Toonitud aknad !

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
AntonG

Vot selline lugu !

http://www.postimees.ee/?id=165728

endal on 70 % :wise:
Kasutaja avatar
jack

Normaalne :notworthy:
LE kehtib kõigile. Ka kõvatajatele :facts:
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
IFF
Saabiklubi liige

see oli küll suhteliselt konkreetne haarang. :facts:
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

70% koos klaasi loomuliku valgustakistusega on minu teada ok. 9-5 orig. küljeklaasidel peaks olema läbipaistvus 92%.
AntonG

Õige. No ütleme siis et mul on 64-62 % . Ei usu , et politseinikute silm on nii ''harjunud'' et vahet leida. Ehk siis pole hullu .
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Ei saa nad midagi aru. Neil taksodel, mis vahele võeti, oli vast 25-15%.
Kasutaja avatar
jack

Kuskil kirjutati paar aastat tagasi, et politsei kasutab imelihtsaid klaasi läbipaistvuse mõõtjaid.
Selline jubin, mis mõõdab valguse tugevust. Ühel pool LED ja teisel pool fototakisti. Tulemus on näha protsentidena. :wise:
Et siis ega nad silmaga seda läbipaistvust ei hindagi. Nagu ei hinda nad väljahingatava õhu alkoholi sisaldust ninaga nuusutades.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Selleks, et nad taipaks seda kontrollida, peaks enne ju silmaga vajadust hindama;)

EDIT: Tunnen isegi siin puudust toonklaasist. Päike otseselt ei sega. Häirivad aga inimesed, kellele vanemad ei õpetanud, et jõllitada pole viisakas. Eriti väikelinnades, kus kõik tunnevad kõiki(nt. Pärnu).
AntonG

Algselt postitas: jack
Kuskil kirjutati paar aastat tagasi, et politsei kasutab imelihtsaid klaasi läbipaistvuse mõõtjaid.
Selline jubin, mis mõõdab valguse tugevust. Ühel pool LED ja teisel pool fototakisti. Tulemus on näha protsentidena. :wise:
Et siis ega nad silmaga seda läbipaistvust ei hindagi. Nagu ei hinda nad väljahingatava õhu alkoholi sisaldust ninaga nuusutades.

Kui sa vaatad veel kord video, siis on näha et ei ole nendel mingi spets vahendit kaasas. Ja mees , kes räägib intervjus , ytleb :
''kui see ei ole nii, ja enamasti tuvastavad politseinikud ka oma koguneneud silmade abil...''

Aga muidugi , ise ka olen kuulnud et mõnedel on selline seade täitsa olemas.
Kasutaja avatar
tõh

Kui ise oled veendunud, et toon on seaduse piires, aga "kogenud silm" vaidleb vastu, saab alati hakata oma õigusi ju nõudma ja küllap siis vajalik seade ka eBayst tellitakse.
Kasutaja avatar
kalamees

Loomulikult on seade, sest politseiniku silm ei ole taadeldud mõõtevahend. Kõiksugu silmaga mõõtmised on võimalik vaidlustada. Sellepärast ongi sellistel operatsioonidel kaasas ka mõõteseade. Kui mõni hakkab väga vastu ajama, siis on võimalik kohe läbipaistvust kontrollida. Ning kui ikka vastu hakkab, siis on ülevaatusele minek. Erilistel võimlejatel kontrollitakse ka haaknõela olemasolu med-komplektis :thumb:

Isiklikult häirib mind tugevalt see toonklaaside keelamise maania. Arusaadavalt on 5% esiklaaside läbipaistvus ohtlik, kuid kuni 50% tooni võiks minu meelest olla lubatud. Põhjuseks just see, mida Jupats juba mainis. Inimestel on mingi haiglaslik maania vahtida mida teised teevad. Juu siis on enda elu sedavõrd igav, et iga hinna eest on vaja näha mis elu teine elab. Ma ei näe mitte ühtegi põhjust miks keegi peaks nägema seda mida mina oma autos teen.
epsum

Noh.
Mul on taga 100% toon. Hea on. Tänu sellele, et OGl on tehasest toonklaas, siis tagumise ringi toonimine tegi seest nii tumedaks, et isegi esiakendest hästi sisse ei saa.
Plussid on suured: suvel auto sees jahedam, Ivanid ja muud ei näe autosse sisse, kus paraku vedelevad aegajalt igasugused asjad ja pisikesele meeldib ka rohkem.
Ainus miinus on et tuleb õppida peeglite abil tagurdama - pimedas tahapoole ikka ei näe..
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: Mõned Aerod ja kui Hemi on lahke siis Klassikud

Kui aus olla siis mul kama kas keegi vahib aknast sisse või mitte, sellepärast ma klaase toonima ei hakka. Ja auto pole seif et sinna väärtasju hoiule jätta.

