Millal saabub lumi?

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

meil on poole tunniga läinud talviseks; langeb tikutopsi suurusid lumehelbeid:

Lisatud failid
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
foxer

Töökaaslane tuli täna tööle üle 2 tunni...

Järvevana:

Lisatud failid
iisak

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/i ... 3&l=fplead

Halleluuja:notworthy:
Paak täis, uued kojamehed ees ja termos sooja teega autosse. Igaks juhuks väike labidas ka.
Krt, ma pole elu sees ühegi auto ostmisest sellist rõõmu tundnud kui Trollblazerist:drink:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
anthillse

Loodevasti oled täna tööl ma tulen kalendri järele.

Ah mis väike lumi ikka teeb :cool: ennemgi hakkama saanud saab ka nüüd :drive:
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Algselt postitas: iisak

Halleluuja:notworthy:
Paak täis, uued kojamehed ees ja termos sooja teega autosse. Igaks juhuks väike labidas ka.
Krt, ma pole elu sees ühegi auto ostmisest sellist rõõmu tundnud kui Trollblazerist:drink:

Ma tean väga hästi, mida te tunnete...;)

Käsisin just tööautoga (Škoda Octavia) töösõite tegemas ning kirusin, et ma enda omaga ei läinud. . . tead, kui hea:drink:
mart284
Iks-mees
Auto: Saab
Kontakt:

jõudsin linnast tagasi -tuisk on mega ja autosi kah pole :head::head::head::head:
Kasutaja avatar
foxer

Tiir linnas tehtud... Lund on kõikjal ja vaalud ka tekkinud, ringtee oli lume all, nagu ka kanal. Kanali alguses üks auto juba posti ramminud, sahkasid nägi isegi suhteliselt tihedalt.
vulkanus
Auto: Saab 99 gle ja hunnik teiste markide esindajaid.

Saabid on mul juba kuu aega talvekorteris ja liikumine pidevalt neliveoga, elu ikka tunduvalt turvalisem. 4X4 :head:
Kasutaja avatar
vallikas

Rookisin just kahe poole tunniga oma 10 kanti lund Põhjarannikul ja nüüd sajab peale jälle :freak: Ning EMHI prognoos lubab lumesaju jätkumist vist kolmapäevani. Kuna söömisorgiat tuleb tasakaalustada, siis hüva jõulu ja labidatele! :P
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Algselt postitas: vallikas
Rookisin just kahe poole tunniga oma 10 kanti lund Põhjarannikul ja nüüd sajab peale jälle :freak: Ning EMHI prognoos lubab lumesaju jätkumist vist kolmapäevani. Kuna söömisorgiat tuleb tasakaalustada, siis hüva jõulu ja labidatele! :P

MÕNUUUUUUUUS :D Mida rohkem seda uhkem, kui piisavalt palju tuleb siis ma ei pea vahe tänavat ise rookima enam:headbang:
I-Vaari
Saabiklubi liige

Mõned teeolude kohta käivad kommentaarid on küll teise teemasse juhtunud kuid eilne/tänane 400 km mööda Eestimaa teid oli mõnus närvikõdi aegajalt. Peale keskööd eitekuskohast tekkinud ja Pandivere kõrgustikku varjavas udus tekkis vahepeal tahtmine algajate kombel rinnuli rooli peale heita ja nina vastu esiklaasi,silmad punnis teed jälgida. Piibe maantee enamuses paksu lume all ja kuigi kiirus lubatud kohtades vahepeal 90 piirimail siis kurvides võttis SAAB juhtimise üle ja tuletas roolikeerajale meelde neid sõnu mida mees teistele soovituseks jagab. Aga 70-80 vaikse vilega kulgedes oli sõit täitsa talutav. Kui aga teed ei tunne siis sõita päris keeruline ka siis kui 30 a rooli keeratud. Kõik suunaviidad täis tuisanud ja ristmikud sageli paksude lumevaaludega kaetud nii , et mõneski kohas auto lihtsalt libises inertsiga teisele poole hange. Ainuke piirkond oli sel teel Simuna vald kus võimas lumesahk ka veel 1 paiku öösel teed puhtana hoidis. Kahjuks jah ei ole vanematel autodel ESP abiks ja seetõttu väike ülepingutamine lõpeb kolakaga. Kuid hea oli näha , et kel nõrgem auto see veeres vaiksemalt ja andis ka tagant lähenejale kohe suunatulega märku kui kusagil möödasõiduks sobiv koht leidus ja kihutajaid vähemalt Piibe maanteel ei kohanud nii , et loodetavasti kõik sel Tallinna - Tartu vahelisel teelõigul liiklejad jõudsid sobival ajal sinna kuhu olid plaaninud jõuda.
Ja tõesti nagu mõni foorumlane mainib on väheste oskustega liiklejatel targem liikuda ühistranspordiga kui minna libedusega riskima ja teisi ohustama. Ärge võtke minu juttu muidugi mingi " ajuhiiglase" õpetusena kuid olen ühe kobakäpa/pimesiku põhjustatud avariis saanud selgroovigastuse ja alates 20. eluaastast seetõttu elanud vigasena ja elan ka edasi nii ja uskuge , see elu ei ole kerge. Seetõttu soovin , et oma adrealiinilaksu mindaks otsima kuhugi suletud ringrajale ( näit. Nürnburgring ) kus autojuht vastutab ise rajal juhtuva eest kogu oma saba ja sarvedega. Ja et kaasliiklejad jäetaks sellest mängust välja.
Mõnusat talvist teed kõigile foorumlastele.
Kasutaja avatar
foxer

