Hüdrotõukurite vahetus- kuidas?

Tonnised ja nende mured
konks222
Auto: SAAB 9-5 2,0 141KW SAAB 9-5 AERO 184KW sed. SAAB 9-5 AERO 184KW univ.

Otsi kusagilt hüdraulika jura müüvast poest õigete mõõtudega rõngas .Minuteada peaks neid olema igasugustes mõõtudes.
olaviv

Selle veepumba tihendiga olen isegi hädas olnud. Kui ma nüüd õieti mäletan, siis sai seda vaid koos pumbaga osta. Mina lihtsalt enamvähem mõõtude järgi otsisin poest sobiva kummirõnga. Aga ka sellest ei piisanud - vana jahiutusvedelik oli pumba korpuses tihendipesa ära söönud. Siis tegin pesa silikooniga kokku, tihend peale ja kuivama. Igavene jama tõesti selle väikese tihendiga aga vedelikud on vaja pidama saada, midagi pole teha.
Mina ei riskiks ise liimitud tihendit sinna panna. Seal tekivad suured temp. kõikumised ja liim ilmselt ei jää kauaks pidama ja hakkab vaikselt lekkima taas.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Ei hakka lekkima. Seda on tehtud küll ja küll. Autoteenindused teevad isegi seda. Seal kus mina tööl olin ei tulnud mitte ükski auto probleemiga tagasi, et: "Mul siit lekib!" See liimimine toimib väga hästi. Teades super attacki liimimis võimet, siis parim näide on mingi kohvi tass, sang on ära murdunud ja liimid tagasi. Tuhkagi ta sul ära kukub uuesti. Seal ka kenad temperatuuri kõikumised.
Trionic
Saabiguru

Isegi automaatkasti kunnid meisterdavad valedest O-rõngastest õigeid liimimise teel,et vältida ülikallite tihendikomplektide ostmist,kui vaja ainult mõnda rõngast.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

aga kummi liimimiseks on õige liim.
myygimees käis kodus ja näitas: lõikas ca4... 5 mm läbimõõduga rõnga katki, liim vahele ja 10 sek pärast sikutasime..... katki ei sikutand.
ja liimid firmast novatio; www.novatiobaltic.ee
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
triibutu

Lihsalt hoiatuseks, et SuperAttack hakkab kuumaga lagunema. Oma 1/8 mõõdus monsteri CA-ga velgedele liimitud rehvid saab hiljem maha neid 15-20 min vees keetes. Peale seda on CA juba nii rabe, et sõrmede vahel mudides pudeneb laiali.
Iseasi kas see juba kord paika pandud tihendi jaoks enam oluline on, ega tal sealt enam kusagile minna pole.
olaviv

Tavaline super-attack on kuivanud peast jäik ja suht habras. Kohvitassiga pole probleeme - see on jäik materjal. Too veepumba-toru liide aga nihkub kuuma-külma tsüklis, lisaks veel mootori vibra. Et see jäigem liimimise koht ei pruugi vastu pidada. Muidugi, kui on selline liim, mis kuivanult elastne jääb siis ei ole probleemi.
Ega ma väida, et liimimine üldse ei tööta, lihtsalt tuleb õige liimiga ja õieti liimida :)
Kasutaja avatar
doctort

Täna siis võtan asja ette kuna leidsin garaasist hunniku kummitihendeid. Plaan võtta veepump küljest ja siis see ava seest silikooniga üle teha ning hiljem toru koos tihendiga sisse. Loodan, et siis jääb piisavalt tihe
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

ära krt jama selliste kohtadepeal silikoniga. proovi ikka ilöusti asju teha.
jääd teepeale ka veel kuskil kui su silikoni puruks surve surub.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
olaviv

Kui veepumpa monteerid, siis ole ettevaatlik, et ei rikuks tihendeid, mis on pumba ja ploki vahelise "toru" peal. Need võivad ka vanadusest väsinud olla.
Kasutaja avatar
doctort

Hakkasin veepumpa eemaldama, olin juba kliimapumba eest ära võtnud ja enamus polte lahti kruvinud kui järsku padrun auto alla kukkus. Läksin siis padrunit otsima ja leidsin ka kadumaläinud tihendi padruni kõrvalt. Tihend oli täitsa kobe panin külge ja nüüd panen jälle kõik tagasi kokku..

