9000 aknaklaasi vedelik kaob

Tonnised ja nende mured
Vasta
andreas

Olen vist raskelt saabismi nakatunud ja igapäevaseks asjalikuks autoks sai samuti Saab- seekord 9000.
Muidu väga vinge masin :head: , midagi halba pole öelda :) .....aga jah, just see üks pisike loll viga, mis praegusel perioodil on tegelikult üsna vastik - nõme on iga poole tunni tagant kinni pidada, et tuuleklaasi sopakihist puhastada.

Tähendab, kui panna sisse liiter vedelikku, siis u. 20 minutiga on ta sealt kadunud.
Kas paagile on võimalik kuskiltpidi ligi pääseda, et lekkekoht kindlaks teha ja kasvõi mingite koduste vahenditega ära lappida ( on paak üldse plastmassist või metallist?)...

homme pärastlõunal oleks vaja veel hakata Riiga kah sõitma.....:mad:

Kui keegi viitsib nõu anda, siis äitah...
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

yks mees ykskord kuskil taeblamaal teadis rääkida sellist lugu, et just nagu praegusel ajal, jõulude ees, jooksis ta saabil klaasipesuvesi maha läbi mingite voolikute, mis esitulede peale vett peaksid viima.
ka olevat seal vahel mingid klapi moodi asjad, kus sees yks kummikile katki olla läinud ja sealt just see vesi maha olla jooksnud.
muidugi naljaga pooleks ytles, et kui talvel kylmaga kasutada tavalist vett, siis leke peatub iseenesest.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
suur

Läbi esitulede pesu voolikute ei tohiks paak muidugi päris tühjaks joosta. Mingi osa peaks ikka paagipõhja jääma.

EDIT:
Aga paak ise on plastikust ja asub parema esitiiva sees. Suunatule tagant peaks seda isegi nägema.

Kas sa leidsid ikka koha ka kust välja voolab? Esitule juurest vaatasid? :P
Nastix

Nende voolikute klapid lähevad tõesti läbi - juhtus ka minul nii. Kui esiklaasile vett lasin, siis klapp lasi teise samasuguse portsu vett läbi katkise klapi mootori peale. Paak ise on plastist (vähemalt minul). Troost Autos maksid sellised klapid 50 EEK tk ja asi korras. Enne imestasin isegi, et miks paak nii kähku tühjaks saab. Põhimõtteliselt peaks nikerdades olema võimalik ka ilma klapita ühendused teha - kuid ma ei oska arvata, kas see mingit moodi süsteemile tervikuna mõjub.
epsum

Oma vanal tonnisel oli sama häda - ja põhjuseks seesamunegi klapp, millest vesi lahmas tuledepesurite peale - ise kiiresti parandasin lihtsalt nii, et tuledepesuritele mineva vooliku sidusin kokku.. jäi aint aknapeale purskama.
andreas

Tegin katseid. Kui panna vedelik paaki ja mitte midagi teha, siis ei leki. Kui aga lasta korra klaasile, siis hakkab tilkuma päris hoolega just paagi alt kuskilt, tulede juurest ei leki eriti midagi........ pool liitrit - saab 4-5 korda pesta ja ongi vsjoo :mad: paistab klapp olevat. On selle vahetus väga keeruline, kui seda ise teha?
suur

Nüüd ise peaaegu sama probleemi juures. Enne kui klappi vahetama asun, tahan kalpi tööpõhimõtte selgeks saada.

Nagu aru olen saanud, siis takistab klapp "üles pumbatud" tuuleklaasivedelikku alla tagasi voolamast ning ühtlasi läbi vastavate esitulepesu düüside välja nirisemist. On mul õigus?

Mul jooksis paak lihtsalt kolme-nelja päevaga tänavale tühjaks. Sinna kuhu parkisin, tekkis loik. Loik on täpselt seal nurgas, kus pesuvedeliku paakki on. Minu õnneks on mu saabil udutule auk veel tühi ja katteta. Käega sealt august kobamisi katsudes leidsin, et voolikud niisked selle kolmiku (või klapi?, pildil 11) juurest, mis on kohe mõned sentimeetrit peale paaki. Siit ka küsimus/mõte - järsku on mul klapp siiski terve ja lekivad vaid voolikud? Mis läbimõõduga voolikud seal on? Kas säärast jama on teistel ka olnud?

