2.0 turbo 2.3 peale?

Tonnised ja nende mured
Vasta
deep

Tere Saabipere!
Pöördun jälle paari küsimusega. Kas 2.0 turbo ja aju sobivad ka 2.3 mootori peale? 2.0 Saab 9000 pärit siis aastast "88 ja minu Saab 9000 2.3 pärit aastast "90. Tegu madalrõhuturboga st kuskil 0,7 bar.
Tean, et erinevusteks on väljalase, õhu sisselase ja aju. Aga kas on veel midagi erinevat?
Trionic
Saabiguru

88 kasutati erinevaid kompressoreid- nii õli,kui vesijahutusega,seega raske su jutust arvata,mis seal peal on. Lisaks oli 2 varianti vesijahut. omi-erinevad kollektoritallad. 2,3stel aegade algusest(ka uutel 2,0stel) garrett`i T-2.Sellest on küll erimeid,kuid omavahel klapivad. Ecu`d kindlasti ei sobi,kuigi isegi käima võib auto minna.
deep

Intercooleriga turbo, st vesijahutusega siis ehk aga täpsemalt ei oska praegu öelda. Ecu on siis aju nagu ma aru saan. Kollektori saab ju ükskõik mis tallaga lasta teha... Aga kas muidu turbo enda olemuselt sobiks? Ja kui otsida 2.3 turbomootorile aju siis peaks ju OK olema. Muidugi kui see aju mingit hingehinda ei maksa. Autol ikkagi päris kallis osa. Või annaks olemasolevat kellelgi häkkida vms?
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: deep
Intercooleriga turbo, st vesijahutusega siis ehk aga täpsemalt ei oska praegu öelda. Ecu on siis aju nagu ma aru saan. Kollektori saab ju ükskõik mis tallaga lasta teha... Aga kas muidu turbo enda olemuselt sobiks? Ja kui otsida 2.3 turbomootorile aju siis peaks ju OK olema. Muidugi kui see aju mingit hingehinda ei maksa. Autol ikkagi päris kallis osa. Või annaks olemasolevat kellelgi häkkida vms?

Intercooler ei ole turbokompressori,vaid selle poolt toodetud ülikuuma õhu jahutamiseks:poke:
Raske on sulle seletada,kui sa ka ise täpselt ei tea,mis on ja mida vajad.
deep

Eks ma püüan natuke selgust saada ja siis ehk tean mida vajan...
Trionic
Saabiguru

Pmst saab neid vurre omavahel ka segada,aga jube ümbertegemine tuleb siis.
deep

Vahepeal sain niipalju teada, et Garreti stock turbo.
Vasta