Endiselt on soov teada saada mis jubin allpool pildi peal on...
Leidsin selle auto alt ega oska kusagil seda panna.
Pilt
Kasutaja avatar
doctort

Selline küsimus veel, et kas rihmapinguti rulli kinnituspolt käib õigetpidi lahti?
Igatahes jube kõvasti on kinni.
yksheikki
Auto: 9-3 Aero

ei käi, vastupidi keermega on. Vaata siia ka
Kasutaja avatar
doctort

Algselt postitas: yksheikki
ei käi, vastupidi keermega on. Vaata siia ka

Tänud kiire vastuse eest!
Sain rihma peale.
Kasutaja avatar
doctort

Kas ma pean õli kättesaamiseks õlivanni alt ära kruvima? Keerasin selle punni lahti aga sealt tuli väga vähe õli välja kuna ta on õlivanni põhjast ikka tükkmaad kõrgemal.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Siiani on küll ilma õlivanni eemaldamiseta hakkama saadud..:)
http://www.thesaabsite.com/9000/Saab%20 ... change.htm
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
doctort

Algselt postitas: Cyber
Siiani on küll ilma õlivanni eemaldamiseta hakkama saadud..:)
http://www.thesaabsite.com/9000/Saab%20 ... change.htm

Tänud, keerasin valet polti siis. Aga järgmiseks õnnetuseks leidsin, et õlivanni õige polt on juba pealt ümmarguseks keeratud:( Eks homme vaatan mis teen...

Muidu ülejäänud asjad on kõik paigas. Vajab veel õlivahetust ja uut PUNAST tosooli, eks siis näeb kas masin üldse elu ärkab.
Kasutaja avatar
doctort

Kas keegi tark ei oska siis mulle öelda, kust võib pärit olla üleval pool pildi peal oleva jubin?
Ei julge enne masinat käima panna kui teada saan mis jubin too ikkagi on.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Kui keegi pole öelnud, siis keegi ei tea. Värvi järgi otsustades tundub nagu ta oleks õli sees aega veetnud. Õlivõttur on tavaliselt sama tooni. Samas on tundub tal küljes olevat nagu mingi vaakummembraan. Tee rohkem pilte sellest. Praegu ei kujuta ettegi.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Ega sellesse jubinasse juhuslikult mingeid numbreid pressitud pole?
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

jubina nimi on äkki see:

OIL PRESSURE RELIEF VALVE SAAB 9000 1986-1998

juttu ja pilti:

http://images.google.ee/imgres?imgurl=h ... t%26sa%3DN

Lisatud failid
Berg

Samas ta meenutab jubedalt termostaadi termoelementi? Kuigi ta nii lihtsalt ei eemaldu
Kasutaja avatar
doctort

tänud Ivomets.
Nüüd tean kust asi pärit on:)
Kasutaja avatar
doctort

Asi nüüd niikaugel, et üritasin käima panna kuid mootor ei luba isegi. Milles võib viga olla? Enne plokikaane remonti sõitis. Süüte sisse panen siis viskab kompuutrile anti-lock -mis see tähendab?
Midagi valesti ma ei saanud ühendada kuid äkki on midagi kahe silma vahele jäänud...aga mis ?
suur

Algselt postitas: doctort
Asi nüüd niikaugel, et üritasin käima panna kuid mootor ei luba isegi. Milles võib viga olla? Enne plokikaane remonti sõitis. Süüte sisse panen siis viskab kompuutrile anti-lock -mis see tähendab?
Midagi valesti ma ei saanud ühendada kuid äkki on midagi kahe silma vahele jäänud...aga mis ?
Anti-lock on ABSiga seonduv.
Vasta