Süüteluku puhastamine

Kõige klassikalisemad Saabid
Vasta
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Oma 21 aastase "elu" jooksul on Sekeldaja süütelukuaugu põhja ilmselt pudenenud omajagu tolmu ja muud peenikest sodi, sest võti ei lähe enam piisavalt sügavale, mille tagajärjeks on võtme purunemine. Pole ka ime, sest klassiku süütevõti käib lukuauku ju ülevalt alla.
Kas on olemas mingit varianti lukusüdamik sinna kogunenud sodist ka ilma seda autolt eemaldamata puhtaks saada?
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Trionic
Saabiguru

Ei ole.Tuleb see lauale võtta ja pulkadeks teha.Kõik piinlikult puhtaks.Hea oleks ka muukviiliga korraliku võtme hambumiste järgi kõik muugid silumiinsilindri seintega tasa lihvida.Siis uuesti peeneteralise määrdega määrida ja kokku.Ühtlasi avaneb võimalus ka tag.käigu lukusti renoveerimiseks.
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Kas selle tegevuse kohta on kusagil käsiraamatutes ka mingit samm-sammult õpetust? Ma pole enne ühtegi autolukusüdamikku lahti võtnud, uuesti kokkulappamisest rääkimata.
Palju selline asi reaalselt aega võtab ja milliseid tööriistu lisaks muukviilidele veel vaja läheb?
Ja kas peeneteraline määre ja haardumisvastane määre on samad asjad? Kui jah, siis milline neist lukusüdamike jaoks parim on (ainuüksi Locktite annab terve valiku hardumisvastaseid määrdeid)? Kui ei, siis mis see haardumisvastane määre endast kujutab ja milliseid lukkudele sobivaid meil saada on? (Ehk mõned näited paluks, ma arvan, et siin on teisigi rumalaid peale minu, kellele tasub asi "puust ja punaseks" meetodil selgeks teha :notworthy: )

Igaks juhuks peaks kogu protseduuri vist kõigepealt mõne varusüdamiku peal läbi tegema, et asjast ikka õiget sotti saada ja alles seejärel kasutuses oleva(te) südamike kallale asuma (asendades seniks need juba kordatehtud varusüdamikega).
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Vasta