Järjekord vihmametsamajja ulatub risti läbi palmihoone
Lisatud failid
Botaanikaaedade uudised
NB! Kes orhideenäitusele tuleb, siis näitus on laiali sukulentide, vihmametsa ja troopikahoones - enamik rahvast kipub kangesti ainult keskmisse neist minema - ja seisab ja seisab seetõttu järjekorras.
Aga näituse Hiina nurgakest sukulentide majas sai täitsa rahulikult pildistada
Lisatud failid
Aga näituse Hiina nurgakest sukulentide majas sai täitsa rahulikult pildistada

Lisatud failid
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! 

Juba kolmandat päeva kestab vaatemängu "Botaanikaaia kasvuhoonete renoveeristööd" esimene vaatus - lammutus.
Kuigi tegelikult pole oma kulminatsioonini - suurimate isenditeni - jõudnud ka selle proloog: "Evakueerimine".
Lammutajast naljahammas on ukseauku püstitanud võlla
Lisatud failid
Kuigi tegelikult pole oma kulminatsioonini - suurimate isenditeni - jõudnud ka selle proloog: "Evakueerimine".
Lammutajast naljahammas on ukseauku püstitanud võlla

Lisatud failid

Aga tegelikult lüüakse hingekella nii vanadele kasvuhoonetele, sümbiidiumiõite dekoreerimiseks terasriiulite all vohada lastud luuderohu- ja tupsrohtliiliavõsale, kui ka sadadele tühjadele lillepottidele, mida kuhugi hoiustada pole, sest samal ajal on renoveerimine pooleli ka adminhoones ja loodusmajas.
Lisatud failid
Lisatud failid

Elu on kuidagi nii neetult kiireks läinud, et olen botaanikaaia uudiste rubriigi täitsa unarusse jätnud 
Vahepeal on uued kasvuhooned juba nurgakivi saanud ja Linnalooduse näituski mööda läinud.
Aga eelmisest reedest kuni selle pühapäevani on meil avatud näitus "Sügisannid toidulaual", kus on näha nii kartuli- kui õunasorte ja muudki. Õunu ja õunapuuistikuid saab endale koju kaasagi osta.

Vahepeal on uued kasvuhooned juba nurgakivi saanud ja Linnalooduse näituski mööda läinud.
Aga eelmisest reedest kuni selle pühapäevani on meil avatud näitus "Sügisannid toidulaual", kus on näha nii kartuli- kui õunasorte ja muudki. Õunu ja õunapuuistikuid saab endale koju kaasagi osta.

Selle nädala reedest alates on vaatamiseks välja pandud suurem seltskond kaktuseid. Nii suuri kui väikeseid, haruldasi ja tavalisi, põhjast ja lõunast, karvaseid ja siledaid.
Ning mis seal salata, mõned nendest ka minu poolt üleskasvatatud "lapsed" on
Ning mis seal salata, mõned nendest ka minu poolt üleskasvatatud "lapsed" on

Ja tänasest kuni järgmise nädala lõpuni on vaatamiseks näitus "Taimed ehituses"
No et millist kapsast*, kus ja kuidas kasutatakse või kasutet on.
Kes balsapuuprussi tõsta ei jaksa, peab küll kähku trenni tegema hakkama
Kes tegijat kiita tahab, see kiitku Saabiiirt, kes kiruda, see pöördugu minu poole
[size=-1]*kapsast = taime[/size]
No et millist kapsast*, kus ja kuidas kasutatakse või kasutet on.
Kes balsapuuprussi tõsta ei jaksa, peab küll kähku trenni tegema hakkama

Kes tegijat kiita tahab, see kiitku Saabiiirt, kes kiruda, see pöördugu minu poole

[size=-1]*kapsast = taime[/size]

Täna ja homme saab veel vaadata näitust "Taimed ehituses".
Pealekauba ka minu ja Saabiiire seltskonda, kui soovi on
ja nii mõningaidki huvitavaid õitsejaid näitame kah.
Aga homme õhtul pakime selle kokku.
Eelmine nädalavahetus oli küll külastajate poolest täiesti mõttetud
ega ikka tuisuga keegi näitusele kipu.
Ja uued kasvuhooned võtavad kah kuju - juba käib klaaside (osalt küll pigem plastide) paigaldamine.
Lisatud failid
Pealekauba ka minu ja Saabiiire seltskonda, kui soovi on

Aga homme õhtul pakime selle kokku.
Eelmine nädalavahetus oli küll külastajate poolest täiesti mõttetud

Ja uued kasvuhooned võtavad kah kuju - juba käib klaaside (osalt küll pigem plastide) paigaldamine.
Lisatud failid

Eelmisel neljapäeval, 4. küünlakuu päeval "avati" Tallinna Botaanikaaia renoveeritud loodusmaja - tegemist oli puhtpoliitilise üritusega, kus anti pidulikult üle küll kasutusluba, aga reaalset tegevust täna veel ei toimu. Lubati, et alates aprillist, kui ka sisustus kohal, algab ringitegevus, aga ma olen rõõmus, kui reaalse toimimiseni jõutakse septembriks.
Ryhkija@TBA loodusmaja lähteülesande koostaja
Ryhkija@TBA loodusmaja lähteülesande koostaja

Tartu Ülikooli Botaanikaaias puhkes täna Rivier'i titaanjuure õisik - kel mahti tulge ja kaege ise, kel mitte, sellele üks pildike kah:
Lisatud failid
Lisatud failid

Eelmises postis olevat hiidõisikut (õisikuvars 80, õisik ise 90 cm pikk, õisku läbimõõt 32 cm) saab vaadata veel vaid mõned päevad - hakkab teine juba vaikselt närtsima.

