probleem selles, et sidur kadus sõidu ajal lihtsalt ära.
kui käigukasti juurest eemaldasin selle plastikust katte siis sealt pritsis vähehaaval õli, töötava mootoriga loomulikult.
ilmselt seisab ees siis käigukasti maha võtmine, et teada saada kas töösilinder otsas või mansetid.
aga minu küsimus on selline, et kas saab 9000'del on mingid kindlad asjad mida peab jälima käigukasti maha võttes või on see protseduur lihtne ja käib nii nagu käigukasti maha võtmine ikka?
sidur kadunud
-
looderdaja
- Auto: 9000
sai siis nüüd vahetatud kastis kõik ära.
jube huvitav asi see, et külma mootoriga käib kõik kenasti aga nii kui mootor soe ei taha siduripedaal kohe tagasi tulla.
osad arvasid, et õhku jäi ikka natuke süsteemi.
õhutasin siis nüüd uuesti ära, sai paar kilomeetrit sõita ja ei tõrkunud, eks näis mis teeb veidi pikema sõidu peal.
tänud timutile paari vajaliku jubina eest
jube huvitav asi see, et külma mootoriga käib kõik kenasti aga nii kui mootor soe ei taha siduripedaal kohe tagasi tulla.
osad arvasid, et õhku jäi ikka natuke süsteemi.
õhutasin siis nüüd uuesti ära, sai paar kilomeetrit sõita ja ei tõrkunud, eks näis mis teeb veidi pikema sõidu peal.
tänud timutile paari vajaliku jubina eest
-
looderdaja
just nii ilmselt ongi, tellisin juba mansetid ära ja kui kohal siis käin ka vooliku üle.
aga tänud soovituse eest
aga tänud soovituse eest
Minu omal oli sama probleem, vahetasin mansetid ära ja probleem lahenes - vähemalt mõneks ajaks:) . Peasilinder oli visuaalsel vaatlusel küll täiesti korralik kuid sõi uued suht kiiresti läbi. Lõpuks vahetasin terve silindri ja asi lahendatud.
EX: SAAB 9000 CD 90`
SAAB 900 GLS 78`
SAAB 99 GL 81`
SAAB 900 GLS 78`
SAAB 99 GL 81`
-
looderdaja
loodan, et ise silindri vahetuseni ei pea niipea jõudma
-
looderdaja
mansettide vahetusest polnud tolku.
kui pedaali nüüd vaadata siis tundub, et pedaal enne siduri vahetust nii üleval polnud.
samas on praegu nii, et kui vajutan siduri pedaali 3-4 cm alla siis lahutab siduri kenasti ära, käigud käivad ilusti sisse ja lahti laskmisel tuleb kohe ülesse tagasi ka.
asja lähemalt uurides siis seal siduri pedaali taga on mingi silindri moodi asi mis liigub ka pedaali vajutades.
ehk on see mingi piiraja mis idee järgi ei lase pedaali liiga põhja vajutada?
oskab keegi selle kohta midagi õelda?
kui pedaali nüüd vaadata siis tundub, et pedaal enne siduri vahetust nii üleval polnud.
samas on praegu nii, et kui vajutan siduri pedaali 3-4 cm alla siis lahutab siduri kenasti ära, käigud käivad ilusti sisse ja lahti laskmisel tuleb kohe ülesse tagasi ka.
asja lähemalt uurides siis seal siduri pedaali taga on mingi silindri moodi asi mis liigub ka pedaali vajutades.
ehk on see mingi piiraja mis idee järgi ei lase pedaali liiga põhja vajutada?
oskab keegi selle kohta midagi õelda?
-
S9K
- Leidur Leo
- Auto: Maserati Quattroporte
Kus sul üldse siduri pump asub? Osadel on salongis sees, osadel on akna juures plastiku all. Hetkel järeldan, et sul töö silinder ikkagi salongis.
Õhutada tuleb nii, et lased potsikusse väikse rõhu sisse, muidu võidki õhutama jääda.
Õhutada tuleb nii, et lased potsikusse väikse rõhu sisse, muidu võidki õhutama jääda.
-
looderdaja
töösilinder on kastis ja peasilinder on salongis pedaali taga.
just nii tegingi, et panin ratta kummi potsiku otsa ja ratta pumbaga rõhk sisse.
sain õhu ilusti kätte.
just nii tegingi, et panin ratta kummi potsiku otsa ja ratta pumbaga rõhk sisse.
sain õhu ilusti kätte.
