Mu tonnist kummitavad mingisugused veidrad käivitusmured. Nimelt ei lähe iga võtmepöördega käima. Käivitamisel esinevad järgmised sümptomid:
1. Ebanormaalne - Keeran süüte sisse, armatuuris süttivad tuled. Keeran starterit, armatuuris kustuvad kõik tuled (ka taustavalgus), esituled kustuvad, starter veab nagu loom, aga käima ei lähe.
2. Normaalne - Keeran süüte sisse, armatuuris süttivad tuled. Keeran starterit, armatuuri tuled ei kustu, esituled lähevad hämaramaks, starter veab, auto käivitub.
Enamasti juhtub ikka variant 2, kuid on ka nr 1 esinenud. Milles võiks viga olla? Süütelukk?
Käivitamise anomaaliad
-
praktikant
- Auto: 9-3 ----- 2008
9-3 Arc 2006
9-5 NG säästukas
elektriskeemil
näpuga järge ajades SAAB tekitada kahtlaste kohtade loetelu, ilmselt kuulub sinna ka süütelukk.
Süütelukku kontrolliks ma kõigepealt nii, et prooviks võtit liigutada starteri asendis (mitte keerata).
Süütelukku kontrolliks ma kõigepealt nii, et prooviks võtit liigutada starteri asendis (mitte keerata).
"tahan kõike teada" ütleb plakat koolimaja seinal
Suur, kui vea leiad, anna teada. Mul sarnane mure. Starteriga koos kustuvad esituled, armatuur jääb põlema, maki lülib välja, ehkki see on õigesti ühendatud. Käima läheb hästi. Nii juba oma pool aastat. Pole sellele eriti tähelepanu pööranud, aga mingi massi jama see ilmselt on.
Mõni aeg tagasi tegin mõõtmise:
1. aku klemmidelt
a) starteriga 10,61V
b) mootor käib 13,93V
2. maki toitejutmed
a) starteriga 10,22V
b) mootor käib 13,73V
3. "miinus" makilt "pluss" akult
a) starteriga 10,38V
b) mootor käib 13,98V
4. "miinus" akult "pluss" makilt
a) starteriga 10,68V
b) mootor käib 13,84V
Lihtsalt infoks...abi sellest vea diagnoosimisel vaevalt et on.
Pakun, et asi süveneb varsti sama hulluks nagu sinul..
Mõni aeg tagasi tegin mõõtmise:
1. aku klemmidelt
a) starteriga 10,61V
b) mootor käib 13,93V
2. maki toitejutmed
a) starteriga 10,22V
b) mootor käib 13,73V
3. "miinus" makilt "pluss" akult
a) starteriga 10,38V
b) mootor käib 13,98V
4. "miinus" akult "pluss" makilt
a) starteriga 10,68V
b) mootor käib 13,84V
Lihtsalt infoks...abi sellest vea diagnoosimisel vaevalt et on.
Pakun, et asi süveneb varsti sama hulluks nagu sinul..
Eiei, seb, sa ei saanud minust aru. Mul on nii, et kui starterit andes KOGU armatuuri pimedaks lööb (tundub, et ainus tarbija on starter), siis käima ei lähe. Kui aga starterit andes teised tarbijad taha jäävad, siis läheb käima.
Mul oli kunagi nii, nagu sul, et starterit kruttides kustusid esituled ära. Pärast seda, kui mr. T massi- ja plussijuhtmed kangemate vastu välja vahetas, seda anomaaliat pole. Ehk siis sind aitab korralik maandus ja voolujuhe. Aga mis mind aitab, ei tea.
Mul oli kunagi nii, nagu sul, et starterit kruttides kustusid esituled ära. Pärast seda, kui mr. T massi- ja plussijuhtmed kangemate vastu välja vahetas, seda anomaaliat pole. Ehk siis sind aitab korralik maandus ja voolujuhe. Aga mis mind aitab, ei tea.
Siis äkki süütelukk. "Starteri" asendis hoiab vastav klemm süüdet sees. Sinul võibolla luku plaadil katkestatakse süüde, kui võtme lõpuni keerad.Algselt postitas: suur
Eiei, seb, sa ei saanud minust aru. Mul on nii, et kui starterit andes KOGU armatuuri pimedaks lööb (tundub, et ainus tarbija on starter), siis käima ei lähe. Kui aga starterit andes teised tarbijad taha jäävad, siis läheb käima.
Skeemilt näed. Pakun, et ühendus "+X" lihtsalt katkestatakse ära, kui keerad võtit kuni starterini, ehk siis ühenduseni "+50"
Akus ei saa probleem olla, kui starterit veab mehiselt.
Lisatud failid
Kontaktmooduli häda.Suht tavaline.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989