Tagatuled + LED

Kõigest, mis teeb teie auto koledamaks, aeglasemaks ja muul viisil erinevaks.
Vasta
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Kas oskab keegi aidata veidi disainimisega. Hirmus isu tuli peale, et teeks midagi effektset tagatuledega. Igasugu mõtteid on juba läbi käinud, nii häid kui halbu kui ka väga halbu. Üks variant toonida terve tuli nii, et näha jääks ainult LED-ide poolt tekitatud nö kujund. Teine mõte, et eemaldada värviline klaasi osa ja asendada see näiteks mingisuguse pleksiklaasiga ning siis LED-idega mingid kujundid teha. Toonida saab ka tulesi nii seest kui ka väljast.

Kui kalliks võib kujuneda see, kui soov midagi hoopis erilisemat teha ja LED-id panna nö liikuma. Et ühe tule sees mitu LED-i ja 3 LED-i käivad ringiratast. Ehk sai mõni pihta.

Olete Audi A5 ja S5 näinud kindlasti. Tuled nagu "pole" mainimist väärt:love:

Panin pildi kah, ehk kellelgi tekib väärt idee. Eks ma käiks tegelikult kõik tuled siis üle.

NB! Ei ma pole selline kes proovib ehitada tulesi mida teised ei näe, asi peab jääma ergas ja väga hästi nähtav kõigile:wise:

Pilt
djstallion

Hmm, mitte et mul Audi disaini vastu midagi oleks (otse vastupidi), aga kas Saabile on siiski paslik nö audituuningut teha? Tonnine on oma lennukast välimusest hoolimata siiski üsna vaoshoitult stiilse disainiga, seda autot väliselt "tuunides" peaks ikka üsna ettevaatlik olema. Arvestades sinu auto värvi, oleks "smoke"-klaasiga tagatuli nagu rusikas silmaauku. Igasugune "clear look" ja "lexus style" läheb antud auto puhul (vähemalt minu arvates) ikka väga võpsikusse.

Eelnev ei olnud sugugi irisemisena ega õiendamisena mõeldud, pigem lihtsalt mõtteavaldus, mis ei pretendeeri absoluutselt millelegi. :beer:
S9K
Leidur Leo

Absoluutselt ei võtagi sellist teksti irisemisena. Lexus style tagatulesi vihkan, üldse kõik tagatuled mis on ise juba räme ergsad ja valged/läbipaistvad siis need tuleks konkreetselt katki lüüa :P. Aga tumedaid tulesi tegelikult mõtlengi. Samas ma ei avalda mingit soovi, et keegi mulle tagant sisse sõidaks, ma ju näen iga päev neid väikseid värdjaid oma toonitud tuledega:gun:

Võtame kasvõi selle, lihtsalt näiteks. Hull töö on ära tehtud.

http://www.metacafe.com/watch/605240/98 ... eds_crazy/
S9K
Leidur Leo

Ma üritaks sellise härraga hoopis jutule saada nagu aatom.

Küsimuse pigem panengi siis sellepärast, et mõni külma närviga saablane mu suurt himu LED-ide vastu jahutaks. Mõnikord võib oma mõtetega suht sassi minna ja siis on hea kui siiski mõne abiga pääsed ise rullnokaks hakkamisest.
aatom
Saabiklubi liige
Auto: 9-5 2.2TDI 2002, 96 2T 1965, 96 4T 1976, 900 Cabrio 1989, 900c 1984, Sonett II
Kontakt:

No külma närvi peaks nagu jätkuma :P ......, ega muidu selle elektroonikaga tegeleda ju ei saa. Helista, pakun nii Led-e kui ka mõtteid, number ju sul olemas.
olaviv

Auto tulesid päris omatahtsi ümber ehitada ei tohi, selle kohta suht konkreetsed tehnonõuded kehtivad :facts:
Nõuded pole muidugi ühesugused kõigile tuledele, võib igasugu lisatulesid panna ja asendada, iva selles, et tootel peab olema vastav sertifikaat. Kui tule ise ehitad, siis nagu selle sertifikaadiga probleem. Niiet pisut kehvad lood selle tuletuunimisega :(
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Selle asja alla käivad muuseas ka need ksenoonid..;) Tule sertifikaat on saadud kindlate tingimiuste peale ja kui neid tingimusi enam ei ole, on ka tuli sisuliselt sertimata ja seda ei tohiks kasutada..;) See, et üks seadus lubab ilma kõrgusregulaatorita xenonit kasutada ei tähenda veel seda, et see xenon võiks ilma vastava märgistuseta olla..;)
Algselt postitas: olaviv
Auto tulesid päris omatahtsi ümber ehitada ei tohi, selle kohta suht konkreetsed tehnonõuded kehtivad :facts:
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
vallikas

Algselt postitas: djstallion
Arvestades sinu auto värvi, oleks "smoke"-klaasiga tagatuli nagu rusikas silmaauku.