-
looderdaja
nii, kiskusin siis lõpuks siduri pedaali taga oleva vedrumehhanismi küljest ja laiali.
seal pole mingit piirajat, lihtsalt vedru mis on vastusurveks pedaali alla vajutamisel ja ehk aitab pedaalil tagasi ülessegi tulla.
oskab keegi õelda kas siduri peasilindris sees on mingi piiraja moodi asi mis purunes või liikus paigast siduri kadumise tagajärjel?
sest enne kogu seda pulli mul siduri pedaal isegi parema tahtmise juures ei käinud vastu põhja mida ta aga nüüd teeb.
oskab keegi mingeid nõuandeid jagada?
seal pole mingit piirajat, lihtsalt vedru mis on vastusurveks pedaali alla vajutamisel ja ehk aitab pedaalil tagasi ülessegi tulla.
oskab keegi õelda kas siduri peasilindris sees on mingi piiraja moodi asi mis purunes või liikus paigast siduri kadumise tagajärjel?
sest enne kogu seda pulli mul siduri pedaal isegi parema tahtmise juures ei käinud vastu põhja mida ta aga nüüd teeb.
oskab keegi mingeid nõuandeid jagada?
-
looderdaja
justnimelt enamvähem.
nüüd aga läheb päris põhja ja tagasitulekuga ei ole tal eriti kiiret sealt.
ise olen nüüd sõitnud ja enda jaoks sisse harjutanud koha enamvähem kuhu maani pedaali lükkan, lahutab siduri ilusti ära ja tagasi tuleb ka rahuldavalt.
kas keegi üldse teab kas on kuskil sidurisüsteemis mingit laadi piirajat mis ei laseks siduri pedaali mootori ruumi suruda(põhjaplekki ja tulemüüri ei arvesta)
ühe võimalusena arvestasin, et ikka on õhk kuskil süsteemis aga liitrite kaupa pole vast mõtet seda õli sealt läbu pumbata.
nüüd aga läheb päris põhja ja tagasitulekuga ei ole tal eriti kiiret sealt.
ise olen nüüd sõitnud ja enda jaoks sisse harjutanud koha enamvähem kuhu maani pedaali lükkan, lahutab siduri ilusti ära ja tagasi tuleb ka rahuldavalt.
kas keegi üldse teab kas on kuskil sidurisüsteemis mingit laadi piirajat mis ei laseks siduri pedaali mootori ruumi suruda(põhjaplekki ja tulemüüri ei arvesta)
ühe võimalusena arvestasin, et ikka on õhk kuskil süsteemis aga liitrite kaupa pole vast mõtet seda õli sealt läbu pumbata.
Asi selgem kohe 
Loogiliselt võttes peasilinder ise ongi piiraja. Kui ikka normaalselt tagasi ei tule, siis mina võtaks peasilindri uuesti maha ja osandaks, võibolla on mõni tihend kuidagi valesti läinud vms.
Õhk peaks sidurisüsteemist kiirelt välja tulema, kindlasti pole vaja liitri jagu läbi pumbata.
Loogiliselt võttes peasilinder ise ongi piiraja. Kui ikka normaalselt tagasi ei tule, siis mina võtaks peasilindri uuesti maha ja osandaks, võibolla on mõni tihend kuidagi valesti läinud vms.
Õhk peaks sidurisüsteemist kiirelt välja tulema, kindlasti pole vaja liitri jagu läbi pumbata.
Kõige tõenäolisemalt on seal pedaalistik ise vigane.Olen seda paaril autol näinud.Silindri kinnituskoht pedaalistiku küljes on katki ja silinder liigub õigest asendist eemale.Uuri lähemalt seda pedaali sealt silindri kinnituskoha juurest.Tavaliselt on ülemise poldi juures see probleemne koht.Pragu on plekil sees.
-
looderdaja
käisin siis eile uurimas seal seda silindri kinnituskohta pedaalsitiku küljes, ei paistnud seal midagi imelikku ega katkist olevat.
küll aga äratas tähelepanu silinder ise. nimelt oli minu meelest silinder ise liikunud alla poole mingi 3-4 mm oma kinnitusest, ehk siis kinnitis millega kinnitatakse silinder pedaalistiku külge.
küll aga äratas tähelepanu silinder ise. nimelt oli minu meelest silinder ise liikunud alla poole mingi 3-4 mm oma kinnitusest, ehk siis kinnitis millega kinnitatakse silinder pedaalistiku külge.
-
looderdaja
peab tunnistama, et ei olnud ka asi selles. silinder oma kinnituse sees oli kenasti paigas.
vaatasin uuesti kõik hoovastiku üle niipalju kui sealt näha/katsuda sai, tundus kõik kenasti paigas ja terve olema. võtsin ka peasilindri ise korra maha ja katkusin lahti veendumaks, et mansetid said õigesti jne. sai uuesti õhutatud ja nüüd sõitma, eks näis kas sai parem.
vaatasin uuesti kõik hoovastiku üle niipalju kui sealt näha/katsuda sai, tundus kõik kenasti paigas ja terve olema. võtsin ka peasilindri ise korra maha ja katkusin lahti veendumaks, et mansetid said õigesti jne. sai uuesti õhutatud ja nüüd sõitma, eks näis kas sai parem.
-
looderdaja
nii, 50 km sõitu ja töötas ilusti, loodame et jääbki nii.