miks turboga mängitakse?
Bypassi väljund võib küll lahti olla, aga siis tuleb jämeda vooliku ots kuidagi sulgeda. Muidu imeb lisaks õhufiltrile veel kapoti alt lisa. Ühesõnaga igasugu prahti tiritakse kompressorisse. Mõni suurem tükike ja kompressori labadega on aamen, rääkimata abrassiivsest tolmust, mis mootorisse satub. "Pssst" võib kalliks maksma minna sel juhul...
Vist kunagi rääkisin, et keegi naljahammas olevat nipsutanud suitsukoni tonnise turbo kompressorisse, kui see täistuuridel vilistas. Käis väike plaks ja olidki kõik labad kadunud.
Vist kunagi rääkisin, et keegi naljahammas olevat nipsutanud suitsukoni tonnise turbo kompressorisse, kui see täistuuridel vilistas. Käis väike plaks ja olidki kõik labad kadunud.
Ooot oot. Kas see nüüd siis tähendab seda, et blowoffi paigaldamise asemel võib lihtsalt bypassi väljundi maha keerata (+ sulgeda filtrist turbosse viiva toru peal tekkinud ava) ja mõningased helieffektid ongi saavutatud?
Teine variant on muidugi et, nüüd astusin totaalselt ämbrisse oma küsimusega.
Teine variant on muidugi et, nüüd astusin totaalselt ämbrisse oma küsimusega.
Erilist vahet ju pole kuhu see törts õhku läheb.
Vile võib ka klapile otsa panna...näiteks sellise, millega miilitsad vanasti vilistasid. Pärast mahlakat gaasi on jalakäijad hoobilt valveseisangus
Vile võib ka klapile otsa panna...näiteks sellise, millega miilitsad vanasti vilistasid. Pärast mahlakat gaasi on jalakäijad hoobilt valveseisangus

- Homersimpson
- Saabiklubi liige
no uuri näiteks siit
edit: saabninethousand jõudis minu googeldamise ajal juba postitada
..... ja nüüd lähen vutt vutt vutt 3,5 Bar'ise FPR'i järgi
(veel lühendeid) 

edit: saabninethousand jõudis minu googeldamise ajal juba postitada

Minagi panin koonuse, sest üle oli ja vedeles niisama, aga mingit erilist häält küll ei tee. Lihtsalt nurrub kenastiAlgselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Kui sul on MAP-iga auto siis JAH. Kui sul MAF-iga siis nii ei saa. Helieffekti saavutasin mina nii, et panin originaal filtri asemele koonuse.
Tean meest, kelle vintsiga võib midagi isegi katki tõmmata...