Rumal küsimus võibolla, aga kas seda smoke-värki tehakse ka tumendavate kiledega ja kas see on liikluseeskirjaga kooskõlas?
S9K
Leidur Leo

On olemas spetsiaalne tulede toonimiseks kasutatav lakk aerosool pudelis. Lihtsalt niisama polegi eriti hea tumendada, päise päeva ajal ei näe absoluutselt mis või kus sul midagi põleb.
Jürgen

Oleneb kui tumedaks toonid, vastavalt sellele on ka nähtavus.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kui aastaid tagasi enda autot arvele võtsin öeldi, et kui tagatuled toonitud tehase poolt, siis pigistavad silma kinni. Ise teha ei tohi.
Kuidas nad sellest aru saavad, kas tehase või enda tehtu, ei kujuta küll ette.
Kas aastatega midagi muutunud, ka ei tea.
Tonnise tagatuled ju toonitud..:)
MangustGrupp

mina ei teeks midagi sellega =) parim tuuning on originaal tuning =) muidu arvan et tuleb välja nagu mossel :gun:

või oled midagi juba teinud?
eeroz

Ja ega meil vist vilkuvaid tulesid olla ei tohi ka? Selle liikumise kohapealt vist iseenesest keeldusid ei ole.

Ei tea kas mingi spetsialist on kuskil eestis olemas ka kelle juures vaadatakse ja mõõdetakse tuled üle ja sobivuse korral väljastatakse sulle sertifikaat, et need tuled vastavad nõuetele? :)

Põhimõtteliselt ei tohiks ju probleemi olla kui sa tead mida sa teed...
Kasutaja avatar
sh99

Vana teema aga kirjutan ikka :) Sellisel tumedal autol on parim variant tuled ära toonida :) Ja väga kena jääb.
S9K
Leidur Leo

Ja väga tont jääb, sest päevavalges ei näe enam tulesi. Ning siis tekib tunne, et sõidan raisale meelega tagant sisse:gun:
Kasutaja avatar
sh99

Algselt postitas: SAABNINETHOUSAND
Ja väga tont jääb, sest päevavalges ei näe enam tulesi. Ning siis tekib tunne, et sõidan raisale meelega tagant sisse:gun:
Lakiga. Aga liiga ei tohi. ;Mul niisanil tehtud ja väga viis :) Liiga lased siis ei sa aülevaatuseltki läbi :D
Kasutaja avatar
cilpkonn

Ei tahaks küll väga vinguda, aga üritaks siiski õigekirjapildiliselt korrektseid postitusi hoida... Kipub kuidagi väga käest ära vahepeal :wall:
vabandust OT eest :red:
S9K
Leidur Leo

Algselt postitas: cilpkonn
Ei tahaks küll väga vinguda, aga üritaks siiski õigekirjapildiliselt korrektseid postitusi hoida... Kipub kuidagi väga käest ära vahepeal :wall:
vabandust OT eest :red:

Mulle väga tundub see Pakkami värk jälle.
Trionic
Saabiguru

Sobite kokku küll,kui keelekasutust võrrelda.
Tsitaat:Mulle väga tundub see Pakkami värk jälle.
S9K
Leidur Leo

Algselt postitas: Trionic
Sobite kokku küll,kui keelekasutust võrrelda.
Tsitaat:Mulle väga tundub see Pakkami värk jälle.

Ära nüüd kohe nii siis:)
Kasutaja avatar
Fishman

võin teile tulede koha pealt niipalju öelda et. LED-i tohib meie riigis ainult sinna paigalada kuhu tehas on seda ette näinud, ehk siis sinna kuhu tehas paneb led-i sinna ka märgib vastava tähise, milleks on MD. Tähist ei pea olema siis kui laternas olevaid LED-e ei ole ette nähtud laternast eraldi vahetama, vaid rikke korral tuleb vahetada kogu latern. Xenonitega on asi nii et peab olema tulepesur ja automaat regulaator, ja isegi kui keegi ise paigalab endale selle automaat regulaatori ja tulepesur on olemas, siis laternal peab ikkagi olema õige tähistus , milleks on DC, muidu saab nii ment kui ülevaatusel teid jebida. Enne 2000.a valmistatud autodel ei pea olema ei tulepesurit ega automaat regulaatorit, juhul kui tehas pole ette näinud. Ja tulede ise lakkimine on ka keelatud, seda on tegelikult väga hästi arusaada kas tuli on ise lakitud või mitte, kasvõi sellejärgi et tuledele pressitakse peale "e"tähised, ja kui nüüd tuli üle lakkida siis neid tähiseid ja kirju pole enam hästi näha või lähevad ääred selliseks "ümaraks". ja kui lakkida punaka lakkiga siis ju eriti lihtne aru saada, tagurpidi käigu tuled põlevad roosakalt.
Mario153

Mul on tehase Xenon...automaat kõrguse regull....pesureid pole:conf:. Asi on tehase seades ja ülejäänud võivad oma pesuritega kuu peale sõita. 2007 saabas 9-3
Vasta