Saab 9-3 (1998-2002). Diisel või bensiin?

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Vasta
Krupsu

Tere,

Plaanis on üks korralik auto omale lõpuks muretseda ja hirmsasti kisub sinna saab 9-3 poole :)

Aga ma nüüd ei tea, kas diisel võ bensiin..
Diisli juures räägitakse õudusjutte sellest EGR-klapist ja kõrgsurvepumbast, samas bensiin olevat suht janune jälle.

Et siis, mida teadjamad arvavad - kas tasub diiselmootoriga Saabi osta?

Ise olen siiani ainult diislitega sõitnud.. sellepärast tundub see bensiini värk natuke kahtlane kah :P
aednik

9-3 og kere poolest väga hea masin, kui diislil pump läbi läheb, tellid romulast "uue". Mind häirib praegu see, et peale šarniiride vahetust on hakanud kere ja katus kumisema madalatel käikudel. Mootori müratase ka. Diislit tuleb õppida armastama, rohkem pöördeid, siis undab ühtlaselt. Maanteekiirusel täiesti vaikne. Talvel lumega näiteks oli ka väga viisakas mürin, kuna ümbritsev keskkond summutas nii hästi kõik helid.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Minu meelest on diisel kuidagi poolik Saab. Diislid on üldse kuidagi poolikud, veoautodest, kaubikutest ja traktoritest ma saan aru, aga sõiduauto:wtf:

Kui aga ikkagi diisel siis 3.0 V6. Puhtalt heli pärast. R4 teeb kindlasti hullupööra müra ja väriseb. Aga 9-3 vist 3.0 V6 polnudki pandud, siin võin muidugi eksida, samas nagu silma pole kuskil jäänud.
mina

seda ajajärku dislat saab siis ainult 2,2 mootoriga
suvekas

Pole sel traktoril häda midagi, endal juba üle aasta 2,2 9-5 ja kärab küll. 9-5 le jääb muidugi 88 kw lahjaks aga 9-3 peaks vedama küll. Kütuse kulu on ka 7-8 l 100km. võrreldes aeroga mille mootori remont läheb 37 000.- ja kütuse kulu on miskit 12l 100km siis pole väga vigagi. kõik oleneb ka sellest palju sa sõidad, kui sõidad aastas 35-40 tuh. km siis soovitan diislit aga kui vähem siis bensukat. Ja diisel tahab saada 2takti õli kütuse hulka kuna meie kütus on suht jama.
Aga eks ta ole kellele ema kellele tütar.
Mina oleksin ka omal ajal bensuka võtnud aga rahakott ei tunud siis järgi - bensukad on tunduvalt kallimad kui diislid, erinevalt teistest autodest.
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
kjah

Olen omanud 9-3 diislit ja praegu 9-5 bens kuigi erinevad autod siiski soovitan bensiinimootoriga ei plärise nii palju. Talvel kah jube häda oodata kuni soojaks läheb kui juhuslikult eelsoojendust pole. Maanteel sõites kütusevahe on mul nt 0,5-1l no linnas oleneb jala raskusest.
suvekas

9-5l on eelsoojendus peal, nii et istud juba sooja autosse, pole vaja toast väljagi tulla, vähemalt MY 2005
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
Kasutaja avatar
tõh

Algselt postitas: ml
Talvel lumega näiteks oli ka väga viisakas mürin, kuna ümbritsev keskkond summutas nii hästi kõik helid.
Kurat, arvasin, et ma kujutasin seda ise ette, aga ma polegi ainus, kes on tähele pannud, et diisel kõlab talvel tunduvalt paremini. : D
Algselt postitas: suvekas
Mina oleksin ka omal ajal bensuka võtnud aga rahakott ei tunud siis järgi - bensukad on tunduvalt kallimad kui diislid, erinevalt teistest autodest.
9-3OG-sid auto24-st vaadates on hinnad nii bensiini- kui diiselmootori puhul suht samasse auku. Algavad 42/43-st ja lähevad taevani.

Aga teemasse veel nii palju, et disla on täitsa mõnus. Mitte küll eriline lennuk, ent 3. ja 4. käik jaksavad minu kaheukselist päris kenasti vedada. ;)
Paraku osutus aastane läbisõit väiksemaks, kui ennustasin...
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

kytusekulu keskmiselt eestis sõites alati alla 6:sh. ka kõrvalpoes käimine jne...
maanteel keskmine väga pika maaga 4,9.
maanteel mitte kiirusega yle 120 4,6 ka saand 2000 km. peale keskmist

korras mootori tunnused, et ei vibreeri ega plärise ega klõbise.
salongis aru saada ei ole, millega liigud, pisut isegi bensukast vaikesm ja yhtlasem.
minekut kyll ja veel...

edit: 2,2 ja 9-3 1999 my
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
Rauno

Ivo, kas sul on 3.0?

Enda 2.2 kohta ütleks, et mind natuke tema lärmakus häirib ning minek on ok, kuid mingi püss ta nüüd ka ei ole. Küttekulud jäävad maanteel 6 kanti ning linnas 7,5 kanti.

Kui vahest tekib väike masendus, et mootor lahja, siis tankima minnes see kaob, kuna küttekulu ikka peajagu bensiinikast madalam.
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

Algselt postitas: suvekas
Pole sel traktoril häda midagi, endal juba üle aasta 2,2 9-5 ja kärab küll. 9-5 le jääb muidugi 88 kw lahjaks aga 9-3 peaks vedama küll. Kütuse kulu on ka 7-8 l 100km. võrreldes aeroga mille mootori remont läheb 37 000.- ja kütuse kulu on miskit 12l 100km
Ot mis 37k? Kettide jm. vahetusele on ju 8a garantiid, kui hooldused korrektselt tehtud!

Kütusekulu oleneb kus sõidad ja kuidas. Meie Aero SID näitab enamasti numbreid 8,4-9,2 (l/100 km). Üldiselt õnnestub mul vältida tipptunde ja ummikuid.
Krupsu

No mina ikka ei tea :)

Eks tuleb käia ja proovida ning osta see, mis meeldib.. Järgmisest nädalast hakkab pisike puhkus kah ja siis on aega mööda müügiplatse tuhlata.

Tegelikult juba homme on plaan üte vaatama minna:
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud ... 24_ee.html

Natuke kallis tundub :conf: 2003 aasta oma kah juba, aga hea lähedal on käia vähemalt.
Vasta