõni koht on, kus paarkymmend meetrit ehk jalutada võiks, et head pilti teha.

tugev taskulamp aitab kindlasti asjade leidmisel.
luup kaardi vaatamisel.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Parema mõõtkavaga kaarti siis ei olnud võtta? Tapaks vähem silmi sõidu ajal.
luup kaardi vaatamisel.
Pilt
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

Algselt postitas: mart284
wow

Tundub, et minu esimene orienteerumine tuleb üsna raske:D

kuna enamusele tuleb see asi esimest korda, siis olen sellega arvestanud.
tähtsam on saada täislaksuga fiiling ja positiivseid emotsioone!
seepärast on kasulik osaleda, et saada kogemusi ja asjast ylevaadet, et järgminekord teeks juba veits keerulisema...
vmaster
Saabiklubi liige
Kontakt:

Kahjuks jääb tulemata :( Hoian pöialt, et teil vägev üritus tuleb :thumb:
Kasutaja avatar
vallikas

Kahjuks jääb tulemata :( Hoian pöialt, et teil vägev üritus tuleb :thumb:

Kui asi transpordis, siis peab lahendus leiduma (!!), kui ei, siis kahju, et nii.
Vasta