Lisatud failid
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

9000 on tihti probleemiks ka paagi mõra, mis tekib metallist kinnituse juurde. Kui lammutusest omale otsisin olid kolmest paagist kaks selle defektiga.
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
suur

Paak on kuiv. Voolikud on klapi lähedalt märjad.
Kasutaja avatar
jack

mul oli toosama klapike nr 11 "rikkis".
Laskis vee läbi vasaku tulepesuri düüsi välja.
Kitkusin klapikese lahti ja avastasin, et seal sees oli miski praht takerdunud kummiklapi vahele takistades klapi sulgumist. Praht ära ja siiani peab nagu pudel (see oli kellegi foorumlase ütlus). :head:
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
Kasutaja avatar
saabotska
Auto: SAAB 9-5 1.9TiD `08

Seesama viga oli ka minu tonnisel. Vaatasin ja uurisin küll aga tööle ta ei hakanud ( nii nagu peab ). Ostsin uue ja mure lahenes.
EX: SAAB 9000 CD 90`
SAAB 900 GLS 78`
SAAB 99 GL 81`
suur

Troostis olid klapid otsas, kuid VM'i laos oli klapp täiesti olemas. Ja hind oli ka troosti omaga samas klassis (isegi soodsam). Nüüd tuleb nädalavahetusel pisut toimetada ja elu jälle ilus.
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: suur
Troostis olid klapid otsas, kuid VM'i laos oli klapp täiesti olemas. Ja hind oli ka troosti omaga samas klassis (isegi soodsam). Nüüd tuleb nädalavahetusel pisut toimetada ja elu jälle ilus.
Ei olnud otsas. Kotike oli just näpu vahel.
olaviv

On veel variant, et voolikus mõra või siis pumba ja paagi vaheline kummitihend lekib.
suur

Algselt postitas: Trionic
Algselt postitas: suur
Ei olnud otsas. Kotike oli just näpu vahel.
Siis on leti taga oinas. Kutt ütles et kunagi ammu oli ja enam pole. Soovitas VM'i minna, nii tegin.
Kasutaja avatar
Marko28

Mul olid teised probleemid mätsisin korralikult silicooni peale eks ikka aitab:headbang:

ei tea mis roostes pütt see seal vasakul on?

http://nagi.ee/photos/Pretriburatsionalist/8997085/
iisak

Bensiinipaagi tuulutus.
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Trionic
Saabiguru

Peaks olema konditsioneeri kuivati.Paagituulutuse aktiivsöekanister on kandiline ja plastist.
Silikooni kaproniga sõbraks teha on üpris lootusetu.Küll aga võib aidata kere-,või klaasiliim.
Kasutaja avatar
parkentosh

Kas keegi oskab öelda palju see paak võiks maksta.. Mul jäi paaki suvine vedelik esimeste miinustega ja paagis tundub olevat mingi auk kuskil. Tahaks teada palju selline paak maksab või on mõistlikum hakata paaki liimima?
konks222
Auto: SAAB 9-5 2,0 141KW SAAB 9-5 AERO 184KW sed. SAAB 9-5 AERO 184KW univ.

Tavaliselt lööb külm pumba lõhki.Lõhkikülmunud paaki pole kohanud.
suur

tegelikult on paagist tuleva vooliku küljes üks klapp ka. See võib vabalt lõhki külmunud olla. Seega enne kui uut paaki otsima hakkad, proovi lekkekoht välja selgitada.
olaviv

Ja paagi liimimine on raske, kui mitte lootusetu (nn. rasvane plastik).
Kasutaja avatar
parkentosh

Pump täitsa töötab aga eks ma otsin seda lekkekohta kui aega saan..
Kasutaja avatar
Marko28

Algselt postitas: parkentosh
Pump täitsa töötab aga eks ma otsin seda lekkekohta kui aega saan..

vala kuuma vett paak täis ja pane kork peale, siis kohe näha kust katki:freak:
caarel

Kunagi oli omal ka sedasi et kui kangi näppida siis vedelikku ei tulnud aga maha tilkus teist küll hoolega. Viga oli vooliku jätkus. Nimelt oli esitiiva taga peidus olev pikem voolik millegipärast jätkatud ning see oli surve tagajärjel lahti tulnud. Tundus ilusasti tehtud olema just nagu olekski tehases sedasi tehtud. Ligi sai asjale alt lähenedes ja ära tuli kruvida nii mõnigi plastikust detail et tiiva taga olevatele asjadele ligi pääseda. Igaks juhuks sai vitsad ka seekord peale pandud kergemast traadist.
Vasta