FM transmitter

Suhtleme (heli + pilt) + auto teemadel...
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Kas keegi on katsetanud, kui kaugel autoraadiost selline aparaat kasutatav on?
Kiire googeldamine saatis mind Elfa foorumisse kus väideti et max 1m autoraadiost. Samas raadiolainete vastuvõtjaks on ju ikkagi antenn, mis asub õues...
saab9-3

See oleneb väga palju antennist ja üldse auto kujust. Ma olen ühte katsetanud, mis käis sigaretisüütaja pistikusse. Ühel autol oli antenn sellest seadmest umbes meetri kaugusel ja mängis nagu peab (st. kvaliteet polnud just parim, aga ei ragisenud ega midagi), teisel autol oli antenn u. 1,5 meetrit (veoauto katusel) ja seal oli juba vastuvõtt kehvem. Kergel oli vahepeal raginat kuulda.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

TGB pane USB-ga headunit. Kallis aga väga hea. CD plaadid lendavad ka maru hästi.
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Seda minagi mõtlen et oluline ei ole mitte kaugus raadiost endast vaid ikke antennist..
Aga veel üks küsimus, kui juba küsimiseks läks. Kas sellised seadmed tahavad alati peale auto käivitamist sisse lülitamist saada või lülituvad ise sisse kui nad viimati poole töötamise pealt ilma vooluta jäeti? Plaan on see seade nimelt ära peita. Ehk siis nii et see kogu aeg silma all ei oleks.
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
TGB pane USB-ga headunit. Kallis aga väga hea. CD plaadid lendavad ka maru hästi.

Analoog signaal oleks tarvis autoraadiosse saada. (teleri heliväljund)
saab9-3

See, mis mul oli, läks kohe tööle, kui pistikusse panin. Tal oli aga sinu süsteemi jaoks see häda, et iga kord, kui uuesti tööle panna, läks valitud sagedus tagasi üheks kindlaks sageduseks (mingi 8x,x). Samas, kui sellel sagedusel segajaid pole, siis peaks töötama.
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Üks parimaid FM transmittereid on TomTom GPS-i sees. Mälukaardi võimalus jne. Oleneb autost, aga maanteel roadtripil olles esimeses masinas on antud GPS ja tagumine masin 30m tagapool kuulab raadio kvaliteediga mussi. Miskid suva transmitterid on hull saast, NG-l sai vahetatud asi kasseti adapteri vastu.
sigaelmar

Suva transmitterid on saast tõesti, proovisin kaht erinevat - üks ei ole kahes autos üldse mängima hakanud ja teise kvaliteet oli võrreldav AM jaama kvaliteediga.
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

mul on mingi osta.ee-st ostetud ja see toimis küll nii, et 50m ees sõitev auto kuulas ka minu musa.
häda on sellel hoopis see, et väga ebamugav on leida sobivat laulu, kui mälukaardil on neid rohkem kui 100.
Lisaks on tal mingi häiring sees, muuska ei ole päris puhas.

Soovitan enne vaadata, milline on selle kasutusmugavus ja helikvaliteet. Muidu vedeleb asi hiljem kasutult kindalaekas (nagu minu oma praegu suurem osa ajast)
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Tänud kõigile!
Sobiva laulu leidmise probleemi mul ei teki sest 3.5mm-ne pistik läheb külge ja saatma peab ta seda mis viimasest ette antakse. Tööle peab ise hakkama, kui süüte sisse panen. (läheb peitu) Päris kehva helikvaliteeti ka just ei soovi.
Jääb üle vaid katsetada..
Kui kellelgi on hea kogemus mingi konkreetse tootega siis hõigake. Ehk jääb mul (ehk kellelgi veel) üks ämber kolistamata :P
ill
Saabiklubi liige

Mul on mingi Königi oma, NG-s igatahes mingit helikvaliteeti ei teki, isegi antenni kõrvale asetatuna sahises ja krõbises.
Kasutaja avatar
TROLL
Kontakt:

kui tahad ka natukenegi kvaliteeti võta selline transmitter mis käib antennikaabli vahele kuid on ka korralikke üle õhu levivaid, hinnad alated 700st kuskil...
Kasutaja avatar
Werdinand

Minul on selline, mis kaabli vahele käib, kunagi oomipoest tellitud. Paraku on aga ka sellel urin ja pirin sees ning kvaliteet pole see, mida ootasin. Siiani küll ainult ühel sagedusel töötanud, aga kahtlustan, et ka teistel pole heli eriti parem. Ehk siis ei saa neid kaabli vahele käivaid kah pimesi usaldada.
kaameraklõpsud @ phogulum.com
triibutu

Osta raadio millel aux-sisend olemas juba, selmet nii meeleheitlikku meetodit plaanida :cool:
Kasutaja avatar
Skybound

Veidi OT, aga ise proovinud ka navist musa kuulata FM-saatja kaudu, Tallinna piires aga suht jama sellega, kuna 87,5-108,0 MHz ala on suht ülekoormatud igasugu kanalitega. Ühes Tallinna otsas leiad vaba sageduse ja sätid selle järgi transmitteri paika, siis teises Tallinna otsas juba ragiseb, mingi jaam segab vahele. Mitu korda pidanud juba sagedust muutma, samas tervet skaalat veel läbi kamminud pole. Pmst aga navi selleks kasutama ikka ei hakka, kuna asjal on mingi automaatne volume sättimine (loo vaikses kohas keerab valjemaks, ja vastupidi).

See ka, et Euroopas reisides on seadusandlusega sihukesed lood, et teatud riikides on FM levitamine keelatud ja teatud riikides on vaja luba :) Poola vist oli ka üks neist.
"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
Drazic
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5 Griffin, Saab 9-5 Aero,

Suhteliselt julgeks soovitada seda konkreetset vidinat:
http://www.galador.ee/index.php/page_id ... ct_id/8579
Ise olen kasutanud ligi pool aastat ja senimaani ei ole probleeme olnud.
"Horsepower is how hard you hit the wall, Torque is how much of the wall you take with you."
sigaelmar

Algselt postitas: triibutu
Osta raadio millel aux-sisend olemas juba, selmet nii meeleheitlikku meetodit plaanida :cool:

Inimene ei taha originaalraadiot järelturu oma vastu välja vahetada, sellepärast otsib. 9-5 on tavalise raadioga ikka üsna rõve :gun: NG ja OG 9-3 pole ka kiita ja kas SSile üldse saab järelturu raadio panna?
ill
Saabiklubi liige

Algselt postitas: sigaelmar
Algselt postitas: triibutu

Inimene ei taha originaalraadiot järelturu oma vastu välja vahetada, sellepärast otsib. 9-5 on tavalise raadioga ikka üsna rõve :gun: NG ja OG 9-3 pole ka kiita ja kas SSile üldse saab järelturu raadio panna?

Teemalgatajal on tonnine, kuhu sobib suht hästi mitteoriginaal raadio, kuigi ma ei ole kindel, et just sellesse otsib.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

No mainitud on seal eespool ka seda, mille jaoks vaja. Ja ei lähe tonnisele..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
triibutu

No mainitud on seal eespool ainult täpselt seda, et vaja signaal autoraadiosse saata.
Tõele au andes ei ole jah kinnitatud, kus see raadio asub, aga kuna TGB räägib mina-vormis ("Tööle peab ise hakkama, kui süüte sisse panen") ja temal profiilis tonnine, siis...
Aga kui läheb näiteks hoopis zigulli, siis tuleks ju ka headi vahetamine täiesti kõne alla? :cool:
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

OT: Mina vahetasin just USB ja SD kaardi võimalustega stereo (mille olin aasta varem ostnud) tagasi originaal stero vastu, mis on minu joaks oluliselt ilusam ja mugavam kasutada kui enamus praeguseid laiatarbe makke.

Ise otsin hetkel sarnast asja. Nimelt tahaks sinihamba seadet, millel on tavaline 3,5" väljund.
Olemas kõrvaklapid, kuid neid ei raatsi lõhkuda. Silma jäi veel valjukaga jubin (http://cpc.farnell.com/CS16575/audio-vi ... -sound-box), kust võiks ju valjukate otsast väljundi võtta, aga ei taha nii palju maksta ja liiga suur on ka, et armatuuri taha toppida.

Eesmärk oleks siis mp3-de jaks kasutada mobiili või PDA (mis parasjagu käepärast on), mida saaks mugavalt auto raadioga ühendada. Praegu toimib sama asi juhtmaga, aga juhtmata oleks mõnusam.

Oomipoes on ka mõned jublakad müüa, aga see, mida juba peaagu ostma hakkasin oli kahjuks mono (mõeldud nn. hands-freena)
http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=BTSP1
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Räägin siis loo ära. Juhtumisi on mul õuepeal üks teist marki elukas ka. Seal oleks siis tarvis teleri heli läbi tehase paigaldatud stereo mängima saada.

Lisatud failid
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Oleneb mis head seal bussis sees on, aga kui seal näiteks kassetikas, siis peaks saama sinna lüliti abil otse helipea taha saata teleka audio signaal (midagi NG kassetika modifikatsiooni sarnast).
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Bussis oleval raadiol on isegi aux in olemas! Aga.. esiteks on väga ebamugav seda juhet vedada, teiseks plaanin tulevikus stereo välja vahetamist ja vaevalt leian (soodsalt) sellise millel oleks pult, usb esipaneelil ja analoog aux in taga. Selliseid on aga kuna on tarvis tegeleda digi tv ja wifi-ga jne siis uue head uniti peale palju kulutada ei tahaks.
wilddog
Juhtkoer

Kui juhet vedada raske, siis läbi õhu leviva normaalse heli tekitamine on kulukas. Audiosilda on võimalik tekitada nii, et üks transmitter käib teleka küljes ja teine pannakse headi juurde, põhimõtteliselt sama teema mis nn wireless kõlaritega. Levib mitte FM sagedusel (häiretevaba). Siis juba ühendada see seade otse AUX pistiku klemmide külge. Kas antud süsteemi ka 12V jaoks leiab on iseasi, teoreetiliselt võiks ju olla(12V muundur ka abiks). Teine variant on kasutada FM modulaatorit otse antennikaabli vahel, aga see mürarikkam kui juhe otse AUX-i taha vedada ning telekast peab juhe ka kuidagi headini siis ju jõudma. Minuarust kui sul seal AUX olemas siis telekast ikkagi otse juhe tõmmata, puhta ja hea heli saad boonusena kaasa. Eks Digi-TV-ga on ka ju, et boks/tüüner peaks headi taha minema miskit line-in-i pidi ja siis kuidagi ka signaal telekasse jõudma - kaabeldamisest ei pääse...
Vasta