Venemaal sattusin autodesse kus nii küljeklaasid olid mustad, kui esiklaas oli tume! Oioi kui kole see oli. Mulle meeldib kui roolitaga olles näeb nii läbi eesmiste küljeklaaside kui esiklaasi. St. las mõõdavad läbipaistvust. Tonnise esiuste klaasidel on vähim võimalik pimendav kile aga tulemus on piiripealse läbipaistvusega ja kusjuures ka tundejärgi võiks läbipastvus tõepoolest tiba parem olla. Nii et õige tegu. Ja oi kui lihtne on auto välimust täiesti ära rikkuda tumedate tagauste klaasidega.
Kasutaja avatar
erki
Auto:

Iga kell lähen sellise jura peale uuesti ülevaatusele :D
Ja sõidan sealt sama targalt jälle välja :drive:

Ei püüaks sellest erilist uudist välja pigistada. Seda on tehtud juba aastaid, juhul kui mõni leheneeger selle "uudise" praegu kinni püüdis ... nu see on isegi arusaadav, pole ju lehes midagi kirjutada ega teles midagi näidata. Olen omanud erinevaid autosid ... ka neid mille esiklaas on toonitud :D. Kui teil on läbitud ARK ja tehnokontroll seaduspäraselt,:facts: siis pole teil mida häbeneda ega karta :wall:
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

Algselt postitas: epsum
Noh.
Mul on taga 100% toon.

Klaasi toonimisel on mida väiksem % seda vähem näha sisse. 100% on klaasi puudus.

Aga mis % kile sobiks 9000, et jääda seduse piiridesse (70%)?
Tooniks klaasi kasvõi sellepärast, et siis on klaas palju kõvem ja ei lenda laiali - turvalisem.
Just nädal tagasi vanemate Opel Fronteral keegi lõi tagaklaasi sisse(ei olnud toon kilet), kui oleks kile vast ei oleks juhtunud sellist asja.

OT. Olen sõitnud max toonitud autoga Venemaa reg numbritega, f... kui mugavalt tunned seal sees, tahaks ka nii teha:gun:
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Turvakilel ja toonkilel on ikka vahe. See toonikile ei hoia sul midagi kinni sisselöömise korral. Õige pisut ehk.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

Algselt postitas: Cyber
Turvakilel ja toonkilel on ikka vahe. See toonikile ei hoia sul midagi kinni sisselöömise korral. Õige pisut ehk.

Klaas ei lenda laiali jääb ühestükkis. Avarii korral ei saa klaasiga vigastada - turvalisem.
__In Boost We Trust__
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Kallis toonkile on võrreldes selle niiöelda turu omaga ikka palju paksem, seega ei tohiks nii lihtsalt puruneda.
Kasutaja avatar
jack

Rääkides toonkilest, siis mul käisid Lätis pätid tööautos (universaalkerega Mondeo) niimoodi sees, et lõid mingi terava esemega augu pagasiosa küljeklaasi ja siis rebisid servapidi terve klaasi eest.
Ehk siis täiesti tavaline kvaliteet toonkile oli piisavalt tugev, et see ei hakanud rebenema. Kuna kiletatakse klaase vaid kuni klaasi servas olevate värvitud täpikesteni, siis tegelikult jääb kile ja aknaraami vahele paras vahe (väljast seda ei näe, sest klaas on ära värvitud). Sealt kurjakad klaasi tavaliselt katki löövadki ja eest ära rebivadki. :gun: :gun: :gun:

Kui keegi tahab oma sõiduki juhiuksi hirmasti kiletada, võiks mõelda pigem tavalisele turvakilele.
Kile lisab samuti veidi tagasipeegeldust, nii et klaas paistab väljaspoolt visuaalselt vähem läbi, kuid risti läbipaistvus püsib praktiliselt samana.
Kasutaja avatar
D116

Kust seda turvakilet saab?
__In Boost We Trust__
Kasutaja avatar
jack

No mul on head kogemused olnud SIHUKESE firmaga. :cool:
Vasta