Nüüd on selle taime õitsemine lõppenud, kuid homme avaneb teise taime õisik, mis eelmisele vaid paarkümmend sentimeetrit alla jääb, seega on võimalik õitsvat Rivier'i titaanjuurt uudistada Tartu Ülikooli botaanikaias ka veel lähemad 5 kuni 7 päeva 
Ja reedel toimub traditsiooniline kevade alguse (kl 13.44) tähistamine koos väikese ringkäiguga botaanikaaias.

Ja reedel toimub traditsiooniline kevade alguse (kl 13.44) tähistamine koos väikese ringkäiguga botaanikaaias.

Sel laupäeval, 04. aprillil, Tartu Ülikooli Botaanikaaias kell 11 - 15 Linnalinnulaupäevak - tulge ja tehke oma kätega endale tihase- või kuldnokapesakast!

Kellel täna, 29. mai, õhtul üheksa ja üheteistkümne vahel Tartus olles midagi tähtsamat ees pole, võib tulla Ülikooli Botaanikaaeda öökuninganna õitsemist vaatama.
Ka kogu välikolletsioonide osa on praegu nii paksult õitsejaid täis, et kõiki pole ilmselt isegi üle vaadata jõudnud.
Pilt üle-eelmisest aastast Tallinna Botaanikaaia öökuningannast
Lisatud failid
Ka kogu välikolletsioonide osa on praegu nii paksult õitsejaid täis, et kõiki pole ilmselt isegi üle vaadata jõudnud.
Pilt üle-eelmisest aastast Tallinna Botaanikaaia öökuningannast
Lisatud failid

20. juunil on Tartu Ülikooli Botaanikaaias püsilillepäev, toimuvad loengud ja saab endalegi mõne püsiku aeda osta 
(aga mina olen siis ära Hiiumaal)

(aga mina olen siis ära Hiiumaal)

Need teated on mul paraku jupiks ajaks unarusse jäänud, aga ....
Tartu Ülikooli Botaanikaias on veel viimast nädalat võimalik vaadata Lõuna-Eesti esimest orhideenäitust, näha selle taimesugukonna mitmekesisust, saada head nõu kasvatamiseks ning huvi korral ka mõni taim kaasa osta (müüb Jardin).
Siinasetes välikollektsioonides toimuvad aga muutused soojade kevadilmade mõjul lausa tundidega - järjest tuleb juurde uusi õitsejaid: krookused, lumekupud ja -roosid, lume- ja märtsikellukesed jne - täpset nimekirja ei oskagi ütelda.
Laupäeval, 10. jürikuu päeval on kella 12 - 15 LinnaLinnuLaupäevak, kus võimalik valmistada koduaeda panekuks tihase- ja/või kuldnoka pesakast, käia linnuretkel ja tutvuda õgijate - selle aasta lindudega (vt lisatud fail).
Lisatud failid LiLiLa_2010_kuulutus_v2.pdf (47.3 KB)
Tartu Ülikooli Botaanikaias on veel viimast nädalat võimalik vaadata Lõuna-Eesti esimest orhideenäitust, näha selle taimesugukonna mitmekesisust, saada head nõu kasvatamiseks ning huvi korral ka mõni taim kaasa osta (müüb Jardin).
Siinasetes välikollektsioonides toimuvad aga muutused soojade kevadilmade mõjul lausa tundidega - järjest tuleb juurde uusi õitsejaid: krookused, lumekupud ja -roosid, lume- ja märtsikellukesed jne - täpset nimekirja ei oskagi ütelda.
Laupäeval, 10. jürikuu päeval on kella 12 - 15 LinnaLinnuLaupäevak, kus võimalik valmistada koduaeda panekuks tihase- ja/või kuldnoka pesakast, käia linnuretkel ja tutvuda õgijate - selle aasta lindudega (vt lisatud fail).
Lisatud failid LiLiLa_2010_kuulutus_v2.pdf (47.3 KB)

Laupäeval Tartus olijad või siia sattujad, tulge ja tehke omale koduaeda pesakast mõnele sulissõbrale 
http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 0429147932
Lisatud failid

http://www.facebook.com/photo.php?pid=1 ... 0429147932
Lisatud failid

Botaanikaaedades on varakevadine orhideenäituste aeg, päälinnas on näitus ametlikult lahti selle nädala lõpuni, Ülikooli Botaanikaaed avas oma näituse alles eile ning lahti kuni järgmise nädala lõpuni.
Kuna mõlemad näitused on paigutatud kasvuhooneisse, siis tegelikult ei viida taimeksponaate ära enne nende õitsemise lõppu.
Ma ei saa aru, miks foorumitarkvara muudab lisatud pildifaili nime ja ei näita seda pildina???
Äkki keegi muudab ühe neist otse vaadatavaks?
Lisatud failid
Kuna mõlemad näitused on paigutatud kasvuhooneisse, siis tegelikult ei viida taimeksponaate ära enne nende õitsemise lõppu.
Ma ei saa aru, miks foorumitarkvara muudab lisatud pildifaili nime ja ei näita seda pildina???

Äkki keegi muudab ühe neist otse vaadatavaks?
Lisatud failid