Igatahes vana Saabi kätte saamise mõtte olen maha laitnud. Pilt on tehtud 1. jaanuaril ehk veel enne kui paarkümmend cm lund juurde sadas.

Pilt natuke udune, aga idee saab kätte.

Lisatud failid
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

Toyota Prius
timutit

See, mida ma täna nägin, on lihtsalt VÕRRATU!!!!!!!!!!:notworthy::notworthy::notworthy::notworthy:

Sõitsin palju autoga linnas ja sealt väljas ringi.Minu silmad oma elu ajal sellist ilu küll rohkem ilmselt ei näe.86-87a talvel oli ka midagi taolist, aga mitte nii võimsalt.Seda, kuidas tohutute lumemägedega ja lumemütsidega on kokku veel miksitud udukristallid.

Fotokat ei olnud kahjuks kaasas.Ja kahtlen, kas on võimalik(piisavalt oskust) seda ilu ka kaadrites jäädvustada.Kui see homme veel säilinud on, siis proovin midagi fotokaga kinni püüda.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Meil Viljandis juba mitu päeva kõik puud on härmas ning üleüldine rahu ja vaikus katab maad. Ma eila jõudsin enne päikeseloojangut ka mõne pildi teha, õhtul vast panen mõne üllitise ka ülesse.
Kasutaja avatar
Rästas

10. jaanuaril oli mere ääres lumine, värviküllane ja päikesepaisteline ilm aga mere peal liikus paks udu, mis järgmisteks päevadeks terve Tallinna endasse neelas.

Lisatud failid
Kasutaja avatar
Rästas

13. jaanuaril oli pilt selline (mõlemad pildid on tehtud keskpäeval):

Lisatud failid
isakene

Minu sweet home on praegu selliste lumeehtes puudega ümbritsetud, ei paista väljagi. See hoone, mis paistab, on naabrimehe saun ja ei lähe arvesse:P

Pilt
iisak

Oh seda ilmakest:thumb:
Nats lund ja Tallinnas on jälle Talleggi päevad:wall::wall:
avelito

Jaah...meil siin Lääne-Norras, kus muidu peale vihma muud alla ei tule, tuli täna poole meetrisele lumevaibale ca. 25cm lund juurde, ning endiselt sajab. Liikluses on kaos, sahad ei jõua lund eest ära lükata nii palju kui peale sajab.

Ja mina peaks homme varahommikul kodu poole lendama hakkama...ei tea kuidas?!?!? :wtf:
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Võiks teha uue teema "Millal läheb lumi?" Pisut kopp ees juba, tegelikult päris palju. Ei mingit :drive: rõõmu.
que

täna igatahes ei soovitaks autoga välja minna.. juhul kui asi täitsa vältimatu pole :D
Everyday Regular SAAB guy!
Vitautas

Ei tea kuidas Teil seal... aga minul siin (loe: Keilas) tuiskab sõna otseses mõttes täiega! Aknast on täitsa äge vaadata :D Tuleb loota, et hommikul hange juurde minnes õnnestub siiski enda auto esimese katsega leida ning välja kaevata... mitte naabri oma...
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Krt, kui õhtul need Talleggi päevad läbi saavad, oleks hea linna peale sõitma minna... A näe just täna ei saa..:(
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
iisak

Algselt postitas: que
täna igatahes ei soovitaks autoga välja minna.. juhul kui asi täitsa vältimatu pole :D
Huvitav miks?
Et sajab ca 5cm juurde ja kohe jälle kriis?

Aga kui ilma naljata öelda siis mina loodan küll siiralt, et homme jätavad enamus inimesi auto koju ja liiguvad ühistranspordiga.
Ei ole vaja ronida linna peale lolli mängima.
Ja vabandus, et "mul on vaja sõita" ei ole mingi vabandus:angry:

EW-s EI OLE autojuhtimine KOHUSTUSLIK TEGEVUS:wise:
Vasta