Algselt postitas: Cyber
Ja miks on esimeseks valikuks auto väljalaskeaasta, mitte mark?? See aastanumber peaks kusagilt lõpupoole tulema alles.. Seda on teemaalustaja juba rõhutanud lausa, et " Määrates aasta" jne... täiesti totter minu arvates. Inimene, kes otsib midagi, alustab ju ikkagi sellest, et mis auto tal on ja siis läheb sealt edasi. Mark, mudel, aasta jne...
Ma ses mõttes olen poolt, et taoline varuosa hinnavõrdlusportaal oleks, aga seda peab mugav kasutada ka olema. Toome sellise situatsiooni, et siin foorumis on mingi link antud saiti (reklaami me ei müü, aga no "oletame", et Saabiklubi liikmele pakutakse sealt tellides näiteks 10+% allahindlust)... Siis ikkagi oleks ju kõige parem pakkuda otselinki margile, mitte aastale...
Nõus, see aasta valik esimesena on harjumatu, kuna täna ju kuskil nii ei tehta!? Aga et peame seda (peale harjumist) paremaks, läksime teadlikult seda teed.
Saabiga isegi niiväga vahet pole, aga markantseim näide on Ford. Meil on andmebaasis üle 100 erineva Fordi mudeli. Nii Euroopast kui USAst. St mudeli valik oleks tüütult pikk. Või kui teeme selle lühema (st kuue olemasoleva Fiesta mudelipõlvkonna asemel oleks lihtsalt Fiesta), peaksid seejärel ikkagi ka kolmanda valikuna mudelipõlvkonna valima.
Aasta valik esimesena võimaldab järgnevad valikuid täpsemaks teha. Näiteks 2008 ei pakuta ZAZi, GAZi ega Mosset, 1980 ei pakutud Kiat ega Hyundaid. Või kui sinu Ford on tehtud 1995, siis valid vaid nende 17 mudeli vahel, mida sellel ajal Fordi poolt Euroopas või USAs tehti.
Oleme vaadanud ka mujal maailmas ringi ja erinevaid süsteeme testides on kujunenud arvamus, et peale harjumist on nii kiirem, täpsem ja mugavam.
Kuulutustele ja otsingutulemustele saad linkida ikka. Näiteks Saab 900 esituli
on siin
Soodustused ja võimalik tingimisruum on jah asi, mida otseselt mõõta ei saa. Eks selle peab igaüks oma teadmiste ja kõhutunde järgi juurde arvestama.