Plaan on tegeleda väheke oma autos heliteemaga. Tahaks visata armatuuris olevad prääksud välja ja panna asemele komponendid. Esiustesse siis midbassid ja tweeterid aramatuuri.
Ainuke jama asja juures on see, et mis mõõtu kõlarid peaks sinna ustesse minema. http://particlesalad.com/saab/
annab kõlari suuruseks 5,25" (13 cm) ja http://www.saabnet.com/sites/audioguide/ annab kõlari suuruseks 6,5" (16 cm). Olengi nüüd nagu kits kahe heinakuhja vahel ega suuda otsustada. Ehk teab keegi foorumirahvast mis mõõdus need augud ustes on. Ei tahaks hakata auku suuremaks lõikama ja pole ka hetkel võimalust ise katet maha kiskuda ja auku üle mõõta.
NG900 - mis mõõtu kõlarid ustesse?
Hetkel sügan teemal Pioneer TS-E136C vs DLS PS5.Algselt postitas: Tan
Kui saladus pole, siis milliseid komponente kasutada plaanid ?
Mul sarnased mõtted liikunud, aga pole teostuseni jõudnud ja valida ka ei oska![]()
Mõlemad siis 5,25" mõõdus, kuna lugesin siiski välja et 16 cm kõlarite jaoks peaks hakkama puurima ja mässama ukse kallal.
Kunagi jõuab ka upgrade ehk nii kaugele et ka võim + subwoofer saaks soetatud. Kahtlen ise supaka koha pealt just oma muusikaliste eelistuste poole pealt: hard rockist black metalini ja folgist a´la Depeche Mode´ni välja, tabletimuusika jääb minu taluvusepiiridest välja.
Samuti ei armasta kuulata muusikat VÄGA kõvasti.

irw, ega ma teiste pärast ei pabistaAlgselt postitas: cilpkonn
pigimatid uste sisse, põrandavaiba alla, tulevaheseina, pagassi jne... siis ei tohiks olla eriti kuulda Su muusikaeelistust, kui samas sisetingimustes on mõnus![]()
![]()

subwoofer on tavaliselt olnud klassikalistes kolmanda seeria bemarites tibide lantimiseks
suur pagasiruum võimendab tegelikult korralike kõlarite olemasolul juba päris kenasti nii kõrgeid kui madalaid helisid, tõsi, KÕIKI toone sealt päris heasti ei kuule... pigimatt on pigem väljamineva saundi summutamiseks... kuid tuginedes oma tonnise tehasestereole mis hõlmab raadiot, kassetti, cd'd ja võimu kuskil pardasahtli läheduses, pean tunnistama, et suppari vastu hetkel veel huvi ei tunne, tagumised kütavad piisavalt sellist heli, et väljas olles ei peaks piinlikkust tundma müdiseva müra ja plärisevate plastjublakate pärast ning sees on tagaistmetel päris huvitav reisida
lisaks on veel tonnistele (ei tea kas kõigile) loodud võimalus tagareisijatel kuulata korralike klappidega laes asuvate pesade kaudu kas raadiot, cd'd või kassetimuusikat

Asi selles ongi et mul armatuuris olevad tweeterid prääksuvad ainult. Mujal kõlareid ei ole. Kui kuulata vaikuse serenaadi, siis olen nii tagumiste kui ka ustes olevatega rahul. Kui tahaks aga midagi muud kuulata siisAlgselt postitas: Tan
Sa oma tagumised oled juba ringi vahetanud või oled nendega rahul ?

Paigaldasin Hertz DSK 165 (low/mid 165 mm sobivad uste sisse kui väikesed vahetükid panna) komponendid, kuid ei ole päris rahul tulemusega. Tweeterid röögivad veidi üle ja kesksagedusi on vähe. Armatuuri peale proovin varsti mingeid 87mm coaxiale (Hertz Energy seeriast) või lihtsalt mid/high kõlle.
Mul on paigalduse osas sama tunne tekkinud, et paksus talveriides (pikk mantel vms)
juht/reisija varjab või summutab selle ukse sisese suures osas ära ja siis karjub armatuuri
oma üle. Ukse sisse võiks vast jah bassi elemendi panna ja mid/hi peaks siis armatuurilt tulema.
Aga pole spetsialist ja mitu korda eksperimenteerida ka ei viitsi
juht/reisija varjab või summutab selle ukse sisese suures osas ära ja siis karjub armatuuri
oma üle. Ukse sisse võiks vast jah bassi elemendi panna ja mid/hi peaks siis armatuurilt tulema.
Aga pole spetsialist ja mitu korda eksperimenteerida ka ei viitsi

Hmm, aina segasemaks see teema minu jaoks läheb.
Peab vist mõne spetsialistiga, kes ka paigaldusega tegeleb, nõu pidama.
Kas oskab keegi soovitada mõnd asjalikku firmat või tegelast kes minusuguse võhikuga ka viitsib tegeleda. Võib-olla on mu eelarvamus vale kuid mulle tundub et oodatakse VÄGA priske rahakotiga klienti kes tahab oma auto kellasid ja vilesid ning sinises neoonvalguses võimendeid täis toppida. Minu tagasihoidlik soov on aga hoida välistes asjades madalat profiili, kuid tulemust (paremat helikvaliteeti) tahaks ka siiski saada. Ja loodan, et ka mõistliku eelarvega.
Ehk hoopis vaadata komponentide asemel 2-e või 3-e ribaliste koaksiaalide poole. Ähh ehk on hommik õhtust/ööst targem...
Wolfheart@läheb ära lambaid loendama

Kas oskab keegi soovitada mõnd asjalikku firmat või tegelast kes minusuguse võhikuga ka viitsib tegeleda. Võib-olla on mu eelarvamus vale kuid mulle tundub et oodatakse VÄGA priske rahakotiga klienti kes tahab oma auto kellasid ja vilesid ning sinises neoonvalguses võimendeid täis toppida. Minu tagasihoidlik soov on aga hoida välistes asjades madalat profiili, kuid tulemust (paremat helikvaliteeti) tahaks ka siiski saada. Ja loodan, et ka mõistliku eelarvega.

Ehk hoopis vaadata komponentide asemel 2-e või 3-e ribaliste koaksiaalide poole. Ähh ehk on hommik õhtust/ööst targem...
Wolfheart@läheb ära lambaid loendama

Pikem kokkuvõte sellest mis välja kukkus on selles teemas.Algselt postitas: Nakataja
Wolfheart, oleks tore kuulda kuidas su projekt on ka edenenud. Kas kõlarid paigas ja kuidas sound ka välja kukkus?![]()
Asjaga olen rahul ja lähiajal ei plaani rohkem heliteemasse investeerida

Teen mingi hetk pildi ka kuidas see asi armatuuris välja paistab.
Igatahes