9-3, 98 mootori temp pole normis, välistemp 30 kraadi sooja :)

Autod, mille tootmisel GM-i käsi juba kõvasti mängus on.
Vasta
Kasutaja avatar
urmask

Tere!

Sooja tuleb salongi küll, aga mootori temp kõigub. Valgusfoori taga või kohapeal seistes temp normaliseerub, kuid sõitma hakates jälle langeb (-12 kuni -15 kraadiga kogemus). Salong tulikuumaks ei lähegi. Välistemp. näitab ~30 kraadi sooja :) Mõlemad asjad tekkisi koos ja väga äkki (kahe käivitumise vahel)

Uurisin ka foorumi ja ilmselt tuleb termostaat ära vahetada, aga ma ei suuda selle asupaika tuvatada- ehk keegi aitab?

Kas see, et välistemp. näitab 30 kraadi, on kuidagi seotud termostaadiga või on päris eraldi andur kusagil? Kus?

Enne, kui autol bensupump katki läks, töötas kõik suurepäraselt, pärast bensupumba vahetust tekkis see jama- mis on väga kummaline, kuna need pole omavahel seotud.

Ehk on juhus...

Abi oleks igati teretulnud :)

---
9-3, 1998, 2.0 96kw, auto-kliima
iisak

Välistempandur on OTSESELT SEOTUD kliimaseadme tööga.
Vaheta alustuseks see ära:wise:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
tõh

Välistemperatuuri andur jamas kunagi ka minu 9-3-l. Võtsin anduri küljest, toas vist puhastasin teda kuidagi ja kui uuesti külge ühendasin, hakkas õiget temperatuuri näitama. See kõik juhtus 2 aastat tagasi ja siiani töötab hästi. V-o oli lihtsalt mingi kehv ühendus vm. Tasub proovida.

Andur asub all stange keskel.
Kasutaja avatar
urmask

Noh, minul see puhastamine ja soendamine ei aidanud. Sõitsin ilma andurita ja ega midagi ei muutu- mootor läheb soojaks, aga kiiremini sõites jälle temp langeb- ilmselt on termostaat otsas ja selle ostan uue. Temp.anturi tagasi panin oli õues 45 kraadi sooja :bs: Selle otan ka uue.

Kus 9-3e termostaat asub? Mäletan, et kunagi ammu sai Opelil see 3 minutiga vahetatud :p
Kasutaja avatar
vallikas

Ehh, otsisin pilti, peaks ju sama kõik olema, ehk siis sisselaske kõrval kahe poldiga Pilt

EDIT: Niipalju veel, et vahetasin ka termostaati möödunud talvel vist ja enne seda samamoodi salongi sooja ei puhunud, sest mootori töötemperatuur oli vale. Aga madalamate pööretega sõites andis siis ka aeg-ajalt check engine tuld mulle.
iisak

Vallikas räägib praegu hoopis teisest asjast.
Tema näidatud pildil on kelladeploki T`andur.
Välistempandur on tõesti stange küljes:wise:
Edit:
Ma olen ikka totaal-lammas. Vallikas näitas ju termostaadi asukohta:wall::wall::wall::wall::wall:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
urmask

Ma sain õigest aru :) Eks ma tean, kust küsida, kui ostmiseks läheb ;) :p
Kasutaja avatar
Jürts
Auto: 9-3, 1.9 TTiD Vector

Algselt postitas: vallikas

EDIT: Niipalju veel, et vahetasin ka termostaati möödunud talvel vist ja enne seda samamoodi salongi sooja ei puhunud, sest mootori töötemperatuur oli vale. Aga madalamate pööretega sõites andis siis ka aeg-ajalt check engine tuld mulle.

Küsin siinkohal igaksjuhuks üle, kas vigane termostaat võib põhjustada CE tule süttimist, nii nagu Vallikas kirjeldab? Nimelt mu NG mootori temperatuur on viimastel päevadel grammi võrra allpool normaalset, ning sõites annab aegajalt CE märku. läheb u 10-20 sek põlema ja siis jälle kustub.
Kasutaja avatar
vallikas

Algselt postitas: Jürts
Algselt postitas: vallikas

Küsin siinkohal igaksjuhuks üle, kas vigane termostaat võib põhjustada CE tule süttimist, nii nagu Vallikas kirjeldab? Nimelt mu NG mootori temperatuur on viimastel päevadel grammi võrra allpool normaalset, ning sõites annab aegajalt CE märku. läheb u 10-20 sek põlema ja siis jälle kustub.

Just umbes nii mul oligi, alguses ei osanud ma aru saada ja mingeidki seoseid leida, aga siis kui vähe teemat uurisin, olin suhteliselt kindel, milles asi. Lõpuks sain Troostis veel techi ka taha ja Viki aitas vigu seletada. Uut termostaati pannes tuleb kontaktpind korralikult puhastada vaadata et termostaat kindlasti õiget pidi saab ja muidugi ka vedeliku olukorda peaks teadma, mul oli iidvana ja hall löga, uut punast ei julenud panna, kartsin lekkeid, panin rohelise.
Vasta