Starteri probleem.

Tonnised ja nende mured
Vasta
kolumbus20

Tervist!
Probleem siis selline: Keeran võtit ja ainult tõmbrellee plõksub aga starterit ringi ei tõmba. Siis proovin uuesti autot käivitata ja nii mittukorda kuni hakkab starterit ringi tõmbama aga on juhtunud nii et ei ei saa autot käima! Olen starteri maha võtnud aga viga ei ole näinud! Panin starteri tagasi, auto läks kohe käima aga homnmikul sama jama. Olen akut vahetanud ja ei midagi! Õhulugeja ei toimi see ei tohiks nagu sinna lugeda. Loodan, et keegi saab abiks olla! Tänan!
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

See viga ikka starteris sul. Niisama maha-peale loksutas korraks midagi paika kuid järgmisel päeval olid sama portsu otsas. Ilmselt puksid-harjad nii palju kulunud, et sisu loksub ja kiilub end kinni. Sa võid ju proovida eelnevalt koputada starterit ja siis käivitada. Kui õnnestub, siis ma olen väga kindel, et starterile kuluks üks kapremont ära.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

kas tõmberelee kontaktid mustad, või harjad kulunud/mustad.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kinnitan ivometsa diagnoosi. Kunagu mul 2x sama asi olnud - kord kontaktid mustad, siis harjad kulunud.
Kui ainult klõpsub, siis jah paar pisikest kolksu haamriga starteri pihta, see aitab enamasti, aga starteri remont on siiski vältimatu.
kolumbus20

täna käisin sõidus, nats jamasin ja sain käima, siis kui oled mingi 30km maha sõidnud. Jätan auto seisma, ja mingi 20 min pärast lähen autot käima panema, läheb kohe käima. Aga nii kui auto on seisnud ööpäeva, hakkab sama jama pihta. Aga millise auto starter sinna võiks veel sobida? Aga tänud abieest, eks ma võtan starteri uuesti lahti.
olaviv

Tüüpiline Boshi starter, eri aastatel eri variatsioonid aga üldjoontes sarnased. Samas kinnitus koja külge võib erineda, vaevalt mõne mitte-Saabi starter 1-1 istub. Aga mine tea. Mõtekam siiski remontida, nii relee kui harjade vahetus on üsna lihtne ja jupid ka odavad ning saadaval.
Vasta