Natuke fotograafiast ja fotokatest!?!?!?!

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
Garu

Algselt postitas: binleo
Mõtlesin siin endamisi, et peaks fotograafia teoorias end natukene täiendama. Oskab keegi soovitada mõistlikku fotograafia kursust või asutust kus neid läbi viiakse? Eelistatavalt Tartus.

Tartus tehakse ka aga kahjuks ei ole kokkupuudet. Tallinnas on väga hea Eestifoto fotokool
Andrus99
Saabiklubi liige

No näed kui hea soovitus õigel momendil Canoni optika kohta. Olen mingi otsuse teinud, et ostan lähiajal Canoni digipeegli, ilmselt 350D, kuid siiani ei ole optika osas selgusele jõudnud. Tänud krss :thumb:
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Arvestada tuleb et 350D puhul muutub 28-135mm, 44,8x216mm. 45mm jääks minu vajaduste jaoks liiga pikaks
Andrus99
Saabiklubi liige

Algselt postitas: qdwin
Arvestada tuleb et 350D puhul muutub 28-135mm, 44,8x216mm. 45mm jääks minu vajaduste jaoks liiga pikaks

Palun seletage algajale, miks see ulatus niimoodi muutub?

EDIT: Cyberi märkuse peale uurisin kaamerate spetse ja tuleb välja, et 400D puhul ei ole vist seda 1,6 faktorit?
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Mingi teema seoses digikaamera sensori suurusega... ehk kui see sensor oleks seal samasuur kui filmikaader, sii soleks kõik OK. Kuna sensor on pisem, siis pidi vist 1.6-ga läbi korrutama need numbrid, et saada "vastavus filmile". Mingit täpsemat aretust ma teemal rääkida ei oska, aga nii olen aru saanud.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Tubli cyber, matemaatika on õpitud tänaseks.

EDIT: veidi vastavaid illustratsioone:

http://www.dpreview.com/learn/?/Glossar ... zes_01.htm

http://www.photozone.de/3Technology/digital_1.htm

EDIT2: aga sinul, Qdwin, on lingitegemine veel õppimata..:P
Kasutaja avatar
ptrt

Algselt postitas: AndrusFJR
EDIT: Cyberi märkuse peale uurisin kaamerate spetse ja tuleb välja, et 400D puhul ei ole vist seda 1,6 faktorit?
On ikka, 400D sensori suurus on 22.2 x 14.8 mm, mis teeb focal length multiplier'ks parajasti 1,6. Tahad täiskaader-SLR-i, pead Canonitest 5D või 1Ds poole vaatama.
alekok

Teema algatajale 5 punkti.

Omal poolt oskan soovitada, et kui valik on raske siis käi ära Eesti Foto kursustel. Seda soovitan kõigile algajatele. Selle raha eest saad korraliku ülevaate ja algteadmised sellest maailmast üldse.
Ise oman Canon 350 ja kui alguses mõtlesin, et panen paarteist tuhat ja korras siis nüüd saan aru, et teist samapalju ja rohkemgi läheb veel :)

Kes aga väidab, et milleks osta 15 tuhandene kaamera, kui kasutate ära sellest kolmandiku siis vastu argumendina ütleks seda, et palju parem enesetunne on käia poes ja teades, et sa võid osta kõike mida soovid, mitte aga otsida 10 kroonist lõunat. Küll aga ei pea ostma kõike aga see teadmine ongi rahulolu, mida mulle nt meeldib toitma.
Teisisõnu tasub osta aparaat, millest sa kohe välja ei kasva.

Nagu teatud reklaam ütleb "resurssi peab omama